Млекопреработватели се кълнат: Край с палмовото масло

75 предприятия произвели 30 хил. тона млечни ментета през 2011
Обновена: 17 май 2012 10:27 | 16 май 2012 21:51,
94
Млекопреработватели се кълнат: Край с палмовото масло
Млекопреработвателите махат палмовото масло от млякото. Снимка: Булфото

Млекопреработватели обявиха пред земеделския министър Мирослав Найденов, че спират да произвеждат продукти с растителни мазнини, в името на потребителя.

Това стана на заседанието на парламентарната комисия по земеделието и горите.

"В България има 75 предприятия, които произвеждат продукти с растителни мазнини", пресметна Найденов, като за 2011 г. те са произвели 30 000 тона продукция, допълни той.

Още по темата

"Като министър и ветеринарен лекар ще кажа, че продуктите с растителни мазнини, и то тогава, когато потребителят се залуждава в избора си, определено могат да доведат до неблагоприятни последици за неговото здраве", каза министърът.

Председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров обяви, че в България има само 8 предприятия, които са доказали, че имат 2 линии за производство с палмово масло.

"Две са мои, аз съм готов да се откажа от тях", отсече Зоров.

След него се отказа и млекопреработвателят Симеон Присадашки, който също произвеждал продукти с палмово масло, и щял да спре, в името на потребителя.

Близо два часа министър Найденов, директорът на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов, ресорният зам.-министър на земеделието и храните Цветан Димитров, представители на млекопреработвателния и животновъдния бранш, както и депутати обсъждаха Наредбата за специфичните изисквания за млечните продукти, която Министерски съвет прие.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
27 хил тона палмово масло е внесено през 2011 г. Та, тоя дето се кълне, да вземе да се гръмне.
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г-н Найденов, ако наистина искате да свършите нещо и народа да ви е благодарен, не ни залъгвайте с лъжливите им клетви, а забранете със закон вноса на палмово масло и жестоки глоби за нарушения на БДС, защото тия мошеници ще измислят с нещо друго да ни тровят.
21
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15 години се занимавам с меса и колбаси и аз се заклевам но.................като дойде проверка всичко се крие по камиони. А преди това сме предопредени за нея.Става въпрос за фирмата БЕЛЛА(САЧИ,ЛЕКИ,НАРОДЕН,СОЛАРИС) жалко за нашите деца момчетата били по два метра а момичетата с мустаци. Нйденов си трае както и предищните.така вече 23 годинки.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ha-ha
19
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кълнели се били, смърт за всичките шефове на тези 75 фирми, и следващите даже няма да си помислят.
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А каква друга гадост ще забъркате бе дрисъци? Няма кой да ви вярва на вас!
17
1
 
14
 
! Отговори
Томас преди 12 години
защо ли не им вярвам?
16
1
 
40
 
! Отговори
анализатор преди 12 години
Стига вече компромиси! Трябва всяка кофичка кръстена "Кисело мляко" да е по БДС, с нужното съотношение между пробиотичните бактерии (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus и Streptococcus thermophilus), само от прясно мляко, без добавки(изключвам плодовите млека).Всички останали подобия да се наричат по друг начин, Зоров, Данон, Присадашки... Не КИСЕЛО МЛЯКО!!!
15
1
 
25
 
! Отговори
Колибри преди 12 години
Тия ***, вместо да дават пресконференции, да ги натоварват всичките заедно със семействата им на един товарен влак и директно към някой рудник доживот. А парите им да се национализират в полза на здравната система.
14
1
 
41
 
! Отговори
Ivo преди 12 години
Е дано техните деца се разболеят от яденето на палмово масло. Все се не наядоха, *** и демокрацията.
13
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво, вече почнахме да разчитаме и на "добрата" дума от производителите. Те всичко може да кажат, но и всичко има силно пожелателен характер.
12
5
 
11
 
! Отговори
цъъъсс преди 12 години
всичко се прави за по голяма ценаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа/ *** сложи си въженцето / ама от капрон/ бг/запо сигурно да няма фал
11
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
хм..представяш ли си българино..тия катили с какво са ни хранили до сега? няма как да си го представим..и как да им повярваме сега че ще престанат..едно куче което се е научило да яде л...а няма отказване..вържете го 5 години примерно на синджир..и го пуснете след това..ще отиде право там дето ги е яло преди..че и тия..щом е за печалба..очаквайте всичко от тях КОНТРОЛ ВСЕКИ ДЕН..ТОВА Е ПЪТЯ..ДРУГ НЯМА
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А в София бяха пуснали *** мляко с вкус на машинно масло по 50тс.-не вярвам и не купувам вече
9
3
 
31
 
! Отговори
Един от многото преди 12 години
След дъжд качулка. Отдавна много хора са бойкотирали българската продукция. Майната им на производителите, да фалират всичките.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз работих преди време в млеко-преработвателно предприятие и вече не вкусвам сирене.Нерафинирано палмово масло от Индонезия. Кашоните по земята. Мръсната вода на пода "мие" кашоните. Скъсан чувал със сухо мляко. Работниците вземат с обикновена лопатка и метла сухото и го пускат в казана.Да ви е сладко.Сухото мляко пък е от братска радиоактивна Украйна.Да ви е сладко с маргарин, чай и с яйца от "шастливи" кокошки.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте банковите им сметки.Като признават вземете им полвината пари.
6
1
 
39
 
! Отговори
ТКЗС преди 12 години
Едно време сухото мляко го давахме за захранка на малки теленца.Сега от него правят сиринье и захранват българите.
5
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ИМ ВЯРВАМ!АКО НЕ СЕ ЗАБРАНИ ТОТАЛНО ВНОСА НА ПАЛМОВО МАСЛО, ТОВА НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ!
4
1
 
36
 
! Отговори
гуги преди 12 години
ЛЪЖАТ!