Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов

МВР шефът видя и следата на Брендо
Обновена: 17 авг 2012 08:34 | 17 авг 2012 07:06,
253
Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

"Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина", посочва в интервю за "Телеграф" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

За задържания край бреговете на Испания български кораб с 3 тона кокаин и за организаторите на канала той обяснява: "Не е случайно, че преди да се пристъпи към задържането на това огромно количество дрога, арестувахме Краля на кокаина Евелин Банев - Брендо, който дълги години е действал в съучастие с италианска престъпна група.

От няколко месеца колегите от ГДБОП работят по основните организатори на канала, които са от България. Те са движели набирането на екипаж и намирането на плавателен съд. Тримата мъже, които бяха арестувани у нас, са правели това, изпълнявайки ангажимент към италианската наркоорганизация, която доскоро работеше с Брендо.

Още по темата
 Крайната дестинация за кокаина е била Испания. Това, което направиха служителите от отдел "Наркотици" в ГДБОП, бе да подадат изпреварваща информация на колегите си от чужбина за подготовката и лицата, които биха могли да осъществят този трафик.

Испанската полиция анализира данните, които им подадохме, и успяха да задържат екипажа", казва Цветанов.

При международна спецакция в Испания беше хванат наш кораб с 3 тона кокаин на борда. Арестувани бяха 21 българи от екипажа на плавателния съд.Вчера у нас пък бяха задържани трима души. Единият е бил организаторът на транспорта на наркотика.

Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба.

По-късно задържаха за 24 часа и собственика на фирмата-оператор на кораба Дойчин Дойчев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ot novinite li nau4i i se qdosva6 na ispanskata policia 4e gi e hvanala i nema da ima 50 procenta
138
0
 
16
 
! Отговори
ДО ЦВЕТАНОВ преди 11 години
ЦЕЦО, ЩО НЕ ГО ХВАНА ТОЯ КОРАБ В БЪЛГАРИЯ А ГО ОСТАВИ НА ИСПАНЦИТЕ?
137
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sprete da mrynkate be sme6kovci.....vikat ostavka za GERB, hubavo ... i posle kvo??? stani6ev li, ili simeon4o, koi be ??????????
136
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оххх мале .. сега ще си разделят по 1.5 тона кокаин и кризата за малко ще изчезне.
135
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие ли бе ? Вие за нищо не ставате . Само активи на чужд гръб трупате, и така вече три години . Надявам се догодина да ви е последната .
134
0
 
11
 
! Отговори
ДО 153 преди 11 години
ТА КАКВО ТОЧНО ПРАВИ БОЙКО ?????????????
133
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАФИЯТА НЯМА ЦВЯТ- ВСИЧКИ ПАРТИИ СЕ ЗАХРАНВАТ ОТ НЕЯ- 12 ГРУПИРОВКИ СЕГА ХРАНЯТ ГЕРБ
132
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е , че червените злобари газ пикаят! При всеки успех на правителството дирижирано започват да *** за червената книжка на Борисов! ПИСНА МИ ОТ ТАЗИ КНИЖКА! И главните ви комунистически крадци бяха с червени книжки , ама не направиха и една десета от това , което Бойко прави за България! С книжка или без книжка ще ви отвее и на следващите избори и ще си останете само с хор" ***"!
131
7
 
5
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
А ти с какво образование си бе, "*** с килино образование"?Веднага да ходиш да си върнеш дипломата за средно, ако имаш такова!Ама комундрелите сте толкова нагли, че отявлено неграмотни комплексари се опитват да раздават "акъл"...
130
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Много ясно,че всичко е тръгнало с арестуването на Брендо.Той дори и министъра го казва,не четете ли!? И какво като е арестуван, да спрат да доставят кокаин ли? Те каналите си съществуват,имат си и резервни варианти, иска се само някой да пропее. В такъв случай защо информацията да не идва от БГ.
129
6
 
6
 
! Отговори
до 133 преди 11 години
КилиЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙно образование бе, ***! Това сте вие червените кратуни! Неграмотни и нагли! Ще си позволяваш ти да коментираш интелигентността на хората, а за запетайки не си и чул! Пфу! Червена отврат!
128
0
 
6
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
нали знаеш, че това не се прощава?
127
2
 
8
 
! Отговори
до 138 преди 11 години
да, мутрата действа за разчистване на едни групировки за сметка на други
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нещо не разбирам, защо не са го заловили в България, защо са изпуснали тази сгода да се направят на герои и сая отстъпили на испанците?
125
4
 
4
 
! Отговори
до шматко преди 11 години
Шматко, не виждам какво общо имат парт. книжка на Борисов, МОСАД и пр. несвързани със статията глупости със .... залавянето на 3 тона кокаин!Ти конкретно - радваш ли се, че е хваната пратката и не е стигнала до децата, яд ли те е или просто не ти пука!?
124
6
 
10
 
! Отговори
Chiko преди 11 години
Социалист съм и с кеф прочетох тази хубава новина. Браво на Цветанов и на тези, които са удари здраво тия ***. Само един *** може да отрича направеното и да злобее.
123
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви ли не простотии могат да се прочетат. Какви били предишните, сегашните, запалки... Смешници. Дреме им на бандюгите кой управлява. Важно е да има повече такива акции и уродитге и *** да си получават заслуженото. Без значение какъв е цвета на котката, важното е да лови мишки.
122
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ейй все недоволни има в тая държава, ако правителството нищо не прави почвате да викате и крещите, че само стояло, ако почне да прави нещо пак реагирате и ги псувате. На БЪЛГАРИНА няма угодия.
121
5
 
12
 
! Отговори
Шматко до 138 преди 11 години
Абе сладур Бойко още не е си е върнал членската карта на БКП И ако искаш да знаеш ако не ходеше с червени чорапи едвали щеше да е премиер . И не си въобразявай моля че някога ще се оправим и ще стигнем Германия въпреки че като интелект и способности на хората имаме възможности . Ниско интелигентни пртизани сега тяхните наследници + тези на простите милиционери са навсякъде е има много ционисти я министъра Младенов агента на МОСАД у нас . Я се сети за кого работи ГЕРБ ?
120
3
 
10
 
! Отговори
Dan преди 11 години
Един нормален човек, независимо от какъв цвят е, би подкрепил направеното от службите за добрата работа, която са свършили и че дрогата не е достигнала за да трови децата ни. Обратното, само един престъпник може да плюе и да злобее от такава новина. Боли ме фара кой управлява, важно е все по често *** да получават по този начин заслуженото си и да бъдат мачкани докрай.