Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов

МВР шефът видя и следата на Брендо
Обновена: 17 авг 2012 08:34 | 17 авг 2012 07:06,
253
Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина, разкри Цветанов
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

"Ние подадохме сигнала за кораба с кокаина", посочва в интервю за "Телеграф" вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

За задържания край бреговете на Испания български кораб с 3 тона кокаин и за организаторите на канала той обяснява: "Не е случайно, че преди да се пристъпи към задържането на това огромно количество дрога, арестувахме Краля на кокаина Евелин Банев - Брендо, който дълги години е действал в съучастие с италианска престъпна група.

От няколко месеца колегите от ГДБОП работят по основните организатори на канала, които са от България. Те са движели набирането на екипаж и намирането на плавателен съд. Тримата мъже, които бяха арестувани у нас, са правели това, изпълнявайки ангажимент към италианската наркоорганизация, която доскоро работеше с Брендо.

Още по темата
 Крайната дестинация за кокаина е била Испания. Това, което направиха служителите от отдел "Наркотици" в ГДБОП, бе да подадат изпреварваща информация на колегите си от чужбина за подготовката и лицата, които биха могли да осъществят този трафик.

Испанската полиция анализира данните, които им подадохме, и успяха да задържат екипажа", казва Цветанов.

При международна спецакция в Испания беше хванат наш кораб с 3 тона кокаин на борда. Арестувани бяха 21 българи от екипажа на плавателния съд.Вчера у нас пък бяха задържани трима души. Единият е бил организаторът на транспорта на наркотика.

Вторият от членовете на престъпната организация е отговарял за наемането на част от екипажа на кораба.

По-късно задържаха за 24 часа и собственика на фирмата-оператор на кораба Дойчин Дойчев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
20
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
цвък, изпадна ви пратката ли? или го набихте на конкуренцията? ама нали знаете с тиквата, че колумбийците не прощават - както и *** така и цру, м?
178
1
 
17
 
! Отговори
бай колю-полицая преди 11 години
Ей, бре .Я даоставите началника,че ще запаля патрулката и ке ви озъпта.К.во сте го разлаяли бре.Ми той си мисли за десети'о апартамент.Ми то си е грижа.Голема грижа. О' ти ъ ми падните ,жъ ви кажа аз на вас гадни питащи.
177
0
 
15
 
! Отговори
Емил преди 11 години
Едва ли обикновените моряци имат вина.Най-вероятно за товара да са знаели един-двама от офицерите,а може и никой да не е знаел.Не му е работа на екипажа да проверява какво товари,а се доверяват на документите
176
1
 
15
 
! Отговори
mirowqne преди 11 години
А какво стана с онази дрога в склада на Мировяне!Скоро беше!Къде е дрогата? Не беше малко!На КОГО е склада?КОй я е складирал там?Направи се изявление, че я "хвърлят в Дунава",форумите се възмутиха за "географията" и даващият интервю се поправи- "в Черно море и я ловят"???!!??.НО так и не стана ясно ЦЯЛО СЕЛО не разбра ли какво се разтоварва,тКОЙ я лови дрогата в Черно море?, РАЗПИТАХА ли нкг,подозират ли нкг?В селото не може да не знаят на кого е склада!Ако се появя в село, веднага питат
175
1
 
6
 
! Отговори
Bo.Bo. преди 11 години
Tuka neshto mai, A ? Aide begai ot tuk da ne te napleskam, be smehurko, ti ne se zasramvash ??? Baaah maaamu i si govori i ne go e sram pone malko ???
174
2
 
22
 
! Отговори
МВР ЕООД преди 11 години
Също така информативно и аташето по вътрешна сигурност в Испанското и Италианското посолство са били на срещата в посолството на Аржентина. Корабът е тръгнал от Bahia Blanca. Не мога да разбера тази нагла мутренска *** (ГЕРБ=ДПС= БСП=НДСВ=СДС) докога ще си мисли, че е компетентна? Също така информативно част от фоторобота на уж вторият заподозрян за атентата е правен и обработван с пиратски фотошоп. До другарите от МВР скоро ще Ви лъснат доста керливи ризки, аз вярвам, че има колеги
173
1
 
