На живо от Орлов мост: Ново шествие за горите

Протестиращите настояват да се преразгледа договора на Витоша ски АД
Обновена: 5 юли 2012 19:09 | 5 юли 2012 19:03, Бойчо Попов
114


Streaming Live by Ustream

 

За пореден път Dnes.bg ще предава на живо новия протест за горите. Над 2000 души са потвърдили участието си досега в новото шествие във Facebook страницата, която е под надслов "Туристи, доброволци и любители на планината ЗА ГОРИТЕ!!!".

"Пригответе вашата торба с подкрепа и пълни джобове с желание за защита на ГОРИТЕ и ЕЛАТЕ на шествието на всички туристи", се казва в информацията, анонсираща протеста в социалната мрежа.

Той се организира от гражданска група "За Витоша" и активисти и доброволци към коалицията от организации и граждански групи "За Да Остане Природа в България".

"Защо продължаваме да протестираме? За да кажем, че поправката "Витоша ски" пада, но че ние ще следим тя да не влезе в прегласувания Закон за горите. Ще има шествие, защото отстояваме позицията си по въпроса за промяна на предназначението на територията; настояваме да се преразгледа договора на Витоша ски АД; заедно сме с всички доброволци - огнеборци, защото любимата ни планина гори вече 4 дена; “Витоша ски“ са единствените, които не са съгласни на предложението да се даде възможност да се учреди право на строеж на съществуващите ски лифтове, което показва липсата на желание да се подменят старите съоръжения от страна на инвеститора; защото „Витоша ски“ заявиха, че и тази година съоръженията на Витоша НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!".

Шествието ще започне от Орлов мост, ще мине през езерото "Ариана", бул. "Евлоги Георгиев", Нац. стадион "Васил Левски", "Попа", бул. "Васил Левски" към БСФС, Министерство на физическото възпитание и спорта, Ректората и Парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
1
 
! Отговори
Геро преди 11 години
Някой знае ли тези защо точно протестират? Някой направи ли си труда да прочете тоя закон? Аз го четох. В него гората е по защитена от в сегашния. Този протест излиза че е просто икономически - да бъде изгонена някаква фирма.
85
0
 
2
 
! Отговори
107 преди 11 години
Ти си най големия ***,типично по български си лаеш пред PC-то.
84
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** СИ ЛАЯТ КЕРАНЪТ СИ ВЪРВИ, А НА ОБНОВЕНА ВИТОША ЩЕ КАРАМЕ СКИ !!!!!
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а протестиращите не искат ли да се преразгледа и Конституцията , според мен трябва да се преразгледат всички договори в държавата
82
0
 
2
 
! Отговори
хладен разум преди 11 години
Пичове докато се дърлим, вижте кой се оплете кошницата и кой ни крои кюляфа през последния четвърт век:grigorsimov.blog.bg/politika/2011/06/12/20-godini-cionistka-okupaciia-i-aparteid-v-bylgariia-1989-20.763729
81
1
 
12
 
! Отговори
Име преди 11 години
Браво, ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ! Поклон пред вас! БЪЛГАРИЯ каза: Моментално разваляне на концесионерските договори с бандитите Витоша ски!!!
80
3
 
21
 
! Отговори
българин преди 11 години
Пак е пълно във форума с ***, които умеят само да лаят зад мониторите си и да не правят нищо. За ваша информация бях на всички протести, бях и горе няколко дни да гася планината, въпреки че имах страшно много работа и гоня срокове. А къде бяхте вие? Къде сте всеки ден в тая държава в която ни крадат, убиват и унижават всекидневно? В къщи! Мрънкайки и вечно недоволствайки от всичко и от всички. Засрамете се.
79
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
вероятноста да е умишлен е повече от 90%, въпроса е кога ще повторят опита да дестабилизират държавата,защото това което направиха с пожарищата на витоша и с т.н. екологични протести на орлов мост е само репетиция
78
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що не отидехте да изгасите Бистришко бранище, бе наркомани такива? Само да пиете бира по асфалта можете...
77
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
защо ли нашите т.н. еколози не протестират например срещу белене, явно е кой им дърпа конците
76
1
 
19
 
! Отговори
Началото на края преди 11 години
Недояплството от Интернет излезе на улицатаТова е Началото на края на ГЕРБ
75
1
 
9
 
! Отговори
Бойко Скиора преди 11 години
аз пък си направих писта , 4 дни обработват терена за да мога зимата да си правя слалумчета.днес даже ходих да я видя, добра е станала , голямо пързаляне ще става зимата
74
22
 
5
 
! Отговори
До 85 преди 11 години
"...колко деца умират по улиците..." Така де! Защо не протестират срещу това??? Има хиляди жизненоважни неща, за които трябва да се протистира! А те тръгнали да затрудняват движението на Орлов мост защото едни милионери искат да изместят друг милионер - Цеко Минев! И са с претенции, че цялото общество трябва да им ръкопляска! Жалка работа!
73
2
 
24
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Е какво му е безмисленото на протеста!? Дайте всеки концесионер да ни яха както си иска и законите да се променят както му е удобно!
72
25
 
8
 
! Отговори
Глупендери преди 11 години
Специално този протест е тотален фарс и тотално смехотворен.Агенти-провокатори!
71
21
 
5
 
! Отговори
Лъчу Мазъка преди 11 години
Вярно ли е, че ще подаряват луксозни телефони на протестиращите? Ако е вярно да отивам и аз!
70
0
 
1
 
! Отговори
Ехоооооо преди 11 години
Как ли тези талази вода в течно и газообрано състояние ще се акумулират, за да не създават световни проблеми?
69
12
 
6
 
! Отговори
Питам се преди 11 години
Смешно става, протест изсмукан от пръстите. За какво точно беше никой не знае...
68
0
 
7
 
! Отговори
Що е то БГ Резерва? преди 11 години
Между другото доста дървета в резервата "Бистришко бранище" се оказаха изсечени... предварително.И как ще се коментира това деяние?
67
12
 
2
 
! Отговори
копи-пейст преди 11 години
Откога доброволците от "Коалиция дрога за Орлов мост" ,спонсорирани от Партията на гейовете,станаха такива специалисти по гасене на пожари?Явно не им стига пикнята от бирата ,която са погълнали преди да тръгнатда протестират.Референдум за БСП / БКП - Партията на гейовете ! Тази партия да бъде обявена извън Закона за противонародна дейност,създаване на несигурност в обществото чрез разпространение на слухове,нерегламентирани демонстрации и извършване на агентурна дейност и лобизъм в полза на чужда държава !" Дарик", много взе да прозира инструкцията на Радосвет Радев -Танкиста да плюете постоянно правителството на България,*** ***! Сега не е Ноември 89 год. и вашия Радосветчо, а заедно с него и вие журналистическия му слугинаж си заминавате от играта.Просто нямате шанс! Дори и да се нагъзите!

Спонсорирани публикации