Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл

Вече тече проверка кой е качил ромската стратегия на страницата
19 юли 2012 21:30,
317
Mangali или роми! Гаф на президентството с име на файл
Името на файла вече е променено, казаха от президентството. Снимка: Facebook

Скандал с името на файл, публикуван на сайта на президентството, плъзна из социалните мрежи.

Приетата през март Национална стратегия за интегриране на ромите (2012-2020 г.) е била качена на официалната страница на държавния глава под името: "NationalStrategyIntegrateMangali.pdf".

След като линкът беше разпространен светкавично и последваха възмутени реакции, от президентството обясниха, че правят проверка по случая.

"Недопустим и изключително неприятен е начинът, по който е публикувана Стратегията за интеграция на ромите на сайта на Администрация на президента. Веднага след подадения сигнал, за което изказваме благодарност, е направена промяна в наименованието на файла", обясниха от прессекретариата.

Разпоредена е проверка за причините, довели до некоректната подмяна на името на документа и ще бъдат наложени наказания на виновните лица, обещават оттам.

"От началото на мандата политиката на държавния глава е насочена към осигуряване на пълна прозрачност, откритост и достъп до информация и до всички становища и документи, които са свързани с работата на Съветите към президента. Това очевидно носи своите рискове и негативи", се казва в съобщението. 

Администрацията на президента поднася извинения за случилото се и поема ангажимент изключително стриктно да следи каква информация и по какъв начин се публикува на сайта на президентската институция.

Междувременно от БСП настояха президентът Росен Плевнелиев лично да се извини на българските граждани от ромски произход.

"Възприемаме това наименование като пренебрежение към тази част на българските граждани и израз на реалното отношение към интеграцията на ромите. За нас е недопустимо подобно отношение към български граждани и то не от кого да е, а от президентската институция, респективно президента, като обединител на нацията", посочват от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


317
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
1
 
73
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Какви роми??? От кога са роми? Кой и защо ги наименува така. Те са си *** и това е правилното им название.Самите *** се самоопределят в разговорния си език като "***".
169
2
 
40
 
! Отговори
val преди 11 години
ееее! хубава работа! бива ли президентството така да си играе с избирателите и то с тези, които може да купи с кебапче и кИфте и биричка...
168
6
 
68
 
! Отговори
ферма за роми преди 11 години
България е развъдник на добре отглеждани ***, наречени за по-модерно РОМИ.Организации от Европа и САЩ отпускат огромни субсидии за насърчаване на този бизнес - развъждане и отглеждане на ***. Най-добрите фермери до сега са БСП.
167
1
 
74
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Най после някой да ги нарече така както трябва с иснинското им наименование - ***!!!Браво на човека осмелил се да го направи.*** си е *** дори и марсианец да се нарече - да ме простят братята марсианци.
166
10
 
43
 
! Отговори
БСП ТОЛКОВА МНОГО ЛИ преди 11 години
МРАЗИТЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ, ЧЕ ИСКАТЕ ПАК ДА БЪДЕТЕ НА ВЛАСТ!!!
165
0
 
36
 
! Отговори
Аа? преди 11 години
Юлианче, мацка, как се докопа до сайта на президентството?
164
7
 
44
 
! Отговори
Dqdo vasko преди 11 години
Тия от бсп да си ги прибират мръсните ***,лицемерни душички
163
3
 
77
 
! Отговори
Георги Данев преди 11 години
Ами тия са си ***! Какъв е проблема, на *** да кажеш ***???
162
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз като разправям,че тея в МВР и в Президентството, дето са оторизирани да подписват разни неща не могат да четат, не вярвате....сега пак ще уволнят някой дребен чиновник и ще го обявят за враг номер 1, а онея неграмотници ще продължават да вземат решенията
161
1
 
69
 
! Отговори
Е - Ник преди 11 години
Че какво му е на заглавието на файла? Много си е наред даже! Айде бе!
160
1
 
62
 
! Отговори
Дядо Петър преди 11 години
Че кво му е лошото да си ***?Колко десетки милиона ти се изсипват като манна небесна над теб всяка година. А ти се кефиш, лъжеш и крадеш колкото си искаш.Пък и да си *** - почти същото, всеки те обгрижва, прехвърлят те насам-натам безплатно. И ти строят приюти без да плащаш.ЕДИНСТВЕНО ЗА НАС - ТЪПИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ - ВЕЧЕ СТАВА НЕТЪРПИМО.ДА НИ ЛЪЖАТ, БУДАЛКАТ И СКУБЯТ НЕКАДЪРНИ И КОРУМПИРАНИ "УПРАВЛЯВАЩИ".
159
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са наи-обгрижваното малцинствж. Намат отговорности кьм обществот. Всичко им е безрлатно, могат да крадат на воля, да не плащат за нищо, да живеат кьдето искат, да раждат колкото искат...нали ние, дето се скьсваме от работа плащаме за всичко.
158
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво толкова страшно,ужасно и недопустимо е направил човека? *** си е ***.
157
1
 
63
 
! Отговори
РРР преди 11 години
***, ***, все тази. Ама не и роми! Как така навсякъде им им казват и ПИШАТ в пресата ***, а само у нас роми ми били.. В повечето европейски страни обичайното име си остава ***: на френски: tzigane; на чешки: cikani или romové; на холандски и немски: ***; на литовски: čigonai; на руски: цыгане; на унгарски: cigany; на гръцки: τσιγγάνοι; на италиански: zingari; на румънски: ţigani; на хърватски и сръбски: ***; на полски: cyganie; на португалски: cigano и на турски: çingene.
156
2
 
63
 
! Отговори
РРР преди 11 години
"За нас е недопустимо подобно отношение към български граждани..." Кои "български" граждани бе аланкоолу??? *** не са българи! Те са номади преминаващи... Днес са тук докато има какво да краде и граби, утре са на ново друго място пак за същото. *** идва от гръцки "асингани" като "НЕДОСЕГАЕМИ". Те нямат държава и преобладаващо население в определени региони и са разпръснати неравномерно основно по Европа (особено на Балканите). Смята се, че са с произход от териториите на днешните държави Индия и Пакистан. Някога номади, сега са в по-голямата си част уседнали.
155
2
 
56
 
! Отговори
Безпартиен преди 11 години
Какво може да стане от малък ***?Отговор : Голям ***
154
2
 
50
 
! Отговори
БОТЕВ ПЛОВДИВ преди 11 години
Хавана Клуб е ром.Миризливите нагли мургавци обиращи кофите с *** и просещи по тротоарите с децата си са наследници на племе населено около планината Цинга, до реката Манга.Крадат със знанието на Бога,заради откраднатият пирон от кръста на Христос.Господи прости им,те не знаят какво правят.Затова нямат собствена държава и обикалят света на коне.
153
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей, ама мазни бееее! Български граждани били - български граждани са тези, които работят и плащат данъци от мизерните си заплати, лишавайки собствените си деца (доколкото могат изобщо да си позволят такива), за да има за *** да се размножават. И ще ви кажа, уважаеми съграждани, че на мен ми писна, драйфа ми се вече от тази противна, мазна псевдоморалистка политическа *** и нейните *** изказвания!
152
0
 
37
 
! Отговори
сдг преди 11 години
Това си е манипулация,защо не е дадена цялата страница,явно някой манипулатор толкова му е стигнал акъла да напише петнайсет реда.
151
2
 
51
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Как да не споделя лично мнение?!?!? От 100 години се опитваме да ги интегрираме и успеха е точно толкова, колкото и с бездомните кучета...та се набива един извод - евтаназия е единственото и правилно решение!