КТ "Подкрепа" иска оставката на всички от ДКЕВР

Синдикатът иска ДАНС да рови за корупционни практики
3 юли 2012 10:34,
31
КТ "Подкрепа" иска оставката на всички от ДКЕВР
Снимка: архив, Булфото

В писмо до премиера Бойко Борисов и председателя на парламента Цецка Цачева, КТ "Подкрепа" настоява за незабавната оставка на цялата Държавна комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

От синдиката настояват и за спешно влизане на ДАНС и другите компетентни органи за обследване дейността на ДКЕВР за корупционни практики.

Още по темата

Писмото им е по повод драстичното увеличение на цените на електроенергията, водата и природния газ от началото на юли.

Според КТ "Подкрепа" страната е в опасност заради "безконтролното и цинично поведение на ДКЕВР", която не е допуснала социалните партньори до технологията на своята работа.

"Считам, че тези дами и господа взривяват социалния мир и поставят под угроза финансово икономическата стабилност на страната", се посочва в писмото, подписано от президента на синдиката Константин Тренчев.

От "Подкрепа" твърдят, че поскъпването на фона на икономическата криза и замразените вече три години доходи от работни заплати и пенсии, ще "усложни катастрофално" икономическата и социална обстановка у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
дядо преди 11 години
българите са отчайващо тъпищом се оставят на този *** да ги боядисваедиственото което е правил да онищожава предприятия и почивни бази на профсъюзите
28
0
 
1
 
! Отговори
Нали на Тренчев преди 11 години
задачата е да опазва социалния мир, затова се е разпенявил наужим, де. Социален мир в интерес на плутократите и олигархията, разбира се. Тоя не иска протести, революции, наритани мошенически зад.ици. Тоя е в съюз с дявола (УСА) Откакто тренчевци се появих, икономиката на Бг беше разпродадена, народът докаран до просешка тояга, а Бг отиде на дъното по жизнен стандарт. Всички презират казионните синдикати на престъпниците, дето само тушират напрежението , но никога не защитават интересите на труда
27
1
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Трябват пари на шопите за магистрала до морето и метро - плаща цяла България.Както и за избори.
26
0
 
3
 
! Отговори
Rad преди 11 години
Поредните глупости на тоя за да отчита дейност. Не само ДКЕВР е причината, а цялостното управление на *** от герп. За разлика от социалистите, които през мандата си 4 пъти вдигнаха заплати и пенсии/500-700 лв, таван-факт/въпреки че и тогава се увеличаваше цената на ток и вода, тия *** не само че и стотинка не дадоха, но съсипаха и това, което остана от тройната.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За три години гербавите комунисти просто съсипаха всичко, увеличение на цени на ток, парно, ток, данъци... и без стотинка за пенсии и заплати. Най-безхаберното управление, което сме имали през последните 23 години.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно си прав Румене. Евтиния козлодуйски ток отива към Гърция, който гърците препродават на Италия. Важното е, че в далаверата има много "наши" хора - едно време им викаха "компрадорска буржуазия", сега им казват бизнесмени и инвеститори.
23
0
 
6
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
ЗА ТОКА ПРИЯТЕЛИ, ЕТО ОФИЦИАЛНИ ДАННИ ОТ ТАЗИ ЗИМАИсторическият рекорд в потреблението на ток през зимата беше през 2009-а, когато у нас бяха натоварени почти 8 000 мегавата мощности (16% = 1 280MW). - Сега потреблението се равнява на товар от около 6 600 мегавата (16% = 1 056MW).- ИЗИСКАНЕТО Е 16% ОТ РЕАЛНАТА КОНСУМАЦИЯ ДА Е ОТ ВЕИ Все пак - ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ РАБОТЯТ САМО 30% от годината и за да произведат 16% от ОБЩОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ, има ДВЕ УСЛОВИЯ:1. За чисто 30% от годината да се произведат 16% ОТ ОБЩАТА КОНСУМАЦИЯ, което означава 16 х 3,3 = 52,8% ИНСТАЛИРАНИ МОЩНОСТИ, (от крайното потребление - 6 600), или БЕАЛНО СА НЕОБХОДИМИ - 3 485MW инсталирана мощност ВЕИ2. НЕОБХОДИМ Е ДРУГ ИЗТОЧНИК, КОЙТО БЪРЗО ДА ЗАРАБОТВА И БЪРЗО ДА СПИРА, заради случайния момент на работа на ВЕИ, А ТОВА Е САМО АТОМНАТА ЦЕНТРАЛА Белене!!! В МОМЕНТА:- Общо инсталираните мощности само във ВЕЦ са над 2 563 мегавата от тях 943 в ПАВЕЦ, които работят ежедневно.- Вятърни и фото 600MW.- Общо 3 163MWИЛИ ПЛАНА ЗА 2020г. ПРАКТИЧЕСКИ ВЕЧЕ Е ИЗПЪЛНЕН!!!А за ПОВИШАВАНЕ НА ЦЕНАТА заради зелена енергия, е опит с трици да ловят маймуни. ДА СМЯТАМЕ:- Ако 16% от тока струват по 30ст., а 84% по 8ст. то СРЕДНА ПРЕТЕГЛЕНАТА ЦЕНА Е 12,36СТ.- Преноса струва по 5ст.- КРАЙНАТА ЦЕНА Е 17,36, НЕКА ДА Е 18ст. ВСИЧКО ДРУГО Е ЛЪЖА И ИЗМАМА!!!- СТРАШНАТА ИСТИНА Е, че само 23 % от евтината енергия от АЕЦ-Козлодуй се изкупува от НЕК - останалите 77 % се ИЗНАСЯТ от ЧЕСТНИ ЧАСТНИЦИ, ЕТО ЗАЩО- ТОКА ТРЯБВА ДА ПОЕВТИНЕЕ ДО 12СТ., ЗА КОЕТО ТОКА ОТ КОЗЛОДУЙ ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА НА 100% НА ВЪТРЕШНИЯ ПАЗАР!!! ДОРИ И С ТЕЗИ 16% ЗЕЛЕН ТОК и скъпия американски ток от ТЕЦ ИВАН КОСТОВ (Мариците 1 и 3)!!!- КОГАТО ЗАРАБОТИ И АЕЦ-БЕЛЕНЕ, ТОКА МОЖЕ ДА ПАДНЕ НА 8 СТОТИНКИ (по днешни цени)!!!ТАКА, ЧЕ СКЪПИЯ ТОК ИДВА ОТ КРАЖБАТА НА КОЗЛОДУЙСКИЯ ТОК И СПИРАНЕТО НА АЕЦ БЕЛЕНЕ!!!ЗАТОВА ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ЦЕНИТЕ И НЕЗАБАВЕН СТРОЕЖ НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!!!- БРЕ ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ Това министърче, МНОГО ЛЪЖЕ - КОГА СТАНА СОЦИАЛНО СЛАБ, КОГА МУ ПОЧЕРНА ПРАЙДА
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тренчев, ти се показваш само когато власта има нужда от помощ. Създаден като политическа организация с цел разбиване влиянието на БКП в трудовите колективи "Подкрепа" по едно време се усети, че все пак е синдикална организация, когато не остана никакво производство в България. Докторите / като самия тренчев/ и те разбраха , че са използвани и се отръпнаха. Никой у нас не получава синдикална помощ. Борбата е м/у Подкрепа и КНСБ за държавните дотации и парите от европейски програми
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде беше ---КНСБ и ПОДКРЕПА ----23г.?
20
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
освен оставката на боко и семерджиев искаме и твоята.миналата седмица в милано синдикатите организираха стачка ама не като вашите дето ги вдигате та правителството да ви пълни сметките.бях смаяна от това което видях.милиони италианци по улиците замерящи с домати и яйца държавни институции и банки а полицията само ги охраняваше не ги биеше.
19
1
 
