Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!

"Премиерът да не се сърди, за да не се разсърдим ние, като излезе истината"
Обновена: 23 авг 2012 14:43 | 23 авг 2012 13:21,
390
Недоволните близки: Борисов обяви предварително моряците за виновни!
Борисов разговаря вчера със задържаните моряци. Снимка: БТА

Българската страна не е направила разследване, а премиерът Бойко Борисов обяви моряците, хванати на кораб „Св. Николай“ с три тона кокаин, за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Това заявяват в съобщение до медиите близки на задържаните, които вчера разговаряха с Борисов, но след срещата бяха лаконични в коментарите си.

Афишираните твърдения, че кораб „Св. Николай” е бил наблюдаван от 8 месеца, според семействата на моряците са несъстоятелни.

Това е така, тъй като още вчера на срещата с министър-председателя Бойко Борисов е обявил за виновни техните близки, без да изчака приключване на процеса в иберийската страна, се посочва в съобщението.

Роднините недоумяват защо е допуснато и наличието на камера в залата, която заснема точно определени думи на премиера, които извадени от контекста и чинно разпратени до масмедиите, са създали в обществото
мнение, че моряците са виновни.

Още по темата

“Всеки да признава, да казва, да посочва, кой каквото знае“, заръча вчера Борисов по време на срещата.

Премиерът обясни, че е ядосан на моряците, защото постоянно се съобщава за хванати българи с кокаин.
“То става вече колко пъти – 20 тона, 40 тона, 3 тона. Вече като се заговори за България...“, възмути се премиерът.
Все пак роднините благодарят за проведената среща, но са на мнение, че коментарите на Борисов и на МВР шефа Цветанов са твърде прибързани.

Според близките не е ясно на каква почва лежат те, тъй като е било видно, че двамата държавни мъже изобщо не са наясно с корабната служба.

Премиерът заявил, че „когато моряците са разбрали, е имало как да сигнализират”, което "практически е невъзможно, без да се установят всички положения за това, което се е случвало на борда", твърдят роднините на моряците.

Борисов дори предложил „капитанът на кораба да поеме цялата отговорност”, което също е несъстоятелно, а и юридически е невъзможно.

Семействата все пак се надяват, след като министър Цветанов се запознае с обстоятелствата по разследването, да  промени тезата си, че моряците няма как да бъдат прехвърлени в България. Те искат и среща с него, на която той да ги запознае лично с информацията от испанските служби.

Според информацията, която бе разпространена от испанските медии, корабът е задържан извън
териториалното море на кралството.

Това предполага, че възможността за прехвърляне на моряците и разглеждане на процеса в България е реална, твърдят в съобщението до медиите близките на арестуваните. 

Семействата са били уверени от МВнР, че близките им са в добро състояние. Никаква друга информация на срещата не е била предоставена.

”Очакваме премиерът Борисов да не се „сърди” на хора, за които все още е видно, че няма никаква оперативна информация за съпричастността им към трафика”, казаха близките.

„Надяваме се ние да не се „разсърдим”, когато всички положения излязат на светло и се установи невинността на нашите близки, защото премиерът Борисов не успя да ни вмени, че презумпцията „невинен до доказване на противното” в европейската Република България – липсва”, допълват те.

Корабът "Свети Николай" и екипажът бяха задържани по време на плаване миналата седмица, на 80 км край испанския град Кадис, като в ареста попаднаха 21 българи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
0
 
3
 
! Отговори
bezkompromis преди 11 години
Balgarina za pari e gotov na kakvo li ne :taka be6e i s sestrite koito se zavarnaha v Bg kato pobediteli edva li ne ,taka be6e i s uj nevinniq Boevski ,taka e i s tiq narkotrafikanti 4iito blizki nqmat i gram sram da se poqvqvat po mediite i da drankat gluposti.Zaradi takiva prestapnici i bokluci Bg ima lo6a slava navsqkade po sveta:Neka si polu4at zaslujenoto ako sa vinovni ,a ako sa nevinni 6te badat pusnati.
330
1
 
3
 
! Отговори
1111 преди 11 години
подозирам ,че част ако не и всички моряци са в схемата...
329
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нищо ново под слънцето.Преди много години друг министърпредседател обяви осемте медицински сестри и палестинския лекар също за виновни и ги хвърли в ръцете на шириатското правосъдие,без да му мигне окото.Защо сега този неграмотен във всяко отношение,но послушен управник да не направи същото?Какво му пречи мозъкът,в който има само една гънка и то от удар ли?
328
2
 
3
 
! Отговори
Всезнайковци преди 11 години
Поредните глупости на недоразумението премиер и учителя по физкултура.....Всезнайкото ...слънцето ...вожда....най големия ТОЙ знае всичко винаги - но това е нормално явление за простаците и не трябва да ни учудва....
327
1
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ВЕЛИКО...ХААХАХАХА...!....."Идеологията ни се натрапва. Аз нямам нищо против лудите, толерантен човек съм. Изкарал съм много години в лудница и единственото ми условие е да не ми се натрапват чужди идеи. "....БАЦЕ ПРЕД СЪСЕЛЯНИ ...!
326
1
 
3
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
"Пишете, че сме ***, но не крадци".....Борисов обяви предварително моряците за виновни!
325
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скапана мутра !!!
324
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук май започва сагата "Бългаските моряци в Испания", продължение на "Българските медици в Либия".Сценарият е един и същ.И в Либия,и в Испания български държавни служители първи обявиха за виновни наши сънародници.Това става преди каквото и да е съдебно решение.А в случая корабът е заловен в международни води.И нашите *** вместо да протестират се хилят угоднически на еврогосподарите.коко-един от племето българи
323
0
 
