Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов

МВР шефът видя и следата на Брендо
Обновена: 17 авг 2012 08:34 | 17 авг 2012 07:06,
253
Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

"Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина", посочва в интервю за "Телеграф" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

За задържания край бреговете на Испания български кораб с 3 тона кокаин и за организаторите на канала той обяснява: "Не е случайно, че преди да се пристъпи към задържането на това огромно количество дрога, арестувахме Краля на кокаина Евелин Банев - Брендо, който дълги години е действал в съучастие с италианска престъпна група.

От няколко месеца колегите от ГДБОП работят по основните организатори на канала, които са от България. Те са движели набирането на екипаж и намирането на плавателен съд. Тримата мъже, които бяха арестувани у нас, са правели това, изпълнявайки ангажимент към италианската наркоорганизация, която доскоро работеше с Брендо.

Още по темата
 Крайната дестинация за кокаина е била Испания. Това, което направиха служителите от отдел "Наркотици" в ГДБОП, бе да подадат изпреварваща информация на колегите си от чужбина за подготовката и лицата, които биха могли да осъществят този трафик.

Испанската полиция анализира данните, които им подадохме, и успяха да задържат екипажа", казва Цветанов.

При международна спецакция в Испания беше хванат наш кораб с 3 тона кокаин на борда. Арестувани бяха 21 българи от екипажа на плавателния съд.Вчера у нас пък бяха задържани трима души. Единият е бил организаторът на транспорта на наркотика.

Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба.

По-късно задържаха за 24 часа и собственика на фирмата-оператор на кораба Дойчин Дойчев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А случайно ли е че е натоварен на кораб под Български флаг,за пред Брюксел,така де,нали се борим с престъпността!Ще дойде пак някой доклад,ще се наложи пак да се черви човечеца!
198
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
..понякога когато има интерес от страна на медиите се пуска 1 микробус натоварен чували и номерца и с висящи отвън 2-3 колеги с качулки и калашници, 2 астрички с бурканчета и 2 ленда (джипове) с полуотворена задна врата и колеги пак с автомати (йекшън уе ей), всичките сме с качулки и бонежилетки за да ни снимат. Има някои колеги, за които се знае със сигурност, че пласират, но вътрешно ведомство не го бърка и него, нали децата си искат ;)Това е.
197
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ха, та имало заинтересовани къде се изгарят наркотиците в България? Ами да разясня ситуацията, МВР има складови бази до Мировяне и до гара Яна, от там под направление и "строга" охрана от страна на Жандармерия и Полиция заминава за пещите в Кремиковци, тов апоне беше допреди 4 години, а от тогава, тъй като съм конвоиращ вече сме нямали охрана и пещите в Кремиковци не са палени за да се изгарят наркотици. КАзвам го защото съм пред съкращение (мерси Дянков) и не ми пука.
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я колко е тихо навън. Да не би да са резали глави? Цвъко.. що тутутуууткаш като даваш интервюта? Да не би да си сгазил лука, а?
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я се разберете кой подал сигнала.. италианците или Цвъко първи. Поредната Цв.Цв. лъжа... ех колко мъка има...
194
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хванали са 3 тона,не са хванали 100 тона!Минали са за захар!Тия са били МУЛЕТО!
193
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кораба е трябвало да плава до Бразилия за да товари захар,а вместо тава е акостирал в Гамбия! Всеки нормален моряк би се замислил.От тях със сигурност има невинни,но и доста са в играта.3 тона дрога не са шега работа,няма как да не са видели какво става.Човек никога не трябва да се лакоми,особенно ако е дребна риба.Вижте Боевски,вижте и тези моряци,и не се връэвайте
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този ***,кога ще спре да се изживява като "голям специалист"в разузнаването.Ние всички знаем колко е сивото му веещество и,че има една гънка и то от удар.Дасе маха заедно с патроните си!Те не са един и двама,а той не знае чии слова да потаря.се срамуваЧовек се срамува,че е българин,когато слугинските медии се надпреварват да излъчват простотиите му.
191
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Юда с целувка предаде учителя си!
190
0
 
1
 
! Отговори
краси преди 11 години
къде е товарен кокаина,- в-"Стандарт-" пише,че в морето, плавал на шамандури.И тогава защо са спрели в морето, да гледат изгрева.Явно всички са знаели, но били заплашени да мълчат,а са чакали и пари от това качване на кораба, просто не са били могли друго да направят.
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А вашият кокаин колко тона беше?Той мина покрай суматохата,нали!
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КРАТУНИ!
187
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това го знаем ***!Вашият бизнес,никой не трябва да го застрашава!
186
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
/поредният голям гаф.ТРИ тона?!и без чадър отгоре?айде бе!
185
0
 
6
 
! Отговори
Б преди 11 години
Цветанов е идеален за работата. Като инвеститорите в *** вдигнат телефона на ББ трябва човек, който да казва слушам и изпълнявам и да не е особено умен. Цецо е перфектният за целта.
184
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата работа е да изискат моряците да бъдат съдени в България, а пък тука знае се какво правосъдие ще бъде раздадено и клко много ще се покрие. Да , ама не. Испанците ще ги съдят в Мадрид, а не в провинцията Кадис. Количеството е твърде много, за да се затварят очи. Съмнявам се дали някой от моряците ще се върне при това количество. Оправдава ги само безсилието пред командния състав в лицето на капитана и помощниците му. От Машината някои ще се оттърват. Но сега всички са свидетели.
183
0
 
3
 
! Отговори
fory преди 11 години
ZVA,ZVA nared do pop KRASTYO .edin ot predatelite na Bulgaria.
182
0
 
4
 
! Отговори
deo преди 11 години
vsi4ko e okei hvanali korab s koka edin vapros kym vsi4ki medii za6to zablujdavate bylgarina kade sled tova utiva tri tona kokain .pri drug narko dilar kade? i kakvo se slu4va s narkotika ako se unijtojava pone da go pravqt publi4no.no stava vapros za mnoo milioni evro
181
1
 
17
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
ОЧАКВАМЕ В СКОРО ВРЕМЕ ДА ИМА НОВО РАЗЧИСТВАНЕ НА ТЕРЕНА НА ДРОГАТА !МАЙКИ ЩЕ ОПЛАКВАТ СИНОВЕТЕ СИ!ЗАГУБЕНИТЕ ПАРИ СА ДОСТА МНОГО!ЩЕ ИМА ТРУПОВЕ!
180
2
 
18
 
! Отговори
ИВАН-СОФИЯ преди 11 години
АМИ ЯСНО Е ЧЕ ВИЕ СТЕ ПОДАЛИ СИГНАЛ АМА СЛЕД КАТО ИТАЛИАНЦИТЕ СА ГО СЛЕДИЛИ ТРИ НОЩИ,И СЛЕД КАТО СТЕ СЕ О****НЯМА НАКЪДЕ ВЕЧЕ!ЗА БОКО ЛИ БЕШЕ ДРОГАТА А ЦЕЦО КАЖИ СИ!