Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот

20% от кръчмите ще фалират до март догодина, жалват се ресторантьори
Обновена: 13 май 2012 18:07 | 13 май 2012 17:52,
399
Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот
Хотелиери и ресторантьори искат забраната да се отложи с няколко години. Снимка: Reuters
Около 200 души се събраха днес в центъра на София на протестен хепънинг срещу въвеждането на пълна забрана за пушене в закрити обществени места. Организатор на проявата е Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация. Очаква се забраната да влезе в сила на 1 юни. 
 
С 300 милиона лева ще падне оборотът на заведенията само за една година и 20 процента от ресторантите, казината и дискотеките до март 2013 година ще фалират, каза пред журналисти Благой Рагин, председател на асоциацията.
 
Тези, които останат без работа, ще могат да заминат в Казахстан, където има програма от два милиарда евро за развитие на малкия и средния бизнес. От тази страна вече има запитвания за въвеждане на българско ноу хау. Не знам обаче, какво ще спечели държавата, ако нашите деца заминат да работят там, каза Рагин.
 
Заради голямата криза заведенията от три години работят на себестойност. Чакахме през 2012 година кризата да отшуми, но тя се задълбочава. Искаме тази тотална забрана да се отложи с няколко години, докато икономиката тръгне нагоре, посочи той. 
 
Никой не е по-голям от икономиката - тя ще се наложи над политиката и идеологията, заяви Рагин. 
 
Аз съм непушач и ако зависи от мен бих забранил напълно производството и продажбата на цигари, но икономиката не може да се спре, допълни той. 
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още по темата: оборотцигаризабрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
278
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Определено минаването ти под балконите е с друга цел- събиране на фасове, и затова протестираш, че не са угасени. Аз под балкони не ходя, имам си шофьор.
277
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те и тревата я разрешиха в Холандия, ама сега си чукат главите.
276
6
 
2
 
! Отговори
до 292 преди 11 години
*** друго каза. Гъзът и пуши постоянно от претоварването.
275
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде всички зелен чай -фитнес ,на село в сламени колиби ,да ядем био продукти.Спираме кутииката на боко(тв) спираме хартията за дупе ,нет нет само мед и секса ,че може да доведе до някоя болест.Готово ставаме еко -био супер хора и умираме от скука ххеххееххеЖивеите и не се занимаваите с глупости до всички :)А дали в заведение дали в приятел дали с цигара или не важното е да сме щастливи.
274
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
291 - ти може ли да си толкова ограничен ве? Пушачите сме виновни за войната в Ирак, ай на бас, ще ти го докажа дори. Като някой непушач си изхвърли кофата с *** - ама то манталитет, такива хора, всяки има. Ако обаче е пушач хвърлил си фаса - всички пушачи сме виновни. Я се съвземи ве човеко, *** ли си или просто ти трябва помощ с мисловната дейност?
273
2
 
4
 
! Отговори
до 293 преди 11 години
Те не искат да има частни клубове защото там ще са готините хора и ще си прекарват добре , те искат само на тях да е добре ,другите кучета ги яли.
272
6
 
8
 
! Отговори
Лулата на Мира преди 11 години
Най демократично е да има заведения за пушачи и непушачи....Така всеки има право на избор !!!Тази демокрация почва да ми прилича на див КОМУНИЗЪМ ! ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИМА ПРАВО НА ИЗБОР !!!!
271
6
 
7
 
! Отговори
коко-боко преди 11 години
Очаквам бум на частни клубове, където се влиза с карта и членски внос, дето пръдливи въздържатели ще влизат само след изпит- изпушване на 100мм масур за норматив. Припадналите от мисълта,че това може да им се случи- доживотна забрана на достъпа им до клуба.
270
6
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Няма да се пуши.Казах.
269
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 283Ами пред балконите е тротоара, където минават и деца, ако не си забелязал, ама как да забележите като не виждате по -далече от цигарата. Важно е да се напушиш, ти да си добре пък много важно на другите дали им пречиш,
268
6
 
7
 
! Отговори
до 280 преди 11 години
Абе, ***, като не пушиш да не си мислиш, че *** ти тяло ще издържи повече от 30-40 години. Много експерти се навъдихте. Много ти вредяло пушенето на другите. Сигурен съм, че повечето, които тук се обявявате против пушенето сте анаболни *** от фитнеса, които дори не знаят какво им причиняват стероидите и добавките, които взимат.
267
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
284 - добре че го споменаваш човечеца точно тук, само и само за да си постигнеш егоистичната и *** цел да се направиш на умен и прав. Момче, седнал си. Стой си така.
266
3
 
5
 
! Отговори
до 280 преди 11 години
Чакаите бе ненормалници цигарата е извън топ 10 по опасно в ежедневието ,кола асфалт ,талашит ,палмова мас , газирани , алкохол .., какво сте се заяли толкова причинявала рад да ,но 100 пъти по малко от асфалта или лепилата в кухненските мивки и гардеробите.
265
2
 
3
 
! Отговори
до 282 преди 11 години
Личи си че си от герб нещастнико!
264
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
280, погледни се в огледалото пич. Запали цигарка, успокой се... нищо ти няма. Атмосферата баш от нас не се е е**ла. Ти сам по себе си изнасяш газове всеки ден, сам по себе си тровиш планетата като за последно само с писането на постове из форума. Я помисли какви ги дрънкаш и що за еко активист си ми станал от раз. Много големи вече, всички сме вега и ползваме слънчева енергия. My ass.
263
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе няма смисъл да спорим. Крайно време е някои хора да разберат че трябва да се прави това което трябва и е редно, а не това което ми харесва на мене и другия и трети. В случая забраната за пушенето на закрити обществени места е закон остарял с 20г., камо ли да се говори за отлагане. А за ползата от пушенето - просто нямам думи. Сега на Коледа почина дядо ми от рак на белия дроб заради цигарите, пушил ги е от малък. Накрая ги отказа и викаше що някой не ме накара по-рано да ги махна, но късно..
262
5
 
4
 
! Отговори
УУУ преди 11 години
Абе туй непушач било мноо просто племе. Бе глей те си живота и не се занимавайте с пушачите!Фърляли му фас от балконя? Ми къв го търсиш там бре? Нама ли тротоари та се вреш под балконите на хората?
261
7
 
4
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
200 *** се събрали на протест, хаха нека да си протестират ***....
260
9
 
13
 
! Отговори
до 271 преди 11 години
Ей пръдльо,след 20, 30 или 40 години *** ти тяло ще е станало на *** и няма да те има, ама ***, които си осрал през живота си ще стоят!! Тези газове отиват в атмосферата, тя е голяма, ама не е безкрайна!!! Когато хиляди прости *** типове като тебе по цял ден тровят всичко живо, не смей да се правиш на отворен!!
259
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А да ви се е случвало гаден пушач да си метне фаса върху вас от балкона и то незагасен? Пълни *** и егоисти, които мислят само за себе си!

Спонсорирани публикации