30
 
! Отговори
МВР ЕООД преди 11 години
Сигнала за кораба е подаден от Аржентина и това доказуемо, тъй като има и запис. Факт е че в последните 3 месеца г-н Цветанов нееднократно е посещавал Аржентинското посолство (в Интерпред), факт е че си приписва заслуги, които изобщо не са негови. Факт е че няма нищо общо с Брендо и други в бъдеще време. Просто е факт, че МВР е пълно с *** със школовката на ДС и начина да се изтъкват от Тошово време. Ако Цветанов е мъж, ще признае написаното тук, но всички знаем какви са партийните кадри
172
15
 
7
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
вай, вай, вай - сега пак някой червен или турско син де *** сар ще остане без поредната си летяща чиния.то както е тръгнало, Бат Бойко ще остави червените товарищи без парички за предизборна агитация. Що така бе Бойко? - дъртите *** не са ли и те хора, те внуци и пра внуци нямат ли? С какво ще им купуват хасиенди в Швейцария, частни боинги или летящи чинии? Ми то ако хванеш още една такава пратка, ще им се наложи и работа да започнат . Вай, вай, вай!!!Ууужас!!! Сигнализирахте за неуместен коментар
171
1
 
26
 
! Отговори
Възмутена преди 11 години
Господи Министър,а кой и какво ще обясни на децата и съпругите на момчетата от екипажа? Винаги в името на добрия ПИ АР сте готови да жертвате всичко и всички!Съжалявам за хората отишли да се "давят" на тази черупка и за техните семества! Поредната жалка картинка от нашата държава!
170
3
 
28
 
! Отговори
наркотрафикант преди 11 години
Лъжеш физкултурнико,лъжеш като катунарин...Щом се касае за дрога, нито една служба не споделя информация с България, щото целия свят разбра кои са най-големите наркотрафиканти у нас...И вие като нас разбирате от вестниците,чак като пипнат пратката - поне не се хвалете ,че ставате смешни..Жалка работа...
169
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КВО СТЕ ДАЛИ ЦЕКО, САМО ПРОСТОТИЯ НА КВАДРАТ. МАРШ НА СЕЛО.
168
2
 
18
 
! Отговори
Цвъ. Цвъ преди 11 години
Ние казахме на американците за марсианците и те изпратиха куриосити
167
1
 
9
 
! Отговори
Pirinska Trakia преди 11 години
Abe tapako.tva da ne sa vi *** koito kradnat cvetni metali po balgaria ta da znaete takava informacia tochno pak vie nai veche tii.gospodin ministarcho!
166
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Последно вие ли бяхте или самолета го е засякъл ?п.с. въпроса е риторичен
165
1
 
13
 
! Отговори
the 1 преди 11 години
hem lajec hem smeshnik
164
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе, Цецо кого лъжеш??? Нас или себе си??? Нима мислиш,че ще повярваме и на дума на казаното то теб..Ако бяхте подали вие сигнала, това щеше да е ясно казано от испанската полиция..ЛЪЖЕЦ!
163
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега какво се оказа, не било акция на испанската полиция (камо ли на нашето МВР) Било акция на италиянците........
162
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е на това му казват:Двама българи в чужбина - чета. Трима българи в чужбина - чета с предател!
161
1
 
8
 
! Отговори
666 преди 11 години
abe cecko shto nexodish da se e...................................... nekade mimio grozna
160
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хванали 3 тона кокаин, а покрай него прекарали незабелязано 30 тона. Никой вече не вярва на Али Баба и 40-те разбойници.Всеки Божи ден властимащите и медиите заливат населението с информационна помия за всеки вкус - кеф ти политика, кеф ти камикадзета, кеф ти холивудски екстри. Тази е от серията "кримка" .