Бившата земеделска пиарка се оказа и крупна земевладелка

Преглед на печата на 24 август 2012 година
Обновена: 24 авг 2012 20:34 | 24 авг 2012 07:30,
62
Бившата земеделска пиарка се оказа и крупна земевладелка
Снимка: архив, Булфото

Напористата земеделска пиарка се оказа и крупна земевладелка, е водещата новина за в. „Сега”. Става въпрос за бившата служителка от Агенцията по храните  - 25-годишната Кристина Спасова, която се прочу покрай скандалния договор за 47 хил. лева за популяризиране на програмата за селските райони във Facebook и Twitter.

Сумата е колосална, защото всеки средно грамотен може да си направи сам профил във Facebook и Twitter. В същото време парите не стигат за покупка дори на офисите. Като съдружничка в хладилното предприятие за преработка и консервиране на диворастящи плодове и гъби "Био ем ди" Спасова вече е дългосрочна арендаторка на над 1000 декара земеделска земя в Берковица. 25-годишното момиче е и съсобственик на 455 декара земи на завода. Трети ден след разгарянето на скандала земеделското министерство продължава да отказва на "Сега" информация по договора със Спасова, изтъква още изданието.

Мюсюлманската секта "Ахмадия" набира членове в България въпреки отказа на три съдебни инстанции да й разрешат религиозна дейност, информира на първа страница "24 часа". Забранената в много държави и смятана за радикална ислямска организация поддържа и сайт в интернет, където качва видеозаписи на проповеди на арабски, но преведени на български. Средно по 500 души дневно посещавали страницата на "Ахмадия". Има и данни, че емисари набирали членове, като предлагали и материални помощи. От Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет обясниха, че въпреки че им е отказана регистрация, никой не може да забрани на последователи на сектата да се събират в частни домове и офиси.

Тържествата за откриването на метрото на 31 август, на които ще присъства и председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, ще струват 47 000 лв., информира "Труд". Такава оферта е извадила единствената фирма, която е подала документи за участие в обществената поръчка, обявена от столичния "Метрополитен".

Бижута, направени от човешки черепи, бяха открити при разкопките в местността Козарева могила близо до Поморие, съобщава на първа страница "Новинар". Това не може да се свърже с човекоядството, а е по-скоро ритуал, свързан със специален човек, обясни ръководителят на разкопките Петя Георгиева. Предполага се, че бижутата може да са направени от един и същ череп.

Чужди потребителски и колективни сайтове мамят родните потребители, алармира "Телеграф". Така нашенец остана без трактор, след като си го поръча по интернет. Други българи олекнаха със суми от 3000 лева до 10 000 лева, след като предплатиха за бъдещите си коли, които обаче така и не пристигнаха в България. А трети платиха за 5 джиесема и получиха купчина камъни, разказват от Европейския потребителски център у нас.

Темата на "Труд" пресмята колко пари ще трябва да заделят родителите на първокласниците тази година. Средната цена за изплащане на първолак е около 250 лева, установява проверка на изданието. В сумата влизат най-необходимите качествени пособия и нови дрехи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
mnogo sa milionerite v bg ikvo.........
54
0
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Скоро ще стане и друга и накрая ще свърши като Българската следа при Берлускони.
53
0
 
4
 
! Отговори
пиар преди 11 години
Далаверите на Миро Найденов край нямат.Всички, които го познават знаят, че той създаде Агенцията по храните заедно с аверите си от аферата с вноса на 20 г. говеждо месо с луда крава, за да може да овладее вноса, производството на храни и зеленчуци чрез тяхни частни лаборатории за изследвания и спедиторски фирми с мутри.Не случайно в Бургас в момента има огромен дкандал заради мутренска спедиторска фирма, която е на входа.Без Миро не мина нито една далавера в Министерството-вервайте ми
52
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе хора къде дават за земеделска земя по 1000-2000лв.,като в момента върви по 400-450лв.,и то ако е поливна иначе върви по 300лв
51
0
 
