Пушим на инат

Преглед на печата за 2 юни 2012 година
Обновена: 2 юни 2012 09:31 | 2 юни 2012 09:25,
344
Пушим на инат
Снимка: Impact Press Group

Пълната забрана за пушене, която влезе в сила от 1 юни, е на път да се окаже "всяко чудо за три дни".

В първия ден България димеше като комин, "пушим на инат" - това е равносметката на в. "Стандарт".

Собствениците на заведения заобиколиха наредбата, свалиха панорамните прозорци и покриви, и създадоха необходимите предпоставки клиентите да запалят цигара. Защото са на открито.

Учениците пък пробваха да изкарат някоя глоба на директорите като пушиха в забранените зони в междучасията.

Не останаха по-назад и депутататите, които си направиха импровизиран пушком на жълтите павета пред парламента. Най-заклетите политически врагове дори си спретнаха партия на пушачите.

Темата е сред водещите и във в. "Сега", като народен избраник от ГЕРБ е изразил надежда пред изданието, че до края на годината пълната забрана за пушене на обществени места да се облекчи.

Член на ръководството на групата обяснява, че до няколко месеца ще се пресметнат загубите и ползите от новите разпоредби и едва след това може да се реши какво да се предприеме.

Но истината е, че в крайна сметка последната и решаваща дума има Бойко Борисов.

"След няколко месеца ще се види, че законът не работи в този му вид", заяви пък от парламентарната трибуна Корнелия Нинова от левицата, която също прогнозира поправки наесен. По думите й сегашните разпоредби ще останат само на хартия и са приети, "за да покажем пред Брюксел, че сме много праведни".

Защо държавата изтласка половин България боклук в името на поредната безмислена идеологема, наречена "здравословен начин на живот"?, пита "Стандарт" и допълва, че има някаква граница, до която трябва да се спре
дори и в грижата за човека. И нашите народни избраници май вече са я прекрачили.

"Дяволът се крие в успехите", пише "Капитал". Зад фискалните успехи, с които се гордее правителството, лежат загърбени проблеми.

Добрата новина е, че България, както и се очакваше, излиза от процедурата за свръхдефицит.

"Въпреки напредъка на правителството в прилагането на реформите предизвикателствата пред страната в основни социално-икономически политики остават като цяло непроменени", се казва в доклада, който оценява програмата за реформи на правителството. Неефективността на публичните разходи рискува дългосрочната устойчивост на публичните финанси, особено в областта на пенсионната и здравната система, където предвидимостта и стабилността се подкопават, твърдят евроекспертите.

Според тях данъчната система на България се характеризира със значително избягване на плащането на данъци и относително ниска административна ефективност. Сивата икономика е най-високата в ЕС и повече от два пъти по-голяма от средната. А Институтът за развитие на управлението отбелязва един многозначителен факт - от изследваните 59 страни България е на 57-о място по разбиране на необходимостта от реформи.

"Свалят цените на телефоните", съобщава "24 часа". Разговорите по фиксиран и мобилен телефон трябва да поевтинеят с до 40% от юли, заяви вчера шефът на Комисията за регулиране на
съобщенията Веселин Божков.

Според него това ще е следствие графика за намаляване на тарифите на едро, който регулаторът е приел в четвъртък. Той предвижда двойно намаление от другия месец, а от януари има втора стъпка с още по-ниски тарифи, което ще ги свали под средноевропейските.

Според коментар на "Сега" опозицията трябва да обяви спешно търг за харизматичен лидер. "Търси се опозиционният Бойко Борисов!", като дежурните кандидати за ролята - Жорж Ганчев, Яне Янев, Волен Сидеров, вече са просто изгърмени фишеци от барутната работилница на прехода. С царя секна и вносът на монарси. Конгресът на столетницата отложи търсенето за догодина. Вдясно пък било фрашкано с харизматични недоразумения от калибъра на Мартин Димитров, а единственият магнетичен, па макар и по зловещ начин, лидер - Иван Костов, бе отритнат от сините.

Според анализа до следващите избори ролята на опозиционен лидер волю-неволю ще бъде дадена на Меглена Кунева, колкото и неподходяща да изглежда тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Това откъде минава, не значи, че можем ние да не направим като хора поне минималното и човешкото, което се изисква от нас. Понеже ако нямапе автомобили и т.н., нямаше да има икономика, нямаше да има и бизнес, нямаше да има и сладкарница вероятно. А цигарите не са нещо важно от същия порядък и наш дълг е да си пазим децата от тях.
35
1
 
14
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Поздравявам те за интегентното мислене, може би най-смисления и мъдър коментар който съм чела по темата! И по повод днешния празник "ТОЗ КОЙТО ПАДНЕ В БОЙ ЗА СВОБОДА ТОЙ НЕ УМИРА" Поклон пред паметта на великите, смели и свободлюбиви българи!
34
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТЯ И СЕСТРИ БЪЛГАРИ !!! ..... Относно цигарите и забраната. Няма нищо да стане аз съм пушач от доста време и винаги съм се съобразявал с околните, но това вече е прекалено. Забранявате ни да пуши ме се едно сме някак ви прокажени. Това си е чиста проба дискриминация в отношение на личните права и свобода. Ще ни накарате като едно време да се крие ме от родителите и даскалите че пуши ме стига бе смешно е !!!!
33
8
 
