Аnonymous хакнаха сайта на парламента

Протестират срещу мизерните условия на живот
Обновена: 1 авг 2012 21:59 | 1 авг 2012 21:39,
264
Аnonymous хакнаха сайта на парламента
Снимка: Dnes.bg

Аnonymous Bulgaria изпълниха заканата си и хакнаха сайта на НС. В момента официалната страница на парламента е недостъпна, но се работи по нейното възстановяване.

По-рано днес Аnonymous Bulgaria направиха предупреждение от социалната мрежа Facebook, че следващата им мишена ще е точно сайтът www.parliament.bg.

Те посочиха, че ще го блогират между 20.00 и 23.00 часа.

„Протест срещу нарушаването на гражданските ни права, срещу мизерните условия на живот, срещу всички корумпирани хора във властта, срещу приемането на закона на детето, срещу мръсотията в България, срещу качването на цените на електроенергията и храната”, оправдаха в социалната мрежа намеренията си Аnonymous Bulgaria.

В началото на юни Аnonymous Bulgaria хакнаха сайта на здравното министерство. Тогава те посочиха, че действията им са в знак на протест срещу здравната политика в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: нсхакерианонимните
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва народнитепредставители да сапознати наизбирателите си. Не енеобходимо да иматзаплата. Но ако хиляда избиратели е минимумза влизане внародното събрание,може членскят вноскъм подържане нанародният представител да е 1%от минималнатазаплата, самата вноскае картбланш, ако не сидоволен не внасяш,ако пък вноските и членовете(избирателите му)спадне под 1000човека, той да загубимястото си вНародното събрание. Пък може да еподържан и от многоповече членове - такапарите ще са му вповече, пъкоттеглянето на няколко човека нямада го лиши веднага отнароднопредставителство.Може Юлиан Бучковили Андрей Слабаков да имат над 1000избиратели от цялатастрана, както е въвФейсбук с приятелитеили членовете, и те щебъдат народни представители до катоимат 1000 членаминимум, пък иначемогат да си работяткаквото искат - водещили режисьор. Така пък и всяка общностможе да имапредставители,лекари, учители,миньори, земеделци,***, християни, други религии, гейове,само да съберат 1000гласа. Що да нямаме6000 народнипредставители,толкова са имали в Атина когато е билаДЕМОКРАЦИЯТА. Не енеобходимо дазаседават всички,десет съмишленикамогат да излъчват един от тях за еднозаседание, и без товавсички не ходят дазаседават. Агласуването може да епрез мобилния телефон, и в профилана народниятпредставител в сайтана Народнотосъбрание, да сеизписва веднага как е гласувал, а неговитеизбиратели дакоментират - дакритикуват и даватсъвети - да влияят нарешението чрез доводи.
170
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутатите и без това не ходят на работа. Много важно че не им работи сайта. Те и да го запалят сега някои хора няма и да разберат. Сайт -- глупости. По- добре е да им хакнат дебитните карти, та да не могат да си вземат заплатите 2 месеца, както хората от много фирми
169
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
"ХАК" да им е на парламента! Нищо че сигурно са балгари. Кой друг ще се занимава с "Парламент на бананова държава"!?
168
0
 
3
 
! Отговори
Stupidos преди 11 години
Spored mene trqva da se haknata i izto4at smetkite na korumpiranite maloumnici (politici) . Tova 6te gi zaboli pove4e, q ne nqkakvi tupi Dos attacks ..
167
1
 
3
 
! Отговори
анонимъс 1 преди 11 години
в момента сайтът си работи без никакъв проблем - толкова им е било и хакването.
166
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айде сега другая Я.К. дето се пудри като голям разбирач и началник да ги хване за топките и да ги разклати малко...без помощ от братските тайни служби, обаче...
165
0
 
8
 
! Отговори
ачо преди 11 години
така трябва да го правиме!!!!!!!да се обединим макар да е трудно ,защото нещата са от световен мащаб..............но българина е силен и всички се стахува от това.може един ден да им го покажем на света?????защо не!!!!
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоест децата да бъда обучавани от гей хора в толеранс към всички сексуалности. Дори децата да избират дали се чувстват гейове и да го показват.
163
4
 
1
 
! Отговори
до 215 преди 11 години
Аз съм гей и си имам достъп до хора с друга сексуалност и то ежедневно от 12-годишен...С интернет кой може да ме спре...
162
0
 
7
 
! Отговори
Expert4entse преди 11 години
Може само да си представим какво представлява парламента и по-точно IT обслужването му - след като е с адрес <parl"i"ament> - направо ме е срам от овластената некомпетентност и некадърност!
161
0
 
4
 
! Отговори
Keti преди 11 години
Сайтът на вестник Атака също беше хакнат тази сутрин....
160
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Закона за детето е писан от Отворено общество и група хомосексуалисти - неолиберали. В закона пише че децата трябва да имат достъп до хора с друга сексуалност и разбирания за секса. За да могат децата да почитат хомосексуалистите. Може би това е стъпка към осиновяне на деца от такива двойки. Но пък и това е типично за новият фашизъм - неолиберализма - десният либерализъм.
159
1
 
7
 
! Отговори
ludiya преди 11 години
tochno taka -MALKO IM E NA TEZI DOLNI KRADCI
158
0
 
3
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 11 години
Според мен има нещо гнило в цялата работа! Защо няма оставено съобщение от Anonymous Bulgaria или някой го е махнал?Ще видим утрешния ден какво ще покаже, дали пак няма да прокарват разни закони подобно на АСТА?Иначе БРАВО, продължавайте в същия дух, поне ние като сме си овце, някой да се заеме сериозно.Потърсете тази статия"Чужди банкери избягаха панически от Исландия народът ги прогони"Мир Вам.
157
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам и аз да хакаааааамммм !!!!
156
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво им пречи закона за детето? Аз съм атист а тъпите ми родители са ме кръщавали без да имам право на избор...
155
0
 
26
 
! Отговори
Гогата преди 11 години
Аnonymous Bulgaria са наясно с криминалното минало на Тиквата и останалите Гробари,в момента Боко го разследва комесия за борба с мафията от ЕС.Тиквиници,не виждате ли,че младите и интелигентни българи са срещу невежеството и тиранията на мутрите от Гроб??!Гроб си заминва!!!
154
0
 
30
 
! Отговори
моля преди 11 години
Скъпи анонимни,има ли опция да изтриете и депутатите.Ще сме ви благодарни.А тука има гениално предложение да им се изтрият банковите сметки,на тях ,на всички министри в последните 23 години,на олигарсите,на цялата политическо-икономическо-олигархическа прослойка
153
0
 
35
 
! Отговори
хех преди 11 години
Единственото което ш ги уплаши тия дрисливи управляващи е, да им хакнат банковите сметки /ама реалните/. Това заслужават и всички бивши от последните 23 години. Всичко друго, и на дупетатите, и на министрите, им е през крачола, и че хакнали сайта на НС... - дреме им.
152
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А така, стига само парламента е "хакал" нас....