7
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
В България синдикатите като всичко останало- пародия. Кого и кога защитават? Толкова години освен да се договярят с управлявящи и законодатели нищо друго не правят.Досега трябваше да събарят правителства ,работещи срещу гражданите. Да спират заробващи народа и работниците лобиски закони .Да спрат ограбването, корупцията. А те? От време на време юруш за нещо козметично,малко пушилка и затишие. Затова управляващи си правят каквото си искат.Отдавна не вярвам в синдикати и техните ВОЖДОВЕ.
18
1
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
Аз пък искам оставката на тоя на снимката,защото за 23г. от него само гръмки фрази и после затишие и едно голямо нищо.Айде като е много сербез да организира една общонационална стачка,а поводи колкото искаш.
17
0
 
6
 
! Отговори
ДО 11 преди 11 години
ГЕРБ е ---ДЕТЕТО---- на БСП , СДС , НДСВ , ДПС!Тренчев е кадър и послушник ,на БКП!Въпросът е ,..."Какво очакваме от ---Тренчев ",.......НИЩО ,но от сърце !Всичко е ПОЛИТИЗИРАНО ,а където се намеси политиката ,нищо не "РАСТЕ"!
16
0
 
5
 
! Отговори
Бургас преди 11 години
Прав е Българин-а. Имам няколко нови кирки.
15
0
 
9
 
! Отговори
САМО ПИТАМ ? преди 11 години
ОТГОВОР ,...НЕ ИСКАМ !Къде беше ---КНСБ и ПОДКРЕПА ----23г.?
14
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Държавата сключила неизгодни договори ... Да не съм ги сключил аз! Да не бяха ги сключвали!Процентно енергията от ВЕИ с няколко процента и такова увеличение касае САМО ЛОБИСТКИ ИНТЕРЕСИ.Така че само стачката или кирката е решението на проблема.Иначе да не се надяват на нов мандат герберите .АЗ МАГИСТРАЛА НЕ ЯМ ! ИСКАМ РАБОТА !
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZASHTO BE HORA NESA NAVDIGNEM NA STACHKA DO KOGA SHTE GI TARPIM TIA KRAVOPIISI ,,,,, AKO NIE HORATA SEGA NE PROTESTIRAME OT MEN DA GO ZNAETE JIVI SHTE NA IZEDAT.......
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой знае ли заплатите на тези от ДКЕВР ? И къде живеяет, и какви коли карат ?А дали са си подали данъчните декларации ?!И 3 ГОДИНИ НЕ МОЖАХА ЛИ ДА ПРОМЕНЯТ ЗАКОНА ЗА ВЕИ, ЧЕ САМО СЕ ЖАЛВАТ ОТ ГЕРБ КОЙ Е ВИНОВЕН ! ИЛИ НЕ ИСКАХА ?!
11
0
 
14
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
В БЪЛГАРИЯ НЯМА И ОПОЗИЦИЯ Това което става у нас все повече ме убеждава че БСП и ГЕРБ са едно цяло.Не е нормално геноцида към българите да прехвърля всички нормални граници и опозицията да си трае!!!С ЕДНА ДУМА - ГЕРБ Е ОТРОЧЕ НА БСП !!!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тренчев, кажи колко пари ти наляха навремето от агенцията за изследван на демокрацията и къде се пръкна