На живо от Орлов мост: Ново шествие за горите

Протестиращите настояват да се преразгледа договора на Витоша ски АД
Обновена: 5 юли 2012 19:09 | 5 юли 2012 19:03, Бойчо Попов
114


Streaming Live by Ustream

 

За пореден път Dnes.bg ще предава на живо новия протест за горите. Над 2000 души са потвърдили участието си досега в новото шествие във Facebook страницата, която е под надслов "Туристи, доброволци и любители на планината ЗА ГОРИТЕ!!!".

"Пригответе вашата торба с подкрепа и пълни джобове с желание за защита на ГОРИТЕ и ЕЛАТЕ на шествието на всички туристи", се казва в информацията, анонсираща протеста в социалната мрежа.

Той се организира от гражданска група "За Витоша" и активисти и доброволци към коалицията от организации и граждански групи "За Да Остане Природа в България".

"Защо продължаваме да протестираме? За да кажем, че поправката "Витоша ски" пада, но че ние ще следим тя да не влезе в прегласувания Закон за горите. Ще има шествие, защото отстояваме позицията си по въпроса за промяна на предназначението на територията; настояваме да се преразгледа договора на Витоша ски АД; заедно сме с всички доброволци - огнеборци, защото любимата ни планина гори вече 4 дена; “Витоша ски“ са единствените, които не са съгласни на предложението да се даде възможност да се учреди право на строеж на съществуващите ски лифтове, което показва липсата на желание да се подменят старите съоръжения от страна на инвеститора; защото „Витоша ски“ заявиха, че и тази година съоръженията на Витоша НЯМА ДА РАБОТЯТ!!!".

Шествието ще започне от Орлов мост, ще мине през езерото "Ариана", бул. "Евлоги Георгиев", Нац. стадион "Васил Левски", "Попа", бул. "Васил Левски" към БСФС, Министерство на физическото възпитание и спорта, Ректората и Парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А шествие против кемтрейлса с който ни засипват всеки ден кога ще има? Той отравя всичко и всички ни! Кога?
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво! Само млади хора! Боко сега ще прати еничарите си пак!
24
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на хората! бяха доброволци при загасяването на огъня, който властимащите запалиха и пак са на площада! Така се прави! 250 декара отидоха заради Цековите мераци и Боковите мутренски номера със закона!
23
1
 
25
 
! Отговори
!!!! преди 11 години
Погледнете колко млади хора има там!
22
24
 
3
 
! Отговори
зоолог преди 11 години
Създадоха работа на пожарникарите тия зелени жаби и сега когато огъня е потушен пак закрякаха за пари я Млък бе Екомафията писна ни от вашето крякане!!!
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На мафията ще и стане тясно скоро! Така беше и през 1989! Интересно, че тогава никой не говореше дали са законни протестите, а сега мутрите само затова говорят! Мафия със законни средства не се сваля от власт!
20
2
 
6
 
! Отговори
20 преди 11 години
кои е казал , че съм мързелив? ела да видиш каква мизерия е в родопите където живея.. но виш хората не блеи по горите и хотелите
19
13
 
3
 
! Отговори
пастора преди 11 години
протестираите като си немате работа
18
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер ! Най - накрая започнахме да се събуждаме и да си търсим правата ! Много се радвам .
17
8
 
4
 
! Отговори
17 преди 11 години
Ми работи бе мързел! Само от съзерцаване на гора няма да се изхраниш!
16
3
 
11
 
! Отговори
16 преди 11 години
Типичен *** гербер! Постави вече присъдите!:))) Като гинеколога Цецо! *** та дрънка:)))
15
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
По същата причина, по която наричаме паметника 1300 години България осмоъгълния петох*йник. Градски фолклор, кво да го правиш.
14
10
 
2
 
! Отговори
локва преди 11 години
а някои замислял ли се е на факта, че някои хора имат само гората и тя е източник на техните доходи? ами да ми плащат протестиращите наем за моята гора и няма да е секаили строя на нея. някои искал да има къде да отиде , да диша чист въздух... аз имам нужда пък да се изхранвам от имотите си. защото никои не инвестира в провинцията
13
4
 
1
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Сега и в пандиза ще му се радват :-)
12
0
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
@12 azизползвай метрото бе
11
1
 
8
 
! Отговори
13 преди 11 години
Че те хората и сега му се радват! Няма понятие крадец, когато си откраднал от крадци, закриляни от мутри на държавна власт!
10
5
 
20
 
! Отговори
Обзървър преди 11 години
Онзи *** с инкасо автомобила се е предал на полицията преди половин час...Къде са мишките, които му се възхищаваха и му правиха евала? :-)
9
14
 
9
 
! Отговори
az преди 11 години
защо не протестират пред парламента? защо не блокират пътя на правителствените коли , колите на депутатите? защо блокират мен обикновения гражданин? за обрадят парламента докато депутатите са там а не 5 часа след като са си тръгнали? Аз ли мога да оправя закона та мен прецакват или просто искат да се гледат по телевизията
8
4
 
20
 
! Отговори
Един млад Българин преди 11 години
БЪЛГАРИЯ - една от малкото държави в Европа, с толкова разнообразна и запазена природа, която се руши заради определени хора на властта. ЩЕ СЪЖАЛЯВАМЕ НЯКОЙ ДЕН!!! Ако Витоша Ски стане реалност, губим една цяла планина и еко-система градила се за милиони години.
7
2
 
17
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Червените такива, червените онакива...а откъде се пръкна цялата ни политическа върхушка и ни тъпче вече почти пълни 24 години, нали оттам...? И сегашните са си все същите! Народе, недей да се делиш по политически признаци...и въобще по каквито и да е!!! Народе не позволявай някой отново да яхне недоволството ти, когато решиш да го изразиш! Народе, искай да можеш да гласуваш мажоритарно, а не за партии! Народе, дори и да не промениш конституцията, ако тя се спазва стриктно, дори и в този и вид... ще бъде в твоя полза...Правилата за провеждане на избори обаче задължително трябва да се променят...за да няма хрантутници на народен гръб!!!