"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни

Засега организаторите не съобщават откъде ще мине той
Обновена: 8 май 2012 08:35 | 7 май 2012 20:34, Красимир Ангелов
459
"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни
Гей-парадът ще се проведе на 30 юни. Снимка: Архив Булфото

Тазгодишното издание на превърналия се в традиция през последните години гей парад ще се състои на 30 юни, съобщиха организаторите на шествието.

В парада, който ще бъде съчетание от социално-политически протест и развлекателни елементи, "ще вземат участие европейски политици, дипломати, български и международни организации и стотици обикновени българи, които искат да живеят в общество, свободно от хомофобия", съобщават организаторите.

Официалният слоган на юбилейния столичен прайд е "Разкрий цветовете си".

"Това е своеобразен призив към няколкотостотин хиляди нехетеросексуални българи да преодолеят страха и налагания им срам, които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги", призовават инициаторите на парада.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583

На този етап те не съобщават откъде ще мине шествието, което в последните години предизвиква разгорещена дискусия в обществото.

Въпреки напрежението през миналата година парадът мина под засилена полицейска охрана и без сериозни инциденти, каквито имаше в първата година на неговото провеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
20
 
! Отговори
Лицекнигата преди 12 години
Викам утре раково-болните, болните от хепатит, диабет, меланхолия всички да правят паради. Това са болни хора. Наистина трябва да им се съчувства, но защо трябва да правят паради. Ние не правим паради, че сме нормални.
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Напълно съгласен съм с 3-много тежка болест е това.Равни права ли..?Да го вкарам аз 2 години в казармата и да питам пак ли му е сладък салама.ДА СЕ ВЪРНАТ КАЗАРМИТЕ!
11
12
 
23
 
! Отговори
ГЕЮ ПЕНДЕЛОВ преди 12 години
ПАРАДА ЩЕ БЪДЕ ПОД ПАТРОНАЖА НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ,А ШЕСТВИЕТО ЩЕ ТРЪГНЕ ОТ ПОЗИТАНО 20 С ДЕВИЗА НА СЕРЖ "ЕДИН ЗАД ВСИЧКИ-ВСИЧКИ ЗАД ЕДИН"
10
10
 
14
 
! Отговори
кравар преди 12 години
Олио да ги попари всичките....
9
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки от нас независимо дали е хомо или хетеро има еднакви права!Не ги приематедобре.Но защо трябва да има насилие?Значи е нормално *** да ни крадят,да живеят на наш гръб,мошенниците да ни ограбват,банкерите да ни вадят душата и да ни гонят от домовете,а тези хора,които с нищо не са ни навредили нямат право дори да се веселят?А стига бе!
8
10
 
36
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Аз не мога да разбера защо сексуалността трябва да се манифестира. Да съм тръгнал по улицата с байраче и табела, че съм хетеросексуален?! Бъдете си каквито искате, но недейте да натрапвате избора и предпочитанията си на останалите.
7
10
 
41
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Aбе аз се питам защо тия трябва да парадират, че са гейове? Аз парадирам ли, че съм хетето? Къде е смисъла в тоя парад и защо се прави?Как после гейовете искат да имат еднакви права с останалите, при положение, че самите те правят така, че хората да ги гледат накриво с тия смешни паради.Скъсахте си *** да натрапвате на светът, че сте обратни.Дано един ден се случи така, че да забранят и на публично място да си показвате носа и ей тогава ще ми е интересно да ви гледам парадите.
6
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аман !
5
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само тия липсват на целия пейзаж.
4
13
 
9
 
! Отговори
Дим преди 12 години
Смятам вече да не посещавам такива мероприятия.
3
16
 
37
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
Хора, опълчете се срещу тези ***.....ки истории. Не се поддавайте на обясненията, че това са нормални неща и трябва да се приемат безпристрастно. Целта е упадък на най-важната социална единица- семейството. По този начин хората са сами и слаби. Не на ционостката пропаганда, не бъдете овци,които се съгласяват да ги водят безропотно за носа. Хора, мислете!!!
2
7
 
17
 
! Отговори
Turkey преди 12 години
Не на Турция в ЕС!!!!! Какво е това бе ?? в ЕС гейовете имат повече права. В САЩ Обама за 4-5 години не направи нищо освен да наеме гейове в армията! Айдеее на гей парада :)) ХАХАХАХАХХА Европа :) Смяххх от каква велика цивилизация в ........... вие си го кажете ....
1
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо ''разкрийй г*за си" ! Ден(и нощ) на гейовете!