Магистрала Тракия готова тази година, обеща Павлова

Не забравяме и второкласните и третокласни пътища, отчете тя
Обновена: 29 мар 2012 13:04 | 29 мар 2012 12:54, Красимир Ангелов
71
Магистрала Тракия готова тази година, обеща Павлова
Лиляна Павлова обеща "Тракия" да бъде готова през тази година. Снимка: БТА

Автомагистрала "Тракия" ще бъде готова през тази година, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на бизнес форум за развитието на инфраструктурата в страната.

Тя подчерта, че в момента се изграждат 260 км магистрали по трасетата на "Тракия", "Марица", "Струма" и "Хемус", а в следващите години до 2020 ще се строят още поне 450 км.

"Целта е да намерим икономически изгодната инвестиция. Освен с европейско финансиране по Оперативна програма "Транспорт" и Оперативна програма "Регионално развитие", ползваме държавния бюджет, средства от Европейската централна банка и Световната банка“, подчерта Павлова.

Строителната министърка бе категорична, че правителството няма да забрави и второкласните и третокласни пътища в страната, които по думите на Павлова са близо 80% от пътната мрежа.

"България ще може да развива своята инфраструктура и през следващия програмен период - 2014-2020 година", прогнозира и министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.

Той посочи, че през следващият програмен период до 2020 година страната нище може да разчита на еврофондовете за най-малко 11 милиарда лева за инвестиции във всички типове инфраструктура.

Това е с 500 милиона лева повече от сегашния програмен период, който свършва през 2013 година, отчете Дончев.

От своя страна министърът на транспорта Ивайло Московски отбеляза, че България може да се възползва по ОП "Транспорт" от финансов ресурс, какъвто не е имало през последните 20 години.

"Докато доскоро се говореше само една магистрала - Тракия", то се сега се строят три. Столичното метро скоро ще има 30 километра линии, ще се модернизират стотици километри жп линии", посочи транспортният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
5
 
! Отговори
Демон преди 12 години
Може новите участъци да пуснат, ама ще затворят старите. Тракия между Костенец и Пазарджик прилича на каруцарски път. Хемус при Варна може да се минава вече само с бронетранспортьори и танкове, Хемус откъм София вече се разкапва. За другите пътища да не говорим, една дупка не е закърпена поне. Като вземем в предвид и цените на горивата, по-добре да си купуваме магаренца и кончета с камшично запалване!!!
61
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
И какво като е от държавния бюджет? И 100% да е от държавния бюджет - нали затова е събран, за да се строи и да се развива държавата, а не за да храни мързеланковците, както става в западна Европа и САЩ. Не сте гладни, господа, много сте мързеливи... ама МНОГО!
60
0
 
1
 
! Отговори
do 68 преди 12 години
80% хубавичко да ги поемештова хубаичко го прочети !и върви да си вярваш на приказчиците преди да си легнеш.
59
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Освен с европейско финансиране ... ползваме държавния бюджет, подчерта Павлова."Казва се : доим държавния бюджет, *** ленти всякакви, а от Европа казват "ще видим".
58
1
 
3
 
! Отговори
реал преди 12 години
Пичове,няма такива 80 процента безвъзмездни,не разбрахте ли бе? Бе вие *** ли сте или какво???? Държавния ни резерв е похарчен,а за съфинансирането Меркел показа на Бибитко среден пръст!!!
57
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Хората, които "умират от глад" - да вземат да се образоват и да поработят малко повече от минимална работна заплата. Какво очаквате - Европа ти дава пари за пътища, а ти ги даваш за социални помощи ли кво??? И дори да е така - първо, ако не се ползват по предназначение ще бъдат спрени (както стана при Станишката) и второ от помощи се хранят ***, така че вие пак ще "умирате от глад" и ще щракате с пръсти, вместо да прочете 2 реда на къде духа вятъра. ПИСНА МИ ОТ ГЛАДНИ ***!
56
8
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Много глупаво разсъждение. Нека ти обясня ситуацията така. В пустинята сме ти си ужасно жаден, изтощен, и не можеш да издържаш повече(агонизираш един вид), молиш ме за вода, а аз ти тъпча фъстъци в устата и ти обяснявам, че в момента нямаме вода и затова вместо вода ще ядеш фъстъци. Същата работа ние нямаме работа,нямаме производство, нямаме деца, нямаме домове, доста нямаме коли, нямаме нормални условия за физическо съществуване, а те магистрали ще строят, не се прави така, съжалявам...
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
60Залата е заета за всеки ден в следващата година. :)))))))
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия ГЕРБ само магистрали,метро и зали са им в главите!Хората умират от глад те метро и магистрали правят.А и кой вече спортува та и зали и стадиони ще ми строят.Безотговорна работа!
53
0
 