18
 
! Отговори
До 35 преди 11 години
Като си тръгнал да се напиваш каго дива *** по бардаците-ще търпиш и цигарите!!!!
32
6
 
14
 
! Отговори
До 28 преди 11 години
Тази майка, която завежда детето си до сладкарницата минава през автомобили, прах от ремонти и какво ли още не за да стигне. ЦИГАРИТЕ СА И ПРОБЛЕМА. Спрете автомобилите, спрете заводите, спрете строежите и ремонтите, па тогава ми казвайте кога и къде ще го налапвам.
31
12
 
11
 
! Отговори
ДО ПУШАЧИТЕ преди 11 години
Абе вие *** ли сте бе. На никой не му пука какво правите - пушете си, ако искате и хероин може да употребявате (не е престъпление). Всеки има пълна свобода. Но свобода до толкова, до колкото не пречи на другите. На отркито си пушете - не ми пречите, но в заведението, ще се съобразявате. Просто е. Не ние да се съобразяваме в заведението и да търпим дима ви, а вие, защото вие сте си решили да пропушите.
30
3
 
5
 
! Отговори
chicago преди 11 години
До IVo_1 Става дума за полицейска проверка.Полицията не се регистрира а се легитимира.Нашата полиция даже се легитимира после.
29
5
 
25
 
! Отговори
истинска простащина преди 11 години
Кое е истинската простащина? Истинската простащина е, когато последната и решаваща дума в държавата винаги и за всичко я има Бойко Борисов.подп: един ***
28
11
 
23
 
! Отговори
до 17 преди 11 години
А не е ли тяхно право?! Трябва ли държавата да ми казва как мога да се тровя и как не (непушач съм , говоря принципно). За обществените места съм съгласен - пълна забрана, но при заведенията трябваше да се остави избор на собственика дали да го обособи за пушачи или непушачи, все пак е ЧАСТНО. А какво става при един ( или няколко поредни) дъждовен ден? Къде ще пушат пушачите? Просто за поредеден път се убеждават, че обществото масово не цени свободата си, което е много тъжно...
27
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако отидете в чужбина, там отдавна са приети тези неща, има специални стъклени аквариуми метър на метър в заведенията, като телефонни кабини, ама целите от стъкло, където отиваш да пушиш сам ограден от всички и да се върнеш след това на масата, но в България Ганьото едно си знае, едно си лае. Говоря за страни като Германия, Австрия, Швейцария, понеже съм бил там често.
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе съгласен съм, че всеки на 18 може сам да прецени дали да пуши или не, но не трябва да е по начин, по който дими на останалите. Няма никаква демагогия в това една майка като си заведе детето на сладкарница, да не иска да й се дими.
25
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пушите цигари за по 5 лв на ден а после ревете че заплатите ви били ниски ами ако взимате 600 лв сега 5лв на ден по 30 дни прави 150 лв за цигари 600 - 150 = 450 лв ви излиза реалната заплата ако спрете да пушите тези 600 лв които взимате сега реално ще ви се виждат като 750 затова спрете да пушите за да ви се увеличат парите за други потребности
24
7
 
19
 
! Отговори
IVo_1 преди 11 години
Рабитя във фирма която има охрана, за да влезеш в сградата трябва да се регистрираш и запишеш. За да се запишеш отнема от 5 до 15 мин., а за тези 15 мин всички ще бъдат предупредени, че има проверка.И какво ..... като влезнат тия никой не пуши, няма пепелници .... всичко изрядно . Много смешна наредба
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Засрамете се, жълта - долна медия...Качете подобаваща новина за 2 Юни като Head Line...
22
2
 
8
 
! Отговори
Shark до 18 преди 11 години
Вярно, извинявам се, има, видях ....при второ-трето разглеждане..... някъде забутана колкото да се каже че я има!!!!! ТАЗИ ТЕМА ДНЕС ТРЯБВА ДА Е НА ПЪРВО МЯСТО!!!!
21
9
 
26
 
! Отговори
Def преди 11 години
Като се сетя че доходите ми и на 90% от сънародниците ми са в пъти по-ниски от на останалите европейци /включително и от тези на колониалните им имигранти/, а цените ни са по-високи вече в сравнение с техните. И като се сетя как им е подредена здравната система и ПАЛЯ ЕДНА ЦИГАРА ЗА ДА СИ УСПОКОЯ НЕРВИТЕ.
20
5
 
11
 
! Отговори
gomor преди 11 години
К`во стана с мащабната операция на Дянков по морето. Като четох изказванията съм леко притеснен дали е оцелял. Останах с впечатлението, че всички пушачи са хванали патя към морето само и само да го засекат някъде.
19
5
 
6
 
! Отговори
до 20 преди 11 години
Не е най-големия ***. Има поне 2 000 000 такива като него само в България.
18
7
 
8
 
! Отговори
До номер 6 преди 11 години
Ти си най-големият *** на света!!!
17
3
 
7
 
! Отговори
ДО 8. .Има! преди 11 години
Има такава статия, но коментари нямаПочитаме Ботев и загиналите за свободата на България 0