Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе

Следователят Георги Илиев ревизира позицията си
Обновена: 13 авг 2012 14:51 | 13 авг 2012 09:49,
257
Не е сигурно, че атентаторът от Бургас е камикадзе
Снимка: МВР

След твърденията на разследването от вчера, че атентаторът, осъществил удара срещу израелските туристи в Бургас, е камикадзе, днес следователят по делото Георги Илиев отказа да потвърди еднозначно тази теза.

„Не съм казвал категорично, че лицето, което извърши атентата, е камикадзе,” отбеляза пред bTV Илиев.

По думите му вариантите остават два: или лицето е камикадзе, или има съучастници, които са помогнали за изпълнението на терористичния удар.

„Категорични доказателства, че това е лице, което се е лишило от живота си в този атентат, няма. Това е едно от лицата, извършило или участвало в извършването на този атентат,” отсече следователят.

„Точно каква е била целта на извършителя не бихме могли да кажем на този етап“, добави той.

Следовател Илиев потвърди, че до израелската страна е изпратено запитване за допълнителен разпит на някои от израелските граждани, свидетели и потърпевши от атаката на летище „Бургас".

Още по темата
„В нощта на атентата имаше хора, които не бяха в състояние да дават адекватни показания. Друга част от разпитаните бяха под стрес”, обясни Георги Илиев.

По думите му решението за допълнително допитване е взето след приключване на огледа.

Новите разпити трябва да потвърдят и дали е имало конфликт между някои от израелските туристи и атентатора непосредствено преди експлозията.

„Има такъв момент и може би това са от нещата, които подлежат на сериозно изследване. И докато не дойдат разпитите от Израел с превод, на този въпрос сега не бих могъл да отговоря“, обясни Илиев.

Вчера пред БНР следователят Георги Илиев заяви, че е доказано, че атентаторът от летище Бургас е камикадзе.

"В случая е доказано, че става въпрос за камикадзе – човек, който е решил да се откаже от живота си, за да причини смърт на много хора на наша територия, на чужди граждани е решил да причини смъртта", заяви следователят в неделя, като ден по-късно ревизира позицията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
4
 
! Отговори
Наскотояката преди 11 години
То си беше ясно от самото начало. Най-малкото изобщо не прилича на японски пилот (божествен вятър). Аман от безспорни "ДОКАЗАТЕЛСТВА"
187
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ехххх поредните фишеци, защо не пишат на първа страница че бензина пак е над 2.70. Тиквата докога си мисли, материала ще търпи. Скоро идва Видов ден!
186
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако може,нека всеки да посети районно управление на МВР,да види каква бъркотия,мърсотия и хаос цари във всяка стая!Как цокъла боядисан някога с блажна боя се е олюпил и виси като огромни парчета юфка над главите на тези мазни мързеливи търтеи,които смучат народните пари за нищо и постоянно плачат че парите им са малко,нямат оборудване и т.н.?!Логично е човек да се запита,какво работят тези хора,толкова ли нямат пари за една боя,една метла!И очаквате тези *** да свършат нещо!ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ
185
0
 
13
 
! Отговори
щирлиц преди 11 години
Стига мъгляви обяснения.Ясно е,че има нещо много,много гнило и гнусно в цялата работа.Жалко за сънародника ни,загина си човека заради чужди игрички на наша територия...
184
0
 
14
 
! Отговори
АНТИ КОНТИ преди 11 години
Наще разследващи тръшнаха в земята ЦРУ , ФБР ,КГБ , малко работата като двете *** метереози - едното казвало "ще вали " другото "няма да вали " и винаги познавали!!!
183
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Простац-и-и-и-и-и-и-и-и-и-ии-и-и-и........!!!!
182
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахаха, в тази пародийна държава нищо не е редовно...егати помията! освен псевдопрезидент и премиер, вече имаме и псевдоследователи!!! хахаха....
181
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно е, че не е сигурно...
180
0
 
