МВР работи по версията за атентат в Бургас

Проверява се къде точно е била поставена бомбата
Обновена: 18 юли 2012 21:20 | 18 юли 2012 21:15,
66
МВР работи по версията за атентат в Бургас
Снимка: БТА

МВР работи по версията атентат, каза вътрешният министър Цветан Цветанов в Бургас по повод взрива на автобус с израелски туристи на летището в морския град.

"Проверява се дали бомбата е била сложена в куфар и избухнала при натоварването на куфара в автобуса с израелските туристи, или бомбата е била сложена предварително", допълни Цветанов. 

33-ма души са в болница, трима са в кома, а един от ранените е починал, посочи министърът. 

По думите му в момента се прави списък на всички пътували с авиокомпанията, за да се установят жертвите.

По-рано се появи информация за загинал българин, но Цветанов заяви, че сред жертвите няма българи. 

Той обеща да дава актуална информация за инцидента заедно с външнияя министър Николай Младенов на всеки час. 

Президентът Росен Плевнелиев и вицепремиерът Симеон Дянков са в бургаската болница. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
Да, заплатите са ниски, мотивацията е ниска, оборудването не е достатъчно, но това не е извинение за немърливост. Още повече, когато тя взима човешки животи.
52
0
 
0
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
Сигурност, здравеопазване, образование! Това са трите области, в които хората трябва да се чувстват добре осигурени. Сигурност, за да може хората да не се страхуват, здравеопазване, за да се подържа физически живота им и образование, за да не оскотяват. Полицайте са хора, които са подложени ежедневно на риск. Трябва да им се осигури поне финансово спокойствие и сигурност на тях и техните семейства.
51
0
 
0
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
Полицайте, както почти всеки човек в Р. България, са принудени да търпят шуробаджинащината. В една от медиите беше изказано мнение, че голяма част от добрите специалисти са били уволнени заради шуробадженащина. Като прибавим и ниските заплати, то не е учудващо, че останалата част от добрите специалисти са избягали навън. Щом има малък бюджет, то трябва да има приоритети. Факт: има сериозно предупреждение от Израел. Извод: това трябва да е приоритет 1.
50
0
 
0
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
Нека не забравяме, че живеем в страна, която сравнително скоро се е освободила от социализма. Тогава е имало една прекрасна служба, наречена ДС, която е сривала човешки животи и е направила изключително много поразии. Хората не вярват в полицията и се страхуват, че тъй наречените сересета няма да бъдат използвани по предназначение, а биха могли да бъдат използвани с цел манипулация.Страхът е напълно основателен ако погледнем миналото на нашата страна и ако имаме предвид недоверието към полицията
49
1
 
2
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Освен това тук всеки е против това,че бюджета на МВР бил най-голям.Трябва да се знае,че дори и така да е крайно недостатъчен.Няма техника,няма мотивирани служители -заради мизерните заплати ,няма агентурна мрежа защото няма пари за информация,а тя е скъпа.Няма добри специалисти защото МВР плаща малко и те избягаха навън в частните охранителни фирми.За да обобщим-срещу тероризма се действа с много пари и неограничени правомощия,всичко останало е компромис,който всеки прави,щото още не го езасегна
48
0
 
3
 
! Отговори
Старшина Ушев преди 11 години
Хриси,ръцете на службите са вързани от законодателството,а и от българските ***,които не искат службите да подслушват трафика,да следят хора и т.н.все мероприятия които всяка една служба по света е свободна да върши без да се притеснява и да иска разрешение от *** и пульо.Неограничени правомощия по закон,огромен финансов и технически ресурс,а също и агентурен апарат.Все неща които в България ги няма по една единствена причина-човешките права тук са по-особени и не трябва да се нарушават
47
0
 
2
 
! Отговори
681 преди 11 години
"МВР работи по версията за атентат в Бургас" !!!!Другите версии са:ЗеметресениеВулканНаводнениеМетеорит
46
0
 
4
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Жуцко вместо да ходиш от телевизия в телевизия да се итъкваш колко си велик и си изпълнил 100 процента обещаниятя си защо се не захванада работиш,и нямаше да стане този атентат.Или работи или си върви сега имаш идеална възможност да отнесеш плъвката ,много ти се събра още колко народ искаш да изгине за да си отидеш.Неспособен си неразбра ли
45
0
 
1
 
! Отговори
Bylgarin преди 11 години
Tova zaglavie e gavra s vsichki - i zhertvi i chitateli!
44
0
 
