На живо от Орлов мост: Ново шествие за горите

Протестиращите настояват да се преразгледа договора на Витоша ски АД
Обновена: 5 юли 2012 19:09 | 5 юли 2012 19:03, Бойчо Попов
114


Streaming Live by Ustream

 

За пореден път Dnes.bg ще предава на живо новия протест за горите. Над 2000 души са потвърдили участието си досега в новото шествие във Facebook страницата, която е под надслов "Туристи, доброволци и любители на планината ЗА ГОРИТЕ!!!".

"Пригответе вашата торба с подкрепа и пълни джобове с желание за защита на ГОРИТЕ и ЕЛАТЕ на шествието на всички туристи", се казва в информацията, анонсираща протеста в социалната мрежа.

Той се организира от гражданска група "За Витоша" и активисти и доброволци към коалицията от организации и граждански групи "За Да Остане Природа в България".

"Защо продължаваме да протестираме? За да кажем, че поправката "Витоша ски" пада, но че ние ще следим тя да не влезе в прегласувания Закон за горите. Ще има шествие, защото отстояваме позицията си по въпроса за промяна на предназначението на територията; настояваме да се преразгледа договора на Витоша ски АД; заедно сме с всички доброволци - огнеборци, защото любимата ни планина гори вече 4 дена; “Витоша ски“ са единствените, които не са съгласни на предложението да се даде възможност да се учреди право на строеж на съществуващите ски лифтове, което показва липсата на желание да се подменят старите съоръжения от страна на инвеститора; защото „Витоша ски“ заявиха, че и тази година съоръженията на Витоша НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!".

Шествието ще започне от Орлов мост, ще мине през езерото "Ариана", бул. "Евлоги Георгиев", Нац. стадион "Васил Левски", "Попа", бул. "Васил Левски" към БСФС, Министерство на физическото възпитание и спорта, Ректората и Парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
59, заради такива *** като теб, които не могат да мислят с главите си България е в това положение! Добре, че има интелигентни хора, които най-накрая се вдигнаха срещу разпределението на националните ни богатства между безкруполни престъпници като Цеко Минев. Заради тези *** вече 10 години съм принуден да карам ски в Австрийки и Френски ски курорти.
45
31
 
13
 
! Отговори
Суровата реалност преди 11 години
Това са лицата на хейтърите и безделниците.Те не са "За".Те нямат идеи....Те са ПРОТИВ......А утре на къмпинга ще отсекът няколко дървета и ще запалят огън.....Лицемери. Сигурен съм ,че на половината от тях дядовците им се отопляват на дърва.....това е трагедията.А вие им се радвайте....
44
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо младите не протестират за жалкия беден живот на възрастните им роднини????????? Защо не протестират срещу избиването на старите хора от *** животни по селата?????? Защо не ги защитят?????? ААААААААААААА, защото са заети да защитават дръвченцата и храсталаците! ЕЙ МЛАДЕЖИ , МНОГО ВИ Е СБЪРКАНА ЦЕННОСТНАТА СИСТЕМА!!!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля, предайте на оператора да смени гледната точка. Да застане отстрани и да изчака колоната, за да видим мащаба на протеста или да се качи и да снима отвисоко. Така не става.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
samo protesti taka shte gi opravim mutrite ot gerb
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Операторчето,от време на време дай 360 градуса.
40
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жалкото е, че иззад гнева на младите хора надничат ухилените мутри на Станишев, Овчаров, Маноловица и цялата група от червени крадци-милионери! Ще ме извините, но нямате моята подкрепа!
39
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а протести против високата цена на тока и хляба кога ли ще има !?!? явно това са някакви платени активисти ,горите та горите ние нямаме какво да ядем вече !!
38
1
 
25
 
! Отговори
ДЕДО ЙУХ преди 11 години
Ало герберастите - стига сте изкарвали, че който е против пропадналия герб е комунист. ГЕБР Е ОТ ДРУГ КЛАН НА БКП. Герберастите са от най-гадния комунистическо милиционирски тип организация.
37
4
 
30
 
! Отговори
Не вървите преди 11 години
Стига сте ревали, бе! Подкрепям тия протести от първия ден и нямам нищо общо нито с комсомолци, нито с комунисти! Вие сте комунистите и, дето седите и плюете тук!!! Проетестите са против цялата гнусна олигарска мафия, блокирала държавата!!!
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички които защитават България са против ГЕРБ и правителството трябва да ги смаже!
35
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МЛАДИ ЛЕВИ КОМСОМОЛЦИ НАДРУСАНИ И ХВАНАТИ ЗА РЪЦЕ ДРУЖНО ПРОТЕСТИРАТ ЗАЩОТО НЯМА КАКВО ДРУГО ДА ПРАВЯТ,МАРШ ОТ ОРЛОВ МОСТ ЖАЛКИ ***...
34
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смешниците!"гражданско общество"!ха-ха!!!
33
0
 
4
 
! Отговори
ebasi преди 11 години
* si durjavata sme predstaviam si ako 4ovek im se izpre4i na tia politici ili biznesmeni kvo stava.
32
2
 
32
 
! Отговори
Kyureto преди 11 години
Не може да не се зарадва човек като види тези млади хора! Събудени и активни.Те са нашето бъдеще и гаранция, че овчедушието си иима граници!
31
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ски сезон на Витоша ЩЕ има тази година без да се сече нищо. За последно на Витоша се сече по татово време. Разбира се, като изключим изкоренените мъртви от смерча дървета под Алеко.
30
6
 
6
 
! Отговори
статистика преди 11 години
Странно защо тези врясъци ми напомнят 1989-та година.И тогава имаше пожар и тогава Дс проквокираше хората да врещят по улиците до като се разнасяха чувалите с пари на отговорните червени капиталисти наречени сега олигарси???
29
0
 
0
 
! Отговори
38 е за преди 11 години
35
28
3
 
2
 
! Отговори
36 преди 11 години
Така е! Разлика в културите!
27
16
 
4
 
! Отговори
не син преди 11 години
Тук няма ЕКО,това са просто... !