Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!

Съдът постанови задържане под стража за охранителя милионер
Обновена: 8 юли 2012 17:46 | 8 юли 2012 17:31,
168
Енев в съда: В момента не ми се разговаря, объркан съм!
Георги Енев в съдебната зала. Снимка: БТА

„В момента въобще не ми се разговаря, объркан съм”, това заяви преди началото на днешното съдебно заседание 33-годишният Георги Енев.

Той е видимо отслабнал. Не пожела да говори за кражбата на парите и заяви само, че не знае какъв би бил изходът от делото.

Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за  неотклонение „задържане под стража” по отношение на охранителя. Той е обвинен в кражбата на 1 милион 470 хиляди лева от инкасо автомобил. Парите са му били връчени, за да ги пази. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай, счетоха магистратите.

Още по темата

Енев не е осъждан досега. Развел се е преди няколко години.

По време на съдебното заседание стана ясно, че ударът е бил планиран много внимателно. Два дни преди обира Георги Енев е паркирал на улица „Петрова нива” колата на баща си, с която превозва откраднатите пари.

Разполагал е с кодове и ключове за отварянето на всички врати на инкасо автомобила. Решава сам да се предаде след двуседмично издирване.

„Обади ми се по телефона и каза, че е момчето с откраднатите милиони, първоначално не му повярвах, но като се срещнахме, разбрах, че е той”, заяви пред Dnes.bg адвокатът на охранителя Георги Кутрянски.

Роднините на Енев са предали 25 хиляди лева на полицията, но няма данни това да са част от откраднатите средства от инкасо автомобила. Оказа се, че парите не са описани и на практика сега не може да се разбере кои са банкнотите, дори и Енев да ги върне. Ако възстанови сумата, наказанието ще бъде по-леко, прогнозират магистратите. Адвокатът също го е посъветвал да направи това.

„Проверяваме версията, че се е укривал и на морето и че е имал съучастник”, заяви наблюдаващият прокурор по делото  Делян Пинчев. Прокуратурата не е имала данни къде се е укривал Георги Енев, каза още Дилян Пинчев. По думите му Енев все още щеше да е издирван, ако не се беше предал.

Адвокатът на Енев поиска мярка „домашен арест”, тъй като Георги сам се е предал на властите, но съдът прецени, че има реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави за постоянно в ареста.

Ако възстанови сумата, минималното наказание за престъплението е 8 години затвор. Сега Георги Енев го грозят до 20 години лишаване от свобода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
10
 
! Отговори
гурбетчия до 16 преди 11 години
Знаеш кога банкер ще изгърми ? НИКОГА !!! Те са помислили за такива работи , имат си държавни застраховки ! Т.е. собствениците ще бъдат обезщетени пак от джоба на данъкоплатеца !
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз се радвам само,като ловят на ТИКВАТА наркотиците и цигарите.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14godini po 7000leva godishna zaplata e ravno na 98000leva!!!!napravo si vlizam v zatvora bez da 4akam prisadata!!!!
17
1
 
4
 
! Отговори
Житан до 13-ти преди 11 години
Защо ли и аз мисля като теб?????...Но това не значи че ти си кух!
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако наистина е толкова ***,нямаше да звънне на адвокат,а щеше да се предаде в първият полицейски участък!Може и да им изиграе театър,стига да му е добър адвоката.
15
3
 
14
 
! Отговори
до гурбетчия преди 11 години
Не злобей срещу хората бе човече!!!Нали в банките са техните пари и те ще решат дали да подкрепят крадеца че ги е откраднал или не!!!Важното е някой от големите да изгърми-било той банкер или шев в охранителната фирма!!!Аз лично предпочитам този да ми открадне парите отколкото някой политик,банкер и прочие...(но това е само мое предпочитание)!!!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гурбетчия,лесно ти е да говориш така ,избягал си зад граница лапваш си евраците,много ясно 4е го подкряпяме банките са най-демонската структура на земята ,искат да ни смажат и изстискат до край,шапка свалям на всеки който успее да открадне от крадец :)
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека да видим цялото шоу,след това ще пишем!
12
3
 
17
 
! Отговори
До Житан преди 11 години
Много си кух!Те ще се претрепят да го търсят от Интерпол,само като чуят българин и са го забравили!Нито е наркобос,нито мафиот!Те и за Борисов знаят,че е МАФИОТ е и?
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен не се намерят парите, мнго, ама много трудно ще го осъдят....да не казвам, че няма и да влезе в съда тоя пич! Да си ги харчи със здраве, Боко и Цецо да се насерят от злоба!
10
22
 
8
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Добре ,че жена му го е напуснала навреме ! Сигурно го е разбрала какъв *** е ! Значи има работа ,не е гладен ,не е на улицата , а от дни подготвя обир за милиони ! ТОВА САМО БЪЛГАРИН МОЖЕ ДА ГО НАПРАВИ !!!!
9
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гурбетчия, у немско много жега. Пусни климатика, че си прегрял малко.Парите в банката, са на банката. Запомни го, умнико!
8
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
20 години,но след това ще си живее добре,пък и има амнистии,но той е *** и го доказа,като не изчезна със самолет за чужбина.
7
2
 
52
 
! Отговори
Житан преди 11 години
ВСИЧКИ налагат квалификацията ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!!!!!...Какво му е тежкото питам аз? Има ли убити,има ли наранени,има ли повредено имущество на граждани,има ли дори една спукана гума на служебния автомобил ? НЯМА !!!!...Има кражба!!!...Но при другите кражби има простреляни,убити,заклани,унищожено или присвоено имущество на обикновени хора,което си тежко престъпление...Ами ако тези пари които са взети от разни банки,любими на целия Бг народ, се окажат че са пари смъкнали по 9 кожи от гърба на хората ??? Това не е кражба а престъпление...Тогава какво?..Един мъж откраднал милион и половина от тези които са откраднали и продължават да крадат не милиони , а милиарди принуждавайки някой дори да се самоубиват от безумните им лихви ...Това си е една нормална кражба,каквито стават всеки ден, но тук вече са пари на банки,има няма 000.1-000.2 % от дневната им печалба...Не съм адвокат на Георги , но просто си мисля и по този начин !
6
27
 
14
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Абе някои българи са много глупави хора бе! Защо изобщо се е бил предал?! Дори и да реши да избяга ,как се изнасят толкова пари през граница?! Дори и да ги изнесе ,нали ще го издирват и от интерпол ! Като започнете да мислите със задниците си ,направо ставате отвратителни ! И още по-отвратителни сте ,че подкрепяте крадец ! Щом бил ги откраднал от банка ,значи бил ограбил мутрите ,демек е герой ! Ненормалници ,нали в тези банки са вашите пари би ?!
5
1
 
34
 
! Отговори
Доброжелател преди 11 години
Продължавай да не разговаряш, ако ти се живее!
4
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи ако възстанови сумата - 8 години затвор, ако не я възстанови - повече.Да беше убил някой, щеше да му излезе по-евтино.Няма такава държава.
3
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eex, момче, ако беше стигнал на Карибите, паметник щяхме да ти направим. Борец за свобода! Борец срещу икономическото иго!
2
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо изобщо се предаде - като знам нивото на подготовка на БГ полицията, имаше добър шанс да се измъкне с парите.
1
13
 
50
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 11 години
Краде това момче, няма майтап, трябвая да го цаним за министър от ГЕРБ!