Тук сме, защото ни има!

Без сериозни инциденти на гей парада в София
Обновена: 18 юни 2011 19:18 | 18 юни 2011 19:17,
583

Снимка: БТА

 

Спокойно и без инциденти премина шествието „София прайд“ за равни права на хората с различна сексуална ориентация.

Полицейското присъствие около НДК, където бе сборния пункт на участниците, бе засилено.

Със знамена в цветовете на дъгата и плакати с надпис „Тук сме, защото ни има“, шествието премина по централните столични улици, съпроводено от полиция, и стигна до Паметника на Съветската армия, където парадът продължи с музика.

Единственият инцидент бе в началото на парада, когато моторист се опита да мине през тълпата. Инцидентът се размина без пострадали.

Сред участниците в парада бе и кандидатът за кмет на София от БСП Георги Кадиев.

Пред журналисти той заяви, че е дошъл, „за да подкрепи нормалността и толерантността“.

Още по темата

„Трябва да бъдем толерантни и да приемаме хората такива, каквито са. Те са толкова софиянци, колкото и ние“, каза кандидат-кметът на левицата.

Кадиев добави, че не е гей активист и не подкрепя хомосексуалните бракове, нито осиновяването на деца от хомосексуалисти.

„Тяхно право е да са такива, каквито са, но считам, че нормалното семейство е от мъж, жена и дете“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


583
Още по темата: гей парадСофия Прайд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
533
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kolko mnogo sa tia zarazi na snimkata nositeli na bacili dolna paplach.normanite otdavna izbiagaxa ostanaxa boklycite ,
532
4
 
3
 
! Отговори
Рамбо преди 12 години
Интересно ми е, ако аз взема акордеона и тръгна по улиците да премине през булеварда, дали полицаите няма да ме арестуват? Много ми е любопитно пък и не виждам какво лошо правя, освен малко музика, ако е лошо? но свиря добре.
531
4
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
zarazi,bacili se izgariat s ogan .yjas kolko mnogo *** za reciklirane.4668
530
8
 
5
 
! Отговори
Томас преди 12 години
всички "модерни столици", търпящи греха ще изчезнат скоро
529
6
 
9
 
! Отговори
bai bai преди 12 години
Във всички модерни столици такива паради са даже и туристическа атракция, защо и в нашата да не е така. Браво на Общината за даденото разрешение за провеждането на София прайд все пак всички сме равни независимо какво харесваме!
528
7
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
нека всички защитници на извратените *** да прочетат това. Знайте, че това гнусно явление е сигурен признак за наближаващия края на това извратено човечество. Грехът на Содом ще се върне в наше време. Содом беше виновен във всички грехове, но най-ужасния от тях беше нападане над невинни хора от тълпи от разпалени хомосексуалисти.Масовите убийства в наше време не са нещо изключително. Вече бяхме свидели на кланета в Олимп, показани по телевизията. Разрастването на масовите убийства започна да се повтаря така често, че към тях почти се привикна. Сега хората не изтръпват при вида на тези трагедии, както в миналото.Библията казва: Както беше в Лотовите дни, така ще бъде и в дните, когато ще дойде Човешкия Син. В моето видение видях неща, които ме уплашиха за бъдещето на децата ни! Говоря за диви странстващи банди от хомосексуалисти, които ще нападат открито невинни хора в парковите, по улиците и тихите места. Зверствата на тези содомски банди със сигурно ще настъпят. И макар че за тях няма открито да се съобщава, властите ще знаят за това, което се случва.
527
8
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Има две причини, които спират хомосексуалистите да се отдадат открито на греха си: неприемането им от обществото и отхвърлящото ги учение на църквата. Но когато обществото повече няма да ги отхвърля като притовоестествени, а напълно ги приема и дори окуражава в аморалността им. Когато църквата повече няма да нарича хомосексуализма грях, но започне да благославя сексуалния им живот, тогава вече няма да останат никакви пречещи сили. Вратите за тях ще са широко отворени и окуражените хомосексуалисти ще се утвърдят в греха си. В моето видение видях, че тези две пречки на пътя им паднаха. Когато се премахне това, което ги възпира, настъпва хаос.Повярвайте ми, не е далеч времето, когато ще прочетете в местния вестник мрачна история за необуздана банда хомосексуалисти, нападнали в парка или на улицата невинни деца! Масови изнасилвания ще стават реалност в бъдещето, както е казано в Библията. И този ден е близо.В град Хюстън, Тексас, 27 момчета са били убити от една малка банда хомосексуалисти. Това съобщение в печата за това подло убийство е начало на много подобни постъпки на хомосексуалисти.Във висшите кръгове ще има не един хомосексуален скандал. Обществото на хомосексуалистите ще станат толкова активни и така безсрамни, че ще показват открито своя грях по телевизията.Виждам ясно, че хомосексуализма ще стане масово явление и сексуалните престъпления ще станат по-многобройни и по-ужасни.
526
6
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
какви права имат ***??? Права ??? Имало ги - има ги защото са извратени. Няма да ги има още дълго.
525
3
 
