Партията на Кунева – рециклирана и с вехти лица

Преглед на печата за днес, 4 юли 2012 година
4 юли 2012 07:51,
103
Партията на Кунева – рециклирана и с вехти лица
Меглена Кунева. Снимка: Булфото

Партия Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева се учреди. И какво от това?

Идеите - вехти, лицата - рециклирани, ентусиазмът - слаб. "Гръбнакът" на новата партия са все хора, превивали гръб... пред други лидери. Просто "Recycle Bin", коментира "Сега".

Цялата конструкция изглежда като изтръскана от политическото кошче за боклук. В политическия Recycle Bin на Кунева всичко е вече гледано. Да прелъстяваш електората с дясна алтернатива на дясното управление, не е кой знае колко находчива и вдъхновяваща програма.

Кунева ни обещава все същото, което вече изсърбахме от кажи-речи всички правителства на прехода - коалиционни или не. Ако към идеите се притурят и лицата, картинката съвсем заприличва на дубликат.

"Очакваме скоро да ни повишат рейтинга", е озаглавено интервюто в "Капитал Daily" със Симеон Дянков, вицепремиер и финансов министър. По думите му емисията от външен дълг, освен че помага за погасяване на част от предишния дълг, има и два по-дългосрочни положителни резултата.

"Единият е, че се дава добър праг и за банкови и корпоративни облигации. Банките в момента имат добра ликвидност и едва ли излизането на пазара на дълг за тях стои на дневен ред.

Но български компании биха могли да наберат нужния им ресурс навън. Има две-три такива големи компании, които много внимателно следяха как ще се развие процесът на пласиране на еврооблигациите, защото и те има интерес при успех също да излязат на пазара, включително и държавни предприятия от сектора на енергетиката. А и успешната емисия се забелязва от пазарите. Това ще ни даде допълнителна възможност за увеличаване на кредитния рейтинг следващата година", коментира финансист №1 на държавата.

"Уволнявам четирима за скока на тока", заявява в интервю за "Телеграф" Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството. Тя потвърждава, че за последните месеци има страшно много издадени разрешения за ползване и въведени в експлоатация фотоволтаични паркове.

Цялото това бързане за издаване на разрешенията се дължи на факта, че от 1 юли има нова, много по-ниска цена на изкупуване на произведената електроенергия спрямо досегашната. Някои се опитаха да хванат буквално последния влак с високата цена.

Павлова отбелязва, че някои от тези разрешения за ползване са издадени при липса на окончателен договор за присъединяване и ангажимент за изкупуване на енергията, което е абсолютно незаконно. До момента са образувани четири дисциплинарни производства към служители за неспазване на процедурите.

По-високата цена на тока ще се отрази върху стойностите на храните. Хлябът, млякото и месото ще поскъпнат с около 2 на сто."Всичко, което консумира електроенергия, ще бъде засегнато от увеличението", обяснява пред "Новинар" председателят на Асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев.

Той не се ангажира с конкретна прогноза за увеличението, тъй като всяко предприятие било специфично. Проблемът е, че на фона на свитото потребление се увеличават разходите, допълни той. Според него именно това ще доведе до скок на цените. Най-засегнати ще са млекопреработвателите и хлебопекарите.

Празен джоб не го лови спекула, коментира "Стандарт". От новите цени на тока, а скоро и на водата, газа и пр. първи се възползваха спекулантите. Още на следващия ден тези, които си мислят, че сега е дошъл моментът да се нагушат, вдигнаха цените.

"Кога и как ще излезем от кризата", е анализът в "24 часа". След като на 28 юни европейските лидери се срещнаха в Брюксел и се разбраха да спасяват директно испанските и италианските банки, дълговата криза като че ли си взе кратка ваканция.

Но това се случва след всяка европейска среща на върха и трае ден до пладне. Доколкото е известно, фондовете за спасяването на длъжниците не са се увеличили. А и няма отписани дългове.

Бедна България, която постоянно се бие в гърдите колко е добре, вече предварително е загубила битката за своя дял. В борбата за европарите ние не сме нито влиятелни, нито напористи.

Теоретически възможен край на кризата ще настъпи, ако ЕЦБ отпечата допълнително 1-2 трилиона евро и ги инвестира в проекти, които създават работни места, а не в спасяване на банки. Уви, това в момента е политически невъзможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
Миг2 преди 11 години
Съгласен съм с материала,не е нужно никой да си дава парите за поръчка,защото си е така.Лично съм разочарован след като я подкрепих за президент,няма да го сторя сега.Заради старите муцуни около нея.Но нея боли я "глава" нали ще влезе в парламента,аз да го ду.Както винаги и за повечето от нас.
89
0
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...Е НА ТОВА ГОРЕ МУ СЕ ВИКА ТРЪТКА...АКО НЕ ЗНАЕТЕ СЛУЧАИНО...!
88
0
 
1
 
! Отговори
ежи преди 11 години
Ама ще я обидите бе хора Та тя е от същото комунистическо котило Ще и се да *** Тези журналисти ще ме спукат от смях Много са некадърни Нищо не е рециклирано Няма как жив човек да се рециклира.Сменят маските и се надат на пияни жени
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Platena Boikova Statiya :). Na nyakoi prostci im se podpaliha gashtite. Taka e kogato inteligenciyata se sabudi, prostacite si zaminavat. tova e bilo vinagi taka i taka shte si ostane. Prostite hora sa rabotna ruka , nyamat myasto v parlamenta na edna Durjava. Vun ot Parlamenta, marsh..... da gusite pojari :) haha . Samo taka Megi. Zad teb sme. Napred naikata e slunce ............
86
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Мигленче бедния и ограбен българин от 22 годишния криминален преход е с теб долу Герб и БСП !!!!
85
6
 
