Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл

Вече тече проверка кой е качил ромската стратегия на страницата
19 юли 2012 21:30,
317
Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл
Името на файла вече е променено, казаха от президентството. Снимка: Facebook

Скандал с името на файл, публикуван на сайта на президентството, плъзна из социалните мрежи.

Приетата през март Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) е била качена на официалната страница на държавния глава под името: "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла", обясниха от прессекретариата.

Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещават оттам.

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи", се казва в съобщението. 

Администрацията на президента поднася извинения за случилото се и поема ангажимент изключително стриктно да следи каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция.

Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход.

"Възприемаме това наименование като пренебрежение към тази част на българските граждани и израз на реалното отношение към интеграцията на ромите. За нас е недопустимо подобно отношение към български граждани и то не от кого да е, а от президентската институция, респективно президента, като обединител на нацията", посочват от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** или роми, не - най-обикновени ***
189
13
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната герберска простотия. Хора дилетанти ни управляват и правят елементарни гафове.
188
1
 
38
 
! Отговори
raso преди 11 години
Problema ne e v ***,problema e v nas samite za6toto gi tarpim tezi tvari ,ako im dadem otpor kato ne se saobraziavame s zakonodatelstrvoto v BG togsvs ne6tata ste badat drugi CIGANINA RAZBIRA SAMO OT KIUTEK te sa kato zivotni KIUTEK POD PAD I NAD PAD i uni6tozenie totalno.
187
0
 
35
 
! Отговори
до 259 от ?? преди 11 години
Права си,жалко че сме исторически обременени и че синдикатите,на които плащаме за да живеят уютно и безметежно са далеч от европейските,които защитават народа и интересите му
186
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
садж
185
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
причината е, че човекът кръстил файла не е знаел как е '***' на английски :D
184
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кюнци!
183
0
 
49
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Защо да е обидно след като те помежду си се наричат така?
182
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СЕФТЕ ИЗЛАГАЦИЯ НА ГЕРБ
181
0
 
47
 
! Отговори
до ?? преди 11 години
защото им позволяваме! никога няма да станем като повечето европейци, които за най-малката несправедливост се надигат и протестират.робска психика!! аз бих била готова да се прибера в България само за да участвам в протест срещу *** и тяхната злоупотреба със статута им на 'малцинство'. Който не работи - НЕ ТРЯБВА ДА ЯДЕ! Ама както е тръгнало, скоро не само данъците ни, ами и главите ни ще изядат.. Не съм расистка, просто обичам българите и мразя хората, които ги лишават от правата им
180
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** не са се обидили поради факта, че не могат да го прочетат хахахахаха
179
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хиихихииии....Е...какво да направим като човека си е казал истината?
178
1
 
53
 
! Отговори
истината преди 11 години
интергрирайте ***, нашите деца българчета се интегрират в други държави, тук затях няма живот
177
0
 
75
 
! Отговори
?? преди 11 години
Как така моята държава на която редовно плашам данъци си позволява с лека ръка да раздава системно пари на малцинство,които от поколения живее тук ,но не учи,не работи,не плаща данъци,под звучното,но празно от сьдържание бомбастично "интегриране"на ромите, на тези същите,които дори ток и вода не плащат и тежат на гърба данъкоплатците? Защо моята държава няма грижа за същите данъкоплатци когато те изпадат в затруднения системата ги изхвърля безгрижно да се борят сами без помен от реинтеграци
176
2
 
58
 
! Отговори
бггг преди 11 години
А турците като ни пишат *** не е гаф и си се кефим на комшо , като ни нарича така , ама при *** не може , тяхното достойнство поне трябва да пазим . Пардон , роми .
175
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
интересно, защо от всички *** и *** организации, само БСП се обиди от "грешката", която очевидно е тяхно дело!
174
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези пари няма да интегрират ***, но ще обогатят още повече мафиотските структури, а *** ще се научат , че някой вечно е длъжен да им дава и да ги хрантути. Научете ги да спазват законите и да знаят, че имат задължения, защото с права преядоха!!!
173
2
 
34
 
! Отговори
Don Vlazo преди 11 години
Едва ли програмата за насърчаване на раждаемостта щеше да се казва "strategy_make_baby_golemo_ebane", в момента просто има сериозна нужда да се отвлече вниманието от цени на горива, атентати, ВСС и т.н, плюс, че тия дни трябва да си платим сметките на новите цени. Хвърляме кокал и кучето спира да лае за известно време
172
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ПРОВОКАЦИИ ....
171
1
 
60
 
! Отговори
Някой си преди 11 години
Не е никакъв гаф на президенството а организирана провокация .С много голяма сигурност може да се твърди ,че и ,,изтичането"уж на документа е част от мръсната игричка.За нас обикновените данъкоплатци по важен е факта ,че с европейска помощ се прави деление на българското население като изнемогващия български народ който масово измира и напуща страната се изключва от това щедро финансово подпомагане.Една от причините е ,че този златен дъжд предварително е поръчан и изпросен за да бъде откраднат .