18
 
! Отговори
ДО СЛЕДОВАТЕЛЯ преди 11 години
ИМАЛО ДВА ВАРИАНТА- КАЗВА СЛЕДОВАТЕЛЯТ ИЛИ ДА Е КАМИКАДЗЕ ИЛИ ДА НЕ Е. ПО-ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ НЕ СЪМ ЧУВАЛА. ТОЗИ ЩЕ РАЗСЛЕДВА ЗАПЛЕТЕНИ СЛУЧАИ?! ТАКИВА СА ВСИЧКИ КАДРИ НА Г Е Р Б- НЕКАДЪРНИЦИ СЪС САМОЧУВСТВИЕ
179
0
 
15
 
! Отговори
антитурист преди 11 години
при специална акция спецпожарникари загазиха пламналата *** на баба Вуна от с.Трътковица. На Дунав мост пък при друга спецакция бяха заловени седем / 7 !!! / къса цигари, една от които недопушена ...Защо ми е някак срамно да съм свързан генетично с най-простото население на територия от Балканите не знам.
178
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уфф, вземете и си прочетете тълковния речник и какво пише там за думата "камикадзе"!!Названието Камикадзе няма нищо общо с тероризма! Думата е атентатор-самоубиец, а не камикадзе!
177
0
 
10
 
! Отговори
Кратун преди 11 години
Ще ни заливат с приворечиви версии, докато всички толкова се объркат, че забравят откъде е започнало всичко. Накрая всичко ще утихне и няма да има виновни. Най-много да набедят някого, но съдът ще го освободи, защото няма да могат да представят доказателства и накрая пак съдът ще излезе виновен, защото "Ний ги хващаме, те ги пускат". Държава - пародия. Ама и ние сме народ - пародия, че ги избираме!!!
176
0
 
17
 
! Отговори
друга версия преди 11 години
От запознати знам, че най-вероятно става въпрос за разпределение на територии за продажба на варена царевица по морето. Всичко останало е кьорфишек. Сега ще чуем новото изявление на тъпоъгълника.
175
0
 
9
 
! Отговори
хммм преди 11 години
ами си спомням, че при последната новина за този бяхте писали ,,атентатора от Бургас ПО ВСЯКА ВЕРОЯТОСТ Е КАМИКАДЗЕ....големи новини, само да се правим на интересни май...
174
0
 
13
 
! Отговори
dedo преди 11 години
Е как да не е бе, вчера той сам си каза че е бил камикадзе :)
173
0
 
6
 
! Отговори
Журнал дъвка преди 11 години
Ако погледнем статистиката всеки ден умират поне по 6 млади българи и се споменават само в няколко реда.Аза 6-е еврей вече дъвчите темата цели 3 -и седмици.Ставате банални.Ами забранете им да влизат безвизово в България и терористите няма да ги следват.
172
0
 
10
 
! Отговори
Спец. физкулт ур ник преди 11 години
Има атентат , може и да няма , знаем камикадзето , не е сигурно че има камикадзе, специалисти сме , всяка TV ме познава, чувствам се медийна дзвезда , абе новото Азис но в униформа.
171
0
 
10
 
! Отговори
ПОТЕН КОН преди 11 години
Е ВЧЕРА НАЛИ БЕШЕ СИГУРНО,ЧЕ Е КАМИКАДЗЕ ВЕ ***,БОЖЕЕЕ БОЖЕ
170
0
 
9
 
! Отговори
Мара Фурламата преди 11 години
Тази дискусия ще продължи още 100 години, но случаят не е по силите на нашето МВР да бъде изяснен окончателно. Само журналистите имат още хляб в този случай.
169
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващата новина ще е Парис Хилтън забременя от мумия. А след нея не бе от мумия, а от 20-годишен красавец. А последващата Парис Хилтън не знае от кого е бебето, а след нея, Парис Хилтън твърди, че никога не е била бременна. Бля-бля.