10
 
! Отговори
ПСИХОЛОГ преди 12 години
Много социологически проучвания показват че хетеросексуалните мъже нямат никакви проблеми с хомосексуалните мъже. Тези които се нахвърлят срещу гейовете обикновено крият собствен проблем. Или самите те се борят със сексуалната си ориентация или имат много провалени връзки в резултат на малък или нефункционален полов орган.
524
5
 
10
 
! Отговори
Toronto преди 12 години
Сега разбирам какво моят приятел е имал на предвид. Казах му че ще ходя на почивка в България, независимо че цялото мое семейство и роднини са вече спасени тука в Канада.Той ми казва: Ти си луд, не знаеш ли че там още расъждават по комунистически и примитивен начин. Отговарът ми беше че е ***. Сега разбирам колко прав беше. България е останала в камената ера. Който е решил че тази страна е част от Европа е бил под въздействието на много силни наркотици.
523
7
 
11
 
! Отговори
Милена преди 12 години
Колко интерестно. Половината от пишещите глупости се борят с техните собствени сексуални ориентации, а другата половина са си естествено прости. Ще отидат по късно в техните си чалготеки и ще разказват какво са написали във форума срещу гейовете. В замяна ще получат възторжени кикотиния от няколко силиконови парцала с еднакво количество мозъчни клетки. Това е България, все още в 18и век.
522
8
 
13
 
! Отговори
Нина преди 12 години
За 90% от гордите бг хетеро мъже важи следното: приятелката ви рядко ви пуска; лъже ви че ви харесва със шкембе защото знае, че сте *** к***ар и ще се на***те с най-добрата и приятелка; мразите работата си щото не сте учили едно време а сте тичали по долни *** и сега мизерувате и се мазните на шефа ви; карате няква *** бричка дето ви гълта заплатата; живеете в панелка; спортувате само когато майка ви ви накара да преместите нещо в къщатата; Иначе сте много оборотни и горди online!
521
5
 
9
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 12 години
Съдейки по тъжните задръстени коментари става ясно че е истина това което ми каза един приятел все още в България. "Не се връщай изобщо. Всичко интелигентно замина по света. Тука останаха само ***, чалгари,*** селендури,грозни силиконови пачаврии,мутри и неграмотни простаци.И аз заминавам скоро." Сега вече напълно му вярвам.
520
3
 
1
 
! Отговори
руски преди 12 години
То е отговор до 151
519
5
 
6
 
! Отговори
Bravo Marcus преди 12 години
Гей парадите ми дават надежда, че страхът не е всесилен, че промяна е възможна, че свободата не е химера. В съвременния демократичен свят единственото съвременно нещо са новите методи за контрол но не и тяхната крайна цел; а единственото демократично нещо е правото на по-силния и по-многобройния (стадото, глутницата) да бъде репрезентация на демоса. Основните аргументи срещу гей-парадите са биологични (***, откъде накъде ще ми парадират) и псевдотолерантни (свободни са да бъдат каквито си искат, но да не се навират в очите ни). Тези аргументи са *** и логически неиздържани. Хората с хомосексуална ориентация, разбира се, не са биологично различни от всички останали. А също така са дискриминирани така че не само имат право, но и трябва да се навират в очите на мнозинството. Те са надеждата и на много други групи на хората с увреждания, бедните, ***, старците, децата които, понеже са физически по-слаби и по неовластени, по-лесно се поддават на страха и се оставят да бъдат пренебрегвани и унижавани от мнозинството. А истината е, че колкото и да си слагат маски на толерантност и да използват захаросана реторика, политическите процеси и съвременни демократични форми на управление (не слагам демократични в кавички, но не влагам в думата положителен смисъл) стимулират мнозинството да раздава правосъдие не само през формалната система за правораздаване, но и през неформалните обществени мрежи и настроения, чрез саморазправа и дискриминационно поведение.Айн Ранд, в едно свое интервю, казва: "Възразявам срещу идеята хората да имат право да гласуват за всичко... Няма нищо лошо в демократичния процес... но мнозинството трябва да решава само по отношение на публичния и политически процес... този процес трябва да бъде ограничен от изконни индивидуални права... мнозинстовото няма право да "гласува" по отношение на човешки живот, собственост или свобода... Това че мнозинството "гласува" за нещо, не прави това решение правилно... "Ще кажете, че никой не е гласувал за по-малки права на гейовете, старците и ***. Първо, това не е вярно - съществуват десетки, стотици скрити законови формулировки и регулации, които дискриминират тези хора. Но дори и законодателно всичко да бе изчистено, политическият процес на мажоритарност учи мнозинството, че то има право да решава не само публични и политически въпроси, но и такива, които касаят изконни човешки права. Групи хора си въобразяват, че поради своята арогантност и многобройност могат да раздават морални присъди или, още по-лошо, да отричат право на свобода и живот на такива, различни и по-малко на брой от тях. Плашещото е, че системата на формална и неформална мажоритарност прониква чак до древни морални устои и парадигми, свързани с любовта, съчувствието и подкрепата за по-слабия. На приказки всички са много толерантни, дори много хора си вярват, но поставени в ситуация да действат, да покажат своята толерантност, повечето хора избират притихването, отричането или направо агресията. Прикрити зад анонимността на интернет форумите или сврени в тесния кръг от доверени съмишленици много от нас използват груб, дискриминационен или направо заплашителен език спрямо групи, които, според тях, засягат правата им на мнозинство. А най-нелепото е, че основното право на нас, мнозинството, изглежда винаги е едно да налага своя начин на мислене и на живот върху малцинствата, независимо дали тези малцинства по-някакъв начин накърняват истински, изконни права на някой член на мнозинството. Последното е много важен аргумент за разбирането на порочността на цялата система на мажоритарност. Нека се замислим дали гейовете, например, накърняват някое изконно право на мнозинството като, например, живот, свобода (включително и на слово и на придвижване), частна собственост. Не мисля. И ако внимателно анализираме отношенията на кое да е от най-често критикуваните (или защитавани, в зависимост от конюнктурата) малцинства спрямо мнозинството, ще установим същия факт. Малцинствата рядко застрашават или изобщо имат отношение към изконни права на мнозинството. Тогава с какво право мнозинството им отрича изконни права на живот, себеизява и свобода? Подкрепям гей-парадите, защото те малко по малко разчупват страха на онези групи хора, които са дискриминирани от мнозинството, само защото имат различни възгледи или физически характеристики и имат нещастието да са по-малко на брой от основната, конформистка и унифицирана маса.
518
4
 