4
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
Що се отнася до порнографията, проституцията и престъпленията, извъшени към непълнолетни. Те не са по-малко важни от предотвратяването на атентати. Не е човешко да се разделят хората на по-стойностни или по-нестойностни хора и заради това едните да бъдат пренебрегвани заради другите.
43
0
 
11
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
Българските специални служби и полицията спят, защото ние спим и ние им позволяваме да спят. Били са предупредени преди 6 месеца, тогава атентат не се е случил. После са се успокоили и са легнали на ухото, че сме били подминати, и че "Това в България не може да се случи". Това е типично български манталитет, но това е и изключително осъдителна немърливост. Ако псевдоакциите бяха истински акции, това щеше да е прекрасно, но не са. Дребната престъпност мъчи много повече от едрата.
42
0
 
11
 
! Отговори
Тъпчо Балкански преди 11 години
Българските специални служби и полиция спят! Това са хрантутници на държавата, които само плачат, че са им малки заплатите и се занимават със всичко друго, но не с най-важните и с най-опасните престъпления. Да не говорим за шуро-баджанащината при подбора и назначаването на кадрите. ЦСБОП, ГДБОП, полицията ангажират по-голямата част от реусурсите си и личния си състав с кокошкарски акции и с тях хвърлят прах в очите на хората! (Погледнете назад за какви акции са повечето новини!) Ето го резултата! Кървав атентат, който можеше да баде предотвратен! Българската полиция набляга на занимания с престъпления против "морала": Проституция, порнография, кой на кого бръкнал под полата, виртуални сексуални заигравки на чичковци с подрастващи курвета по Интернет, които доброволно губят девствеността си преди 15-16, че някои и СПИН са успели да хванат (родителите да си следят децата какво правят в Интернет!), които "страшни" престъпления месеци наред ги следят специалисти, вместо да следят подготовките за престъпленията, които отнемат живота на много невинни хора, които простете драги псевдо-моралисти, считам че са по-съществени като приоритет! При това положение и организация, едва ли ще успеят да спрат терористите!
41
0
 
9
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
На първо място трябва да се молим за пострадалите хора и да се опитаме да им помогнем с каквото можем. После трябва да се потърси отговорника за атентата. След това трябва да направим детаилен анализ на грешките си. Тогава ще може да се караме колкото искаме кой е крив и кой е прав, но до тогава сме длъжни като хора да се молим за пострадалите и да оставим съответните органи да си свършат работата, която отдавна е трябвало да свършат.
40
0
 
8
 
! Отговори
Хриси преди 11 години
Случилото се е изключително тежка трагедия! Липса на всякакво уважение към паметта на хората е да се правят подобни изказвания от типа на: "Истинският пострадал е България", и че "България ще претърпи икономически спад". България, най-вероятно е постъпила безотговорно. Един атентат никога не може да бъде предвиден, но силно се съмнявам, че правителството е взело необходимите мерки за предотвратяването му.
39
1
 
9
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Истинския пострадал от този атентат е България. Поне 30 процента от резервациите по морето ще бъдат отменени. Това означава икономически спад, неизпълнен държавен бюджет, глад и мизерия за хората. Тежки дни ни очакват!!!
38
0
 
7
 
! Отговори
Garibaldi преди 11 години
Безотговорно и тенденциозно е да се правят прибързани изявления за авторите , мотивите и т.н .от държави и медии.Едно разследване е продължителен процес.Жалко ,че България ще бъде вписана в небезопасните места..Това може да рефлектира върху туризма ни. Тези които защитават със зъби и нокти Цветанов,няма ли да се попитат. Така ли ни пази нашата полиция. Не опазиха и гражданите на една друга държава. Или да си спомним думите на ББ ,че в България това не може да се случи понеже на всеки ъгъл имало дюнер. Станалото ще отегне като мрачна новина в целият свят. Лека им пръст на жертвите..Напълно невинни ,жертви на голямата политика.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде стига бе, МВР работило .Там са само търтеи и роднини на такива,откъде накъде ще работят.Имали версия за атентат - направо ще се спукам от смях с тези ***.
36
4
 
10
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
МеВеРе'то няма какво да разследва - 4 минути след атентата Нетаняху обяви, че Иран е отговорен за него! Явно богоизбраният водач на богоизбраните е бил потърсен директно от богоизбрания офис на бога на богоизбраните и уведомен лично! МеВеРе'то да не си губи времето!
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО НА МеВеРе
34
0
 
10
 
! Отговори
SPY преди 11 години
Явно срс - тата са за да се подслушват едни други и да рекетират бизнеса дето не им снася на тях, а за държавна сигурност срс -та няма? За това ли плащаме?

Спонсорирани публикации