Млекопреработватели се кълнат: Край с палмовото масло

75 предприятия произвели 30 хил. тона млечни ментета през 2011
Обновена: 17 май 2012 10:27 | 16 май 2012 21:51,
94
Млекопреработватели се кълнат: Край с палмовото масло
Млекопреработвателите махат палмовото масло от млякото. Снимка: Булфото

Млекопреработватели обявиха пред земеделския министър Мирослав Найденов, че спират да произвеждат продукти с растителни мазнини, в името на потребителя.

Това стана на заседанието на парламентарната комисия по земеделието и горите.

"В България има 75 предприятия, които произвеждат продукти с растителни мазнини", пресметна Найденов, като за 2011 г. те са произвели 30 000 тона продукция, допълни той.

Още по темата

"Като министър и ветеринарен лекар ще кажа, че продуктите с растителни мазнини, и то тогава, когато потребителят се залуждава в избора си, определено могат да доведат до неблагоприятни последици за неговото здраве", каза министърът.

Председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров обяви, че в България има само 8 предприятия, които са доказали, че имат 2 линии за производство с палмово масло.

"Две са мои, аз съм готов да се откажа от тях", отсече Зоров.

След него се отказа и млекопреработвателят Симеон Присадашки, който също произвеждал продукти с палмово масло, и щял да спре, в името на потребителя.

Близо два часа министър Найденов, директорът на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов, ресорният зам.-министър на земеделието и храните Цветан Димитров, представители на млекопреработвателния и животновъдния бранш, както и депутати обсъждаха Наредбата за специфичните изисквания за млечните продукти, която Министерски съвет прие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗАГЛАВИЕТО...... !
62
1
 
31
 
! Отговори
Е - Ник преди 12 години
Не ноже доказани безбожници да се кълнат! Не става. Анатема!
61
1
 
13
 
! Отговори
Честна дума? преди 12 години
На МОЯ ли да вярвам или на "честната" им дума?
60
1
 
30
 
! Отговори
Фермер преди 12 години
Ще спрете палмата но спрете и вноса на концетрат , който е на цена 0,46 ст. Българското млечно животновъдство е на ръба на пропастта и в най-скоро време ще направи решителна крачка напред !!! Европа иска в нашата Родина да се отглеждат не елитни животни ааборигенни породи явно и нас ни смятат за такива ! Млечното животновъдство го унищожихме до 1994 направихме оборите цехове за какво ли не и сега идва някой си европейски мушмурок да ни казва какво да правим . Спрете вноса на мляко !
59
2
 
10
 
! Отговори
Д-Р Фармазинков преди 12 години
С палмата както казва Миро добре . Но какво правим с карентния срок на лекарствата , койтоникой не контролира и се правим че не съществува с с остатачните количества в млякото и месата ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н министре,С млякото добре,а кога ще спрете доставките на УМРЕЛИ И БОЛНИ ЖИВОТНИ ЗА МЕСАРСКИТЕ ЦЕХОВЕ!!???
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е щом се кълнат...то кат децата "Ние повече нема да прайм така..."
56
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
tva 4udo ako stane ama mnogo ne mi se vqrva mlqkoto se razvalq barzo pak i nqmat smetka s nego
55
3
 
6
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
"WSI4KO W IMETO NA 4OVEKAWSI4KO ZA BLAGOTO NA 4OVEKA"IVAN4O OT WICOVETE ZNAE6E IKOI E 4OVEKA.E 4OVEKA PO4INA,AMA NEISE...O6TE SI Q KARAMEPO TEZISITITE MU.TE,AKO SPRATPALMOVOTO,6TE PUSNAT NQKOEOT NEFTOHIMA KRAI PLEVEN--PO--EVTINO...
54
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯКОЙ ОТ ВАС МИНАВАЛ ЛИ Е ПОКРАЙ МАНДРА - Е, ТАКАВА СМРАД НЯМА ВТОРА. А ЗА ЦИСТЕРНИТЕ ЗА СЪБИРАНЕ НА МЛЯКО ДА НЕ ГОВОРИМ - СМРАД И ГАДОСТ, МЛЯКОТО Е РАЗВАЛЕНО ОЩЕ ДОКАТО СТИГНЕ ДО МАНДРАТА. И ТАМ АЛХИМИЦИТЕ ГО ОПРАВЯТ С КОНСЕРВАНТИ, СУХО МЛЯКО И Т.Н. ...ГНУСНА ИСТОРИЯ.
53
1
 
7
 
! Отговори
магив1 преди 12 години
Това е българския все мрункащ бизнес,администрация,заплати все някои му виновен..Не глоби,а разстрел,защото такива бавно унищожават бг народа
52
2
 
29
 
! Отговори
!?!?! преди 12 години
Да бе, да! Ще им повярваме! ;)Като си пътуваме из нашата мила родина, колко често виждаме пасящи стада, или кравеферми???Е, как ще се захрани със суровина тоя пазар? САМО В ЕДИН от магазините на големите вериги, количеството мляко е колкото добива на една цяла област за деня. Ами останалите магазини от същата верига? Ами другите вериги? Ще си папкаме подквасено чернобилско сухо мляко от Украйна и ушите ни ще плющят!"По БДС" - глупости! Деяни по седмица - при това ОТВОРЕНО!
51
2
 
3
 
! Отговори
Пик-оо преди 12 години
Няма да се страхувате.Нащи *** имат договор за 50 години с ващи сегашни *** ,палмите да ни вървят.Скоро им сменяме имената за да оговарят на МДС-мировски Държавен Стандарт и Евро-6
50
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има нещо, за което не се споменава ,нито дума! Всяка фирма, има технологична книга.Правейки счетоводен баланс,на базата на тази книга,се оправдават и разходи! Произвели сме толкова сирене,от толкова мляко,имаме големи разходи,за суровина и преработка.Печалбата виждате ли, е малка,ние работим през стотинки разлика.....! В същото време,бълва продукция и печалбата му ,връща вложеното, три четири пъти! При колбасари,хлебари и други подобни ,всичко е същото! КОГА ЩЕ СИ ПЛАТЯТ ДАНЪЦИТЕ????
49
5
 
26
 
! Отговори
Касапин преди 12 години
Шнур за Мирчо Найденов и аверите му млекари.
48
3
 
29
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
Българина е евтинджос човек. Нищо не разбира и затова малкото умни хора в тази държава направиха и продължават да правят милиони от глупостта на българина. Тенк ю, пийпъл :-)
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Димитър Зоров е бивше ченге!Милиционер и мляко баба ми и космос!
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-много палмово масло се слага в "нискомаслените"млека. Наричат ги "диетични" и това е подвеждаща реклама, както "леките" цигари. Трябва да се санкционират според европейските закони. Като се разпадне ЕС - тогава да карат по Крумовите закони.
45
1
 
9
 
! Отговори
до 41 преди 12 години
на дядо ти иван ти и децата ти му яжте скапаните *** - клисавите недоузрели кашкавали и сирена. добре че са вносните, че да можем да хапваме нещо що-годе свястно. дядо иван като се е научил введнъж, че може да лъже и *** и да си пробутва *** на европейски цени, само затвор и отнемане на лиценз могат да го спрат
44
1
 
2
 
! Отговори
agata преди 12 години
vsi4ko e igra na cenata, gledayte si pitomnoto, a ako ste grajdani, se otbivayte na selo:) ina4e Mola ili Supermarketa e magiya. Abe osven Sofiya v vseki drug grad moje da pomognete na tezi v selata i na sebe si