Гей парадът шества за равни права

От "София прайд" очакват над 1000 души
Обновена: 18 юни 2011 08:02 | 18 юни 2011 08:01,
813
Гей парадът шества за равни права
Снимка: архив Булфото

Шествие за равни права на хората с различна сексуална ориентация ще се проведе днес в София.

Началният час е 16,00, а сборният пункт е на Моста на влюбените до НДК.

Очаква се над 1000 участници да се включат в шествието, обявиха от "София прайд" .

"Шествието не е демонстрация на сексуалност, а мирен протест срещу хомофобията, дискриминацията и престъпленията от омраза. Това е инструмент за постигане на равни права на хората с различна сексуална ориентация, искаме видимост за тях и техните проблеми", подчертаха организаторите.

Още по темата
2 юни 2011 09:43
568

За времето на парада няма да се затварят напълно улици и булеварди в столицата.

При преминаването на шествието от "Пътна полиция" ще спират и пропускат поетапно движението, съобщиха от Столичната община.

"По-голямата част от бюджета на организаторите и през тази година е изразходван за осигуряването на максимална защита и сигурност на участниците в парада", съобщи Магдалина Генова.

Затова няма да се допускат хора с чадъри, оръжие, ножове, метални боксове, вериги...

"София прайд" настоява и за законодателни промени, с които да се защитят правата на гей общността у нас.

"Ако неонацист пребие ром, това е престъпление от омраза, но ако пребитият е човек с хомосексуална ориентация, това се счита за хулиганство, което е правен абсурд", обоснова се Генова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


813
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
772
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvato darjavata takiva i xorata pededeshka hahaha.
771
2
 
1
 
! Отговори
Lo_Ridah преди 12 години
Кое право точно им е нарушено ? Правото на свобода, на глас, правото да работят, правото да се кандидатират за депутати, правото да се сдружават , кое право по дяволите им е нарушено ? С какво точно парадират ? Нямам нищо против гейовете, но *** изпълнения ме дразнят. Точно както обичам жените и мразя *** номера. Същото е.
770
0
 
2
 
! Отговори
До 797 преди 12 години
Ако погледнеш мненията по-долу, ще видиш, колко злоба има в тях.Второ, организаторите на гей-парада са една група, която обяввява, че се бори за правата на гейовете. И претендира за неща, за които не сме дорасли още, примерно гей-бракове. Но дали гейовете са съгласни как тя се бори за правата им, ние не знам. Може пък на много от тях, тази публичност също да не им харесва. Защото аз съм сигурен, че всеки има съсед или колега гей, за който не предполага, че е такъв.
769
0
 
0
 
! Отговори
До smert преди 12 години
Такава е формулировката на закона - демек престъпление от омраза срещу цяла група хора. Давам ти пример "смърт за гейовете".А изнасилването си е престъпление открай време, независимо дали изнасилваният е мъж или жена. И за това престъпление си има наказание, работа на съда е да налага закона и да определя наказанията. Дали нашите съдилища го правят - това четем всеки ден по вестниците.Гейовете не са виновни за това, че съдът (в случая) не си върши работата да наказва престъпници.
768
0
 
2
 
! Отговори
smert преди 12 години
никой не ограничава правата на хомо-сексуалистите , но тази нагла проява провокира хората и дразни .
767
0
 
1
 
! Отговори
smert преди 12 години
престъпление от омраза звучи глупаво, а изнасилванията какво са ??Престъпления от любов ??
766
0
 
1
 
! Отговори
До smert преди 12 години
Пак ти казвам за това съм съгласен - малцинствата трябва да имат същите права И ЗАДЪЛЖЕНИЯ, какво всички останали.А вие разбрахте ли какво искат хората?! Нали половината разправяте, че не ви пречат гейовете и лезбийките, ако не парадират.А те едно от нещата, които искат, е ако приятелят(-лката) им се разболее тежко и влезне в болница, да могат да му отидат на свиждане. По правилник сега и това не могат да правят - не са роднини.
765
0
 
2
 
! Отговори
smert преди 12 години
ако някой ден се случи българин да се сбие с ***,ще го изкарат расист и ще искат да влезне в затвора за едното хулиганство, а *** убиват и крадат безнаказано . Не приемам такива проекто закони,които са против българите
764
0
 
