България да закриля гейовете, зове "Хюман райтс уоч"

Правозащитната организация драсна писмо до министър Ковачева
27 юни 2012 11:24, Елка Василева
406
България да закриля гейовете, зове "Хюман райтс уоч"
"Хюман райтс уоч" иска правителството да защитава хомосексуалните. Снимка: архив, Булфото

Българското правителство има отговорността да защитава хората с хомосексуална и бисексуална ориентация, както и трансексуалните от насилие и от изявления, изпълнени с ненавист и подтикващи към насилие.

Това се казва в писмо на базираната в Ню Йорк правозащитна организация "Хюман райтс уоч" до министъра на правосъдието Диана Ковачева.

Още по темата

Писмото е изпратено по повод предстоящия гей парад в София на 30 юни и по повод изявления в български медии, в които се призовава за заклеймяване на хомосексуалистите, бисексуалните и трансексуалните.

В информацията на сайта на "Хюман райтс уоч" се посочват конкретни примери за подобни изявления, мотивирали изпращането на писмото, и се припомня, че при предишни гей шествия в София е имало нападения срещу участниците в тях, пише БТА.

По-рано този месец сливенският свещеник Евгений Янакиев призова за насилие над хомосексуалистите по време на гей парада в София.

В интервю за столичен вестник отец Евгений призова цялото общество "да се противопостави по всякакъв начин срещу гей парада, който се готви".

"Затова призовавам днес всеки, който се счита християнин и българин. Замерването с камъни е удачен вариант", отсече божият служител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


406
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
3
 
! Отговори
азз към гей-овете преди 11 години
имам следното питане към вас:Защо!?Защо,вие,хомосексуалистите имате сексуални претенции към хетеро?тоест,предложения за секс!очаквам изчерпателен и подробен отговор,като всяка теза да бъде тройно подкрепена от факти!съвсем сериозен въпрос към ваз!
284
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво, ще станеш ли велик като пребиеш няколко човека? Ще се почувстваш ли повече мъж като биеш гейове?
283
4
 
10
 
! Отговори
до 365 преди 11 години
Сви ли ти се халката, гей??? Има защо, в събота ще ви чака цяла армия в София и полицията няма как да ви опази всичките. Никога досега в България не е имало парад, на който геювете да не са яли кютек и тази година няма да е изключение.КОЙ ЩЕ ГО ОТНЕСЕ В СЪБОТА, това е въпросът???
282
9
 
6
 
! Отговори
Какви содоми! преди 11 години
Как може да се подстрекава във форума за такива глупости - да се преборим срещу себе си а не срещу гей парада!
281
11
 
9
 
! Отговори
За България преди 11 години
ЗА БЪЛГАРИЯ СВОБОДА ИЛИ СМЪРТ !!!Който носи мъжко сърце и българско име в събота в 11,00 на пилоните пред НДК. Маршът на содомитите почва в 12 ч.
280
15
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
БЪЛГАРИ, ДА СЕ ПРЕБРОИМ !!! Който носи мъжко сърце и българско име в събота в 11,00 на пилоните пред НДК. Маршът на содомитите почва в 12 ч. Дорде е мъничка змията,елате да се съберем.С крака да й строшим главатасвободни да се назовем.
279
9
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Що не им пуснем в събота на парадчето бездомните кучета, кастрирани, обезпаразитени, но с апетит!Да им наръфат розовите ***!Така решаваме два проблема!Екоравновесие е на ход!
278
11
 
13
 
! Отговори
Хахахаха преди 11 години
Всички гейчета във форума - обединете се! Цъкайте си лайкове взимно, за да ви излязат прогейските коментарчета като най-харесвани! Току виж някой ви повярвал че сте прави! Щото в реалния свят никой няма да ви обърне внимание, ама тука поне ще си начешите въшките взаимно :) жалка история
277
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До протестиращите или парадиращи гейове!!!!!.... Вижте сега, с вашите си *** се разпореждайте както си щете...Ако искте , затворен чадър си пъхнете в задните си части и после го изкарайте отворен... ваша си работа...Но не си пъхайте миризливите си и кирливи *** под носовете ни...
276
2
 