9
 
! Отговори
той преди 11 години
ПОВЕЧЕТО ХОРА ЗНАЯТ ПРОИЗХОДА НА ДРУГАРКАТА С КРИВАТА УСТА И КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА.НО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ СЪЩО,ЧЕ ТЯ Е И ТРЕТОРАЗРЯДЕН ЛАКЕЙ НА ИНТЕРНАЦ. ЦИОНИСКИ ФИНАНСОВ ЕЛИТ И НЕ СЛУЧАЙНО Е ПОСТАВЕНА В БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА БАНКА ПАРИБА СОБСТВЕНОСТ НА РОДШИЛД.ПРИПОМНЕТЕ СИ ОТ КОЛКО ВРЕМЕ ОБРАЗА НА ДРУГАРКАТА НЕ СЛИЗА ОТ ЕКРАНА НА КАЗИОННИТЕ МЕДИИ И ПРЕСАТА!В НЕЯ СА ИНВЕСТИРАНИ МНОГО ПАРИ,КОИТО ГОСПОДАРИТЕ И ЩЕ СИ ВЪРНАТ СТОКРАТНО!В БЪЛГАРИЯ ИЗБОРИ СЕ КУПУВАТ ТАКА ЧЕ СИГУРНО ЩЕ УПРАВЛЯВА БГ
84
4
 
11
 
! Отговори
Вяра преди 11 години
Медиите, които мислят, а не на които се плаща да хвалят Кунева винаги я описват много точно - компр5опметиран политик с нагли претенции да е нещо ново.
83
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Gnusen chengesarski ***!!!
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В един свят, в който царува дяволът, Божиите чеда не може да са добре.
81
1
 
4
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Планът нов ..к със стари к... забуксува.Новият матрял се оказа негоден все налазен от калинки.Търси се новата рецепта срещу политически главобол?
80
1
 
16
 
! Отговори
марти преди 11 години
Умните хора са го казали най-добре-не се прави нов бардак...със старите ***!!!
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
таа не моем я разберем, лобираше яко за една чужда банка, после стана некъв член на надзорен ли беше , управителен съвет ли не знам, знам че така и благодариха, зема една камара пари оправи се отсекаде, сега и нас ша ни оправи. баси ***, писна ми от оправячи, заради такива смотани лобисти дет сега заради тех ша плащам скапио ток.
78
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Гръбнакът" на новата партия са все хора, превивали гръб... пред други лидери. - може би най-доброто определение за партията на тази интригантка!
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Кунева ни е ясно.Нищо добро не ни чака, ако българският избирател види в нея някаква надежда.И партията и тя самата е блудкава лимонада.Моето лично мнение към нея и партийката и е доста пренебрежително.Но то беше такова и към царя и към Бойко.Комунистите не ги коментирам,защото с гореспоменатите са от един дол дренки.Голямата маса българи обичат да ги лъжат посредствено и те да вярват ли,вярват.Тъй е ,драги ми българино."Ум царува,ум робува,ум патки пасе."
76
2
 
13
 
! Отговори
asd преди 11 години
Основния проблем не е, че се задава нов "спасител", а това че отново няма за кого да се гласува другата година. От партиите които се очертават фаворити, всички са един дол дренки, вкл. новата партия на Кунева. Всички са отрочета на БКП и ДС. А те вече 22 години действат организирано и без изненади, лумпенизират народа чрез медиите и отрано режат крилата на истински родолюбци. Докато народа не се вдигне на истински бунт това ще е положението още много години.
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Движение "България на гражданите" на Меглена Кунева--------Госпожо Пръмова, какво значи името на Вашата партия? Вие сте в политиката от 1992 година и до 2009 бъркахте в кацата, след това ГЕРБ дойде, врътна Ви кранчетата. Това което разбирам е, че Вие чрез тази партия пак искате да бъркате у кацата на Българския народ!
74
1
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 11 години
изумявай бе, ние си коментираме каквото си искаме, не каквото ти искаш. и статията е за Кунева
73
2
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 11 години
Yes Yes Yes изберете ме отново да ви управя и аз за 800 дни -не купувайте китайски играчки защото са опасни,,, а Ерпатата които ви натресохме не са Монополисти -като еврокомисар за защита на потребителите тя доказа колко мисли за българският народ като унищожи наполовина АЕЦа -- вчера червена днеска жълта утре с цвят лилав ) превзет кривундър защитаващ банкови интереси --През 2010 г. Кунева, по онова време бивш еврокомисар и действащ съветник в Европейската комисия, е избрана за член на Управителния съвет[15] на френската банка БНП Париба.[
72
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто изумявам,като чета коментарите! Почти никой не коментира далаверите на Правителството,които засягат всички нас,а сте тръгнали да се "захласвате"по Куневица!Далаверите са на стойност милиарди,защото много приближени до Правителството получиха акт 16 ,без да са въвели в експлоатация така наречените съоръжения за зелена енергия! Целта на "занаятието" бе, да се вземе акт 16 преди 01,07,2012 год за да може да продават ел.енергията на старата цена за още 25 год.напред!НА ГЪРБА НАРОДЕН
71
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 11 години
НИКОГА не бих гласувал за партия, в чиято ръководство е враг на Българският народ като христо ангеличин - *** който подложи на расова дискриминация Българските деца измисляйки безплатен училищен транспорт САМО за *** чаавета !!!Ще гласувам за тези, които ще разстрелват такива *** !!!