Аnonymous хакнаха сайта на парламента

Протестират срещу мизерните условия на живот
Обновена: 1 авг 2012 21:59 | 1 авг 2012 21:39,
264
Аnonymous хакнаха сайта на парламента
Снимка: Dnes.bg

Аnonymous Bulgaria изпълниха заканата си и хакнаха сайта на НС. В момента официалната страница на парламента е недостъпна, но се работи по нейното възстановяване.

По-рано днес Аnonymous Bulgaria направиха предупреждение от социалната мрежа Facebook, че следващата им мишена ще е точно сайтът www.parliament.bg.

Те посочиха, че ще го блогират между 20.00 и 23.00 часа.

„Протест срещу нарушаването на гражданските ни права, срещу мизерните условия на живот, срещу всички корумпирани хора във властта, срещу приемането на закона на детето, срещу мръсотията в България, срещу качването на цените на електроенергията и храната”, оправдаха в социалната мрежа намеренията си Аnonymous Bulgaria.

В началото на юни Аnonymous Bulgaria хакнаха сайта на здравното министерство. Тогава те посочиха, че действията им са в знак на протест срещу здравната политика в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още по темата: НСхакерианонимните
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
32
 
! Отговори
a taka преди 11 години
Браво, само така!!! Вън крадливите депутати. Нов закон, който да им забранява да влизат в парламента и конфискация на имуществото.
150
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БРАВО!!! Само това е начинът за революция от ново качество. А банките кога ще хакнете, не само да ги хакнат, но да изтрият сървърите им. Омръзна ни от тази беднотия, от тази криза, от тоя глад и мизерия, от тая Европа и пр. простотии, които отровиха живота на всички хора. БРАВО, Аnonymous Bulgaria!!!
149
1
 
76
 
! Отговори
dedi преди 11 години
А така - не само го хаквайте , ами го заличете .То не е парламент - а сбирщина от лакоми и нагли ***.
148
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така се лъжат чавдарчета и пионерчета деситилетия наред
147
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам никакъв Анонимус на картинката. Пърламента сам си е "хакнал" сайта за да си развърже ръцете за некое "АСТА" законче
146
3
 
54
 
! Отговори
помнещ преди 11 години
Вие помните ли когато преди време хакнаха сайта на Мтел,въпреки,че от компанията официално го наресоха "профилактика"1помните ли какъв хаос настана за месеци напред? :))))))За обирджиите-само така!
145
1
 
53
 
! Отговори
Браво преди 11 години
само така, има и гражданско общество, не само мрънкащи и жалващите се.
144
1
 
52
 
! Отговори
Аз преди 11 години
БРАВООО!!!!! Нека това е само началото!!
143
6
 
70
 
! Отговори
DDD 67 преди 11 години
Подкрепям "Анонимните" в България! Браво, момчета! Крайно време беше някой да им покаже на тези ла*на от ГЕРБ къде им е мястото! Много ми е интересно сега как ще се оправдава големия разбирач Калинчо? И, момчета, имам едно предложение: хакнете сайтовете на ГЕРБ и на полицията! Блокирайте всичко в тази полицейска държава! Ние ще ви подкрепим! Както ви подкрепихме за ACTA!
142
1
 
5
 
! Отговори
парлямент преди 11 години
ало, парлЯмент точка биге
141
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво се бъзикаш с Меркел бе ***.(или смотанячка)Не стига, че Германия носи всички нещастници на гърба си в Европа, ами се бъзикаш с Меркел.
140
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ САЙТА, А 240 -ТЕ ПРЕСТЪПНИКА ТРЯБВА ДА БЪДАТ ХАКНАТИ ! ПОСЛЕ СЛЕДВА МС, ПРЕЗИДЕНТСТВО И Т.Н.
139
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА НЕ Е ХАКВАНЕ !!! НЕ БЪРКАЙТЕ ПОНЯТИЕТО ПРЕТОВАРВАНЕ (DDOS) АТАКА С ХАКВАНЕ.Обикновено, когато анонимните хакват оставят съобщение на идекс страницата. ТОВА Е ХАКВАНЕ. А това, че е претоварен сървъра и сайта не може да се отвори не е никакъв Хак...
138
1
 
48
 
! Отговори
simona.bizheva преди 11 години
Въпроса според мен, не е в това- какво можеш да прочетеш в сайта! Въпроса е в това, че Българското общество бавно бавно с малки крачки с пробужда! Браво на тях, нека хакват, на нас така не ни вредят! Това е нашият вот на недоверие към Правителството ! Нека, хаквайте наред! Давайте пример, нека и останалите 6 милиона разберат, че в нас е ключа към промяната!
137
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямата работа са направили тия. То пък един сайт, какво ли може да прочетеш в него.
136
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Броят на сайтовете, които трябва да се хакнат за да хване ред .... клони към безкрайност. Като искате нещо да стане и да се случи, всички знаем как и къде трябва да отидем. НО КАКТО КАЗВАШ САМО СЕ КИБИЧИ ПРЕД ТЕЛЕВИЗОРИТЕ И ФОРУМИ И СЕ РЕВЕ. Така няма да стане. Ще си седим в мизерията и на дъното на всяка една класация.
135
2
 
46
 
! Отговори
е преди 11 години
Е по-добре да се започне с хакването на един сайт, от колкото да си остане с кибицането по форумите и псуването пред телевизора. Всеки трябва да си размърда *** ако иска нещо да се промени
134
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, защо в официалните канали на анонимните в tweeter няма нищо подобно...И какво очакват да се случи с хакването на един сайт ?Ще го спрат за малко, ще създадат работа не на ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, а на системните администратори. Ще принудят правителството да харчи още повече пари ... ОТ НАШИТЕ ПАРИ.. за защити на сървърите си...Много хитро ...Подкрепям на 100% анонимните, но мисля, че един сайт няма как да уплаши ония ***...за 3 години нищо не ги уплаши и нищо не хвана ред та 1 сайт..
133
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на Anonimous, следващата стъпка трябва да бъде - разкриване на офшорните сметки на всички упражляващи!
132
1
 
35
 
! Отговори
До 213 преди 11 години
Американския капитализъм фалира,американска подлого!Хората искат свобода и нормален живот,а не фашизъм и робство!