0
 
! Отговори
M преди 11 години
Kakvo oblekchenie Che se vijda brega ! Obache koi briag ? tam skalpirvat li. , ili si IMAT. Sqdilishta ? ne se boi shte izpratim Edin Bos I toi shte te pita e kak si jiv ?
322
0
 
3
 
! Отговори
До Колега преди 11 години
И нося си аз, значи, уставно ДВС-то... И забелязвам събитието "бързоходен, малотонажен плавателен съд, натоварен с 3 тона кокаин и 7 членен екипаж - въоръжени с автоматично оръжие латиноамериканци, приближава и спира до НАШИЯ кораб"... И какво правя?...Вариант 1: Насирам се...Вариант 2: Скривам се...Вариант 3: Скривам се и се насирам...Вариант 4: Ей го е къде е брегО - няма и 20 мили...Важното е, че събитието е ЗАБЕЛЯЗАНО...
321
1
 
0
 
! Отговори
M преди 11 години
Ne moje da se sravni c Meksikanskite karteli po jestokost . Obache I v dvata slychaia se prenasiat narkotizi . Mnogo nabludateli ... I v koraba sashto , obache kato kakvi shte se predstaviat v sluchai Na proval ? Moriazite kakvo znaiat ?Obache izvednaj kato napadenie v neytralni vodi naxqltvat Ispanskite pirati . Izviniavam se samo se shegyvam. Tam e Evropa , pak I Ispania shte izleze s razsledvaneto , Balgarskoto pravtelstvo znae li Bosovete , kato nabludava , nabludava natovarvaneto ...
320
0
 
0
 
! Отговори
M преди 11 години
Jiveia v Amerika , tuk naprimer 2. Meksikanski kartela se biaxa iztrepali Na narkotrafikanskoto shose Meksiko I shtata Arizona v USA. jestoko ostaveni Na shoseto obezglaveni trypove .... Ta bosovete si stoiat niakade Na sianka . Nabludavat li Chrez nabludateli ,ami za millioni dostavki , razbira se ? Koi drug moje da gi nabludava , poliziata v Meksiko I US , moje I tezi koito shte priemat stokata ? Vseki ima teritoria Na nabludenie ? Bosovete sa obiaveni za prestqpnizi , te si se Oxraniavat
319
0
 
5
 
! Отговори
Колега преди 11 години
Разбирам емоциите но ДВС(дежурно вахтена служба) на кораба се поддържа и в пристанище и на ход и никакво събитие не остава незабелязано
318
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще си признаят БОЙКО, чак когато ти си признаеш. Срама нямаш.Българи скоро няма да се оправим, щом гласуваме за мутри. Тежко ни и горко, пипалата така са плъзнали на всякъде, че не ми се мисли.
317
1
 
0
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Текстът под приложената снимка в статията: "Борисов разговаря вчера със задържаните моряци"Моля, поправете го - с кого се срещна Борисов? Със задържаните моряци, които са в испански затвор или с близките на задържаните моряци?????Извинявам се, ако някой друг посетител на сайта е коментирал вече тази очевадна грешка.
316
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато са спели и някой им натоварил 3 тона кокаин като е разчитал че в Испания ще си я разтовари по същия начин. Тея приказки за деца са като онея на нашия шампион дето си купил нови куфари в бразилия и те се оказали пълни с кокаин. Гледаите нешънъл джеографик предаването "арестувани зад граница" и ще ви стане ясно как сават тея неща.
315
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Боевски е мислил че си е купил куфари и са му дали бонус прах за пране :)
314
0
 
4
 
! Отговори
до 359 преди 11 години
така ли се дават 3 тона кока за мили очи.Дори и да прекарат двойно повече не биха набутали такъв тонаж.Знаеш ли колко мил.$ е 3 тона кока на пазарна цена на улицата.До крайния наркоман тия 3 тона са станали 6 т.
313
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За курс с такъв товар екипаж не се набира от улицата. Набират се доверени хора които ще си мълчат за това което виждат. Така че номерата "ние не знаехме нищо" ги пробутвайте на някой друг.
312
3
 
13
 
! Отговори
АМИ СЕГА преди 11 години
КРАДЕЦЪТ ВИКА:"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!" ДАДОХА 3 ТОНА КОКАИН, ЗА ДА НАПРАВЯТ МИЛИ ОЧИ,А ПУСКАТ ДЕСЕТ ПЪТИ ПО ТОЛКОВА.И КАКВО ОЗНАЧАВАТ ДУМИТЕ НА БОКО,ЧЕ НЯМАЛО КАК ДА ПРЕДУПРЕДЯТ МОРЯЦИТЕ ДА БЯГАТ ОТ КОРАБА,А СЕГА ИЗВЕДНЪЖ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ЗА НАРКОТИЦИТЕ.ЦЕЦО ПЪК НИ ДОВЪРШИ С ПРИЗНАНИЕТО,ЧЕ ТЕ ПОДАЛИ СИГНАЛА ЗА НАРКОТИЦИТЕ.Е,КОЙ ТРЯБВА ДА СИ ПРИЗНАЕ ЗА КОКАИНА.СЪВСЕМ СЕ ОПЛЕТОХА ПРЕСТЪПНИТЕ И ГУЗНИ *** ***.