5
 
! Отговори
руски преди 12 години
после руски геноцид??? Хомосексуалноста то и е геноцид.Няма деца - няма хора. Няма хора - няма България
517
3
 
10
 
! Отговори
Лицемер преди 12 години
Изчукал съм над 200 пича, нито един от тях не е от п****сите, на които им личи и половината от тях си имат съпруги/гаджета, семейства, деца и живеят нормален живот... ама ако се наложи всеки един от тях ще отрича хомосексуализма, гей-парадите и ще плюе юнашки срещу "***", които си го слагат с мъже... Помнете, бисексуалността е закодирана у всеки един от нас, дали ще се отключи или не - зависи от стечението на обстоятелствата в живота ви, никой не е застрахован...
516
4
 
8
 
! Отговори
Милена преди 12 години
Никой не ви кара да ходите на гей парада. Но хетеро парада по Пайнер Мюзик, чалготеки, градинки и паркове е 365 дни в годината. Това не е ли по-малко противно? И стига моля с тези изтъркани клишета-как ще възпитаваме децата. Хомосексуалноста не се наследява и не е заразна. Един хетеросексуален мъж или жена никога не могат да станат хомосексуални. Не мога да разбера как България се води че е европейска страна, и в същото време населението е с психика на азиатци.
515
2
 
9
 
! Отговори
Koko преди 12 години
А замисли ли сте за стотиците хиляди скрити гейове. Как мислите тези така наречени "хетеро" които пълнят обществените тоалетни и се забавляват малко, на път за в къщи при жената и децата?Разбира се че те са гей, но според обстоятелствата- комунистическо и задръстено балканско учение те са трябвали да се оженят, да влезнат в униформинят живот.
514
2
 
6
 
! Отговори
От белият свят преди 12 години
Осем дипломатически мисии в София излязоха с декларация в подкрепа на София Прайд.Днес посолствата на Холандия, САЩ, Белгия, Норвегия, Финландия, Великобритания, Германия и Словения разпространиха становище, в което изразяват ангажимента си към равните права на всички българи, без значение на тяхната сексуалната ориентация или полова идентичност. "Като посланик, бих искал да изразя подкрепата си и подкрепата на страната си към всички тези, които ще участват на четвъртото София Прайд шествие на 18 юни. За съжаление, в много части на света членовете на ЛГБТ общността (лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални) продължават да страдат заради дискриминация на база тяхната сексуална ориентация или полова идентичност. Никой не трябва да бъде преследван или дискриминиран заради това кой e, или кого обича. Чрез прегръщане на многообразието, промотиране на толерантността и борбата с предразсъдъците и дискриминацията се борим да изградим свят, където всеки може да се радва на своите основни човешки права. Поднасям признателността си към организаторите на София Прайд парада и се надявам, че много хора - гей и стрейт, ще се присъединят към нас в тази кауза. Желая на всички успешен и мирен празник", се казва в писмото, подписано от посланиците на осемте държави.