5
 
! Отговори
До 353 преди 11 години
Ето виж коментар 355 и после пак ми говори... И проблемът е че е коментар представителен на общото мнение...
275
6
 
5
 
! Отговори
До 353 преди 11 години
Не "парадират" защото никой никога не ги е наричал: "психично болни", "извратени", "грешка на природата". А хомосексуалността е била забранявана от закона, дори сега има държави където е наказуема, на места със смърт. Църквата не казва да целиш рижи, албиноси и др с камъни, дори да го беше казала, нямаше да има 300 коментара как това е удачно решение. А и никой не те обижда на "албинос", нали се сещаш. Обаче на гей/****аст яко.... Докато това е така, "паради" ше има ежегодно.
274
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хубаво е, че има такива статии, за да има къде българският *** да си излее комплексите. Продължавайте да плюете, хомосексуални е имало, има и винаги ще има и няма да ни накривите шапката със злобата си. Колкото до "Хюман райтс уоч" по-добре да се откажат от каузата, България няма оправия.
273
14
 
13
 
! Отговори
нормален преди 11 години
Тук наистина е пълно с нещастни ***, непознаващи истинската любов между мъж и жена!Нещастни, защото от тяхната извратена "любов", не може да се роди дете, най-прекрасното нещо на този свят!И колкото и да парадират, и да се кълчат по улиците, си остават НЕЩАСТНИЦИ!
272
0
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
А бе какъв гей парад е това?! Полицаите повече от гейовете...То си е направо полицейски парад.
271
7
 
9
 
! Отговори
до 350 преди 11 години
Явно и аз говоря със стената: няма парад на хетеро, албиноси, рижи и т.н. - така е. Защо? - защото няма нужда - те не парадират с това което са, и не искат специално отношение към тях просто защото са такива каквито са. Ако и гейовете имаха такъв начин на държание - щяха да бъдат приети в обществото с отворени обятия. Ама не! Правите се на много специални! Ето за това не ви приемат.
270
7
 
13
 
! Отговори
До 350 преди 11 години
Имам чувството че говоря със стената. Казах ти: продължавай да противопоставяш хетеросексуални="нормални" на нехетеросексуални="ненормални" и парад винаги ще има. Има ли парад на албиноси? Няма, просто щото никой никога не ги е смятал за ненормални. Парадът е социално явление => причини за него има и то много. Гледай филми поне: Молитви за Боби, Милк и тн.
269
3
 
1
 
! Отговори
До 346 преди 11 години
Хахаха, не съм си ги написал аз! Ама благодаря на този който го е напрвил, не за друго, а просто щото съм убеден че в голяма степен съм прав. И 1 човек да се замисли и да си промени малко мнението по тоя въпрос, пак ще съм доволен. Щото това е най-тъжното: умни, образовани, успели хора се изказват неподготвено по тая тема, просто защото винаги е била табу, не се е говорело сериозно и съответно културата и познанията са нулеви.
268
9
 
5
 
! Отговори
до 343 преди 11 години
"няма парад на хетеросексуалните защото няма нужда от такъв". Ами то и от този няма нужда. Единствените които се нуждаят от него са тези които присъстват на него. С какво парадирате? Това че не ви приемат и не ви толерират? Ми ходете там където ще ви приемат бе! Толкова е лесно! Ние не ви искаме тук като ще ни се правите на интересни! Щом сте толкова нормални, направете като другите хора с нормална секс.ориентация и не правете паради! Ама правите, нали? Това какво ви говори?
267
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
прокълнати ша бъдете и поколението ви до 13 колено англоцигане.
266
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смрадливи англоцигани,задавали ли сте си въпроса като *** ,къде ще бъдете,ще ви го припомня,във ада,там ви е мястото.

Спонсорирани публикации