1
 
! Отговори
До smert преди 12 години
Така е, съгласен съм, ама това какво общо има с педерастите, в момента тях обсъждаме, не ромите. Истината е, че и хетерота и хомота трябва да искаме едно - не нови закони, а да се спазват вече приетите. И особено наказателния кодекс - той се занимава с кражбите, изнасилванията, убийствата.
763
0
 
5
 
! Отговори
smert преди 12 години
"Ако неонацист пребие ром, това е престъпление от омраза ...а когато *** убие и изнасили пенсионерка на над 80 години , това е само битов скандал
762
1
 
1
 
! Отговори
до Лазаров преди 12 години
Предлагам да направим преобразователнапрограма за женствените гейове и да ги научим на типично мъжко поведение, демек:1. Колкото е възможно по-често да се подрапват по топките;2. Да пият по няколко халби на ден;3. Когато са на работа да се хвалят пред колегите, с колко тека са ощастливили "жената" или любовницата снощи;4. Да псуват като хамали;5. Да задирят със сластен поглед ученички по улиците, облечени и нагримирани като чалгаджийки;6. Да лежат по цяла събота и неделя под таратайката..
761
0
 
0
 
! Отговори
до 789 преди 12 години
Дай ги тези статистики да ги прочетем и ние, звучат интересно.Гейовете, които познавам, са видимо доста по-уравновесени емоционално от теб. Но пък може да не са представителна извадка.
760
0
 
1
 
! Отговори
до 787 преди 12 години
гейчетта мнго почесто извършват престъпления срещу себеподобни, поради емоционалната си неуравновесеност!
759
1
 
1
 
! Отговори
Лазаров преди 12 години
Никво равенство за тия ***,какво равенство,като е на улицата или в рейса до мене,да не би да му смъквам гащите да му гледам колко му е широк ***...Равен е и се държа с него като с човек,кво повече. *** тия гнусотии да ги показват пред малки деца и да се държат женствено-тва си е за публичен линч вече...
758
0
 
2
 
! Отговори
Отврат преди 12 години
786, 783Не съм чул да убиват човек, защото е хетеро, докато едно момче студент по медицина Михаил Стоянов беше зверски убит, защото "приличал на ***". Мир на праха му!Убийството на човек очевидно за вас няма никакво значение.Ако хетеросексуалните сме с такъв морал, май по-добре човек да е *** да ви кажа - те поне не организират хайки да пребиват хора. Размърдайте си мозъците бе ей, утре вашият син може да бъде пребит до смърт, защото някой е решил, че му прилича на гей!
757
0
 
1
 
! Отговори
2121 преди 12 години
Ами ако *** пребие българин , коекто е 100 пъти поЧЕСТО, КАКВО Е ТОВА?Ами ако *** заколи хетеросексуален?Докога ще търпим!?!?Накрая ще ни вкарат в концлагери!
756
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А мойте права къде отиват А? Тея заедно с м****лите искат да са нещо повече и спецялно ! АМАН!
755
1
 
0
 
! Отговори
иванчо преди 12 години
И тея искат да са по-специални и с повече права...
754
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo p****asite narusavat pravata na normalnite... obratnoto nikoga ne e stavalo !!!
753
0
 
1
 
! Отговори
an преди 12 години
А АЗ СЕ ЧУДЕХ ЗАЩО В ПАРЛАМЕНТА Е ПЪЛНО С ЗАЙЧЕТА. АМИ ТО ПОЛОВИН МУТРЕСТАНИЯ СА ОТ ТОЗИ ЖИВОТИНСКИ РОД. ТЕЗИ ЖИВОТНИ ГЛАСУВАТ И КАЧВАТ НА ВЛАСТ ОТ ТЕХНИЯТ ЖИВОТИНСКИ ВИД. ТОВА СА ЗБЪРКАНИ ПО РОЖДЕНИЕ ЖИВОТНИ КОИТО НЕ СА ТОВА КОЕТО ИЗГЛЕЖДАТ НА ВАНШЕН ВИД.