Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот

20% от кръчмите ще фалират до март догодина, жалват се ресторантьори
Обновена: 13 май 2012 18:07 | 13 май 2012 17:52,
399
Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот
Хотелиери и ресторантьори искат забраната да се отложи с няколко години. Снимка: Reuters
Около 200 души се събраха днес в центъра на София на протестен хепънинг срещу въвеждането на пълна забрана за пушене в закрити обществени места. Организатор на проявата е Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация. Очаква се забраната да влезе в сила на 1 юни. 
 
С 300 милиона лева ще падне оборотът на заведенията само за една година и 20 процента от ресторантите, казината и дискотеките до март 2013 година ще фалират, каза пред журналисти Благой Рагин, председател на асоциацията.
 
Тези, които останат без работа, ще могат да заминат в Казахстан, където има програма от два милиарда евро за развитие на малкия и средния бизнес. От тази страна вече има запитвания за въвеждане на българско ноу хау. Не знам обаче, какво ще спечели държавата, ако нашите деца заминат да работят там, каза Рагин.
 
Заради голямата криза заведенията от три години работят на себестойност. Чакахме през 2012 година кризата да отшуми, но тя се задълбочава. Искаме тази тотална забрана да се отложи с няколко години, докато икономиката тръгне нагоре, посочи той. 
 
Никой не е по-голям от икономиката - тя ще се наложи над политиката и идеологията, заяви Рагин. 
 
Аз съм непушач и ако зависи от мен бих забранил напълно производството и продажбата на цигари, но икономиката не може да се спре, допълни той. 
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още по темата: оборотцигаризабрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук пак се е напълнило с форумни революционери...Стойте си вкъщи, заведенията няма да фалират без вас...
297
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В САЩ и Западна Европа не се пуши! Там обаче не съм видял протестиращи българи, защото българите в чужбина спазват всички правила по-добре и от местното население - не пушат, спират на пешеходна пътека и т.н...:-)
296
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България може да се протестира само за цигари и бензин...*** народ!!!
295
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Важното е, че няма да има димящи ***, които си мислят, че всички са им длъжни!
294
11
 
11
 
! Отговори
Офф :)) преди 11 години
Гледам пак непушачите пишат как щели да посещават по-често заведенията :)) И сега има достатъчно заведения за непушачи.Наскоро бях в ресторант на две нива за пушачи и непушачи.На етажа за непушачите имаше 3 човека , на другия 40.Просто сте малцинство и както не обичате да давате пари за цигари така и не правите големи сметки :)))
293
1
 
1
 
! Отговори
CO2 преди 11 години
Коментар 313 каза всичко необходимо ! Thumbs up !
292
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А някой от непушачите, дето все ви "тровим", случайно да е чел едно изследване на NBER, за САЩ, което показва, че тоталната забрана за тютюнопушене не води до никакво намаляване на сърдечно-съдовите и другите болети? Напишете в гугъл - "NBER smoke ban".
291
1
 
10
 
! Отговори
Язе преди 11 години
Сега искам и чалгата да забранят и се връщам в България
290
3
 
6
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Всъщност исках да кажа, че току-що разбирам, кой е най-големият проблем на нацията - пушенето. Точно затова ще се влачим на опашката на Европа и не снамо на нея до края...
289
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОО днеска е имало сбор на наркоманите :))))
288
2
 
17
 
! Отговори
!!! преди 11 години
А тия "интелектуалци" и тези 200 души къде бяха когато имаше митинги против уникално ниския стандарт на живот в БГ,против монополите,против своеволията на всички държавници,държавни институции и пр.!?А,къде бяха???Тогава като мишки се крият,сега голям го вадят и за тая тъпотия се събират да митингуват....*** простата нация със страхотни приоритети!!!Това просто не е за вярване!!!
287
8
 
9
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Сега пък непушачите ще могат по-често да посещават заведения и да се хранят в ресторанти,без да се нагълтват с чуждия дим.
286
6
 
13
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Преди около 10 дена се върнах от Мюнхен,където също има забрана за тютюнопушене на обществени места! Бях в три тяхни кръчми и те си бяха пълни с хора! Пушачите просто отвреме на време излизат отвън да дръпнат по цигара! Никакъв проблем няма да има за икономиката и за заведенията!Където се е ходило пак ще се ходи независимо от забраната! Всичко е въпрос на време за да се свикне!!!
285
0
 
4
 
! Отговори
за 309 преди 11 години
Един от законите: изкореняване на лозята, за да бъде възпряно пиянството сред народа
284
0
 
2
 
! Отговори
до 308 преди 11 години
Тогава не е имало!
283
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено законите на Крум са оказали влияние- резултата го виждаме- няма кьораво лозе вече из България!
282
4
 
15
 
! Отговори
Пушач преди 11 години
Пушач съм, признавам си... Но нямам против забраната. Нищо толкова няма да се случи на кръчмите. Ако сте ходили в Италия и Испания след забраните - купонът става и в кръчмата и пред вратата:) Друг е въпросът, че в Австрия е разрешено пушенето например... Както и да е, гаден навик, а и непрекъснато ни вади от пари. Аз давам 300 кинта за цигари:)
281
2
 
9
 
! Отговори
Aнонимна преди 11 години
Нашата държава никога няма да се оправи :( Политици, музиканти и певци, които в повечето случаи участват в какви ли не Уж благотворителни кампании, излезли да протестират. Колко жалко. Навсякъде по света хората излизат отвън, пушат си и всичко е ОК, никой не е загубил от това. Просто човек трябва да се научи да се приспособява, а българинът вместо да простира с/у забраната за пушене да насочи протестите си за по-важни неща.
280
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата цъфнала и вързала, единствено цигарите ни бяха проблема за решаване! Който иска чист въздух, какво прави в заведение - да излиза навън, там има чист въздух колкото искаш!
279
0
 
2
 
! Отговори
до мутра преди 11 години
Хехехех ,а не в България става това което никои не иска мои човек някак на инат.

Спонсорирани публикации