3
 
! Отговори
магистрала "Люл преди 12 години
магистрала "Люлин" при цена от 185 млн. евро за 19,5 км,
52
0
 
0
 
! Отговори
До 55 преди 12 години
Е как да не са публикувани цените за магистралите?Та нали ГЕРБ с това се гордееха-най-ниските цени за магистрала в Европа!Ако искаш ще ти дам цените,има ги в интернет.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обикновено се случва точно обратното на това, което ГЕРБ казват, че ще стане, та с магистралите как ли ще е?
50
2
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
от 52: фактите са пред очите ти, из цялата държава. Но или си сляп, или и ти си от тези, които имат далаверка от управлението на ГЕРБ. Колко бонуси взе, а?
49
2
 
1
 
! Отговори
за Реалист 49 преди 12 години
49-ти, не ги мисли ГЕРБ, тяхната грижа е да намерят какво да крадат, а най-лесно се краде от инфраструктурни проекти. Защо мислиш, че не се публикува никаква статистика колко струва км. магистрала, построена по тяхно време, сравнена със стойностите при други управници или пък в Европа? Цифрите биха били ужасяващи за разорена икономика като нашата. Магистралите са хубаво нещо, но те са следствие на добре работещата икономика и не могат да служат за някакво начално развитие, каквото и да дрънкат.
48
1
 
1
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
Глупости.Дай поне някакви факти щото иначе твоето са празни приказки!
47
1
 
3
 
! Отговори
ОП "Транспорт&q преди 12 години
ОП "Транспорт"1.742 млрд. евро (87%)е предоставената безвъздна финансова помощ по ОП"ТранспортЗа 1.181 млн. евро (60%)са сключените договори462.375 млн. евро (23%)верифицирани разходи428.1 млн. евро(21%)изплатена безвъзмездна помощ456. 863 млн. евро (23%)сертифицирани разходи374.6 млн. евровъзстановени от ЕК средства
46
6
 
3
 
! Отговори
do 32 преди 12 години
Махни се с евтините си лозунги, правителството на ГЕРБ никога не е работило в интерес на България и няма никакво намерение да работи за нея и народа. Единствената му грижа е да обслужва мафията и олигарсите, а някои министри на практика действат и като чужди агенти, изпълнявайки външни нареждания. И при предните управления имаше много такива случаи, но при ГЕРБ злоупотребата с държавната власт доби наистина чудовищни размери.
45
3
 
9
 
! Отговори
До 45 преди 12 години
Абе ББ ако изкара мандата си ще построи 3-те обещани магистрали (Люлин,Тракия,Марица).Колкото и да не им се иска ББ ще построи толкова много инфраструктура,че ще се превърне в еталон за останалите партии.И който дойде на власт след него ще трябва да се обяснява защо е построил по-малко инфраструктура от тъпака ББ и то в дни на криза!А това няма как да се обясни.
44
1
 
4
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Кои *** имаш предвид, тая на снимката ли? Или и нейният баща, висш функционер на БКП? Или дори заедно с дядо й - активен борец/крадец на кашкавал? :)))
43
6
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
"Тя подчерта, че в момента се изграждат 260 км магистрали " Абе какъв е тоя 'градежен' момент, дето все не свършва? Това комуноидно чеденце Павлова какви ги дрънка, и тя сигурно не знае. От "Тракия" беше останал най-лесния участък за правене, а колко пари прахосаха там, просто е ужас. Участъкът до Ст.Загора беше завършен още пролетта на 2009 г., участъка Бургас-Айтос също беше завършен преди тях. И ако все пак бъде завършена, ще има да се бият в гърдите, че само те са построили цялата "Тракия".