7
 
! Отговори
ОТ СЕВЕРОЗАПАД преди 11 години
Място забравено от бога и от хора.Изгърмя герберчето Аврамов ,сега тази селска мома чакам с НЕТЪРПЕНИЕ ДА ЧУЯ И ВИДЯ как разследват Федоската,леле боже много ще мирише ,ако се спука този балон.
50
1
 
14
 
! Отговори
къню преди 11 години
Колко много коментари на възмута от новия,Герберски, морал. Нима повечето от вас не гласуваха за Бойковата клика? Е сега ще му го лапаме поне още година и 5 след туй не можем да се върнем поне на стандарта на омразната тройна коалиция. Всеки народ прави своя избор, но само нашия е способен от цял чувал с п..ки да изтегли бойковия - да ни е честит!
49
0
 
12
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Не сме народ, не сме народ, а ***,Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...
48
0
 
24
 
! Отговори
dans преди 11 години
Абе как става така, че фирма на няколко месеца, с капитал 2 лв, изведнъж вади стотици хиляди (не се ползва дори кредит) и купува офиси и земи?!?!Нали уж приеха закон, точно за такива случаи или закона ще важи само за физически лица (обикновени хорица)!?!?!?
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лично познава куп хора, които си продадоха наследствените декари, за да си купят кола втора употреба, плазма, такива глупости и сега викат "Ми те парите свършиха" Ми свършиха, сега опъвайте уши и не лайте много.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
455 декара стрпуват най- малко 455 хил, по хиляда, може и две хиляди, зависи къде са. това е почти милион- да каже откъде ! ----------------- Струват сега, допреди две години продаваха декари по 200 лева и никой не ги искаше. Тогава всички взимаха кредити за апартаменти, сега се сетихте къде е истината. И освен това никъде не пише, че е собственичка на всичките декари.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво искаш от калинки . Мерзавци. Абе ей защо ме триеш бе ***.
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната простотия наГЕРБЕРАСТИТЕ
43
1
 
17
 
! Отговори
аа преди 11 години
Браво, евала на Миро- ментата, предполагам, че момата се е отчела подобаващо.
42
1
 
0
 
! Отговори
NAIDENOVA преди 11 години
До право куме.bravo kume ,zaradi takiva , az, jiveia i rabotia ot 8 g. v italia sas nostalgia po rodinta. v bg.rabotez v \cipita\ \na 44 g. toplina\cexa be6e nov.polucix toplinen udar na rabotnoto miasto.rezultata iskriveni 6iini pre5leni ,imax ujasni bolki ,dosega sam taka.1 g. sled slu4ay me sakratixa.straxlivci.dori oxranata na truda groznicata po tova vreme ,neme za6titi.pozdravi na vsi4ki v cipita,po starire znayat za slu4ay.neka prolet rabote6ta v cipita da se obadi,
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко нали беше наредил на твойте да не крадат, че ако ги хванат ше си безпощаден? И к'во стана? Само шуро-баджо като при другите...
40
0
 
4
 
! Отговори
ДО 39 преди 11 години
ОСТАВИ ДА ИМА И ТАКИВА ЗА ЦВЯТ- ИНАЧЕ ЩЕ Е МНОГО СКУЧНО ВЪВ ФОРУМА- ВСИЧКИ ДА КАЗВАМЕ ИСТИНАТА, НЕКА ДА ИМА НЯКОЙ ДА РАЗЛАЙВА КУЧЕТАТА
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
455 декара стрпуват най- малко 455 хил, по хиляда, може и две хиляди, зависи къде са. това е почти милион- да каже откъде !
38
0
 
13
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
ти не разбра ли, че след 9 идват на работа платените Герберчета- по наивния почерк ще ги познаеш, не се връзвай на такива- само им изкарваш заплатата. А за земите- всички знаем колко струват.
37
1
 
22
 
! Отговори
право куме преди 11 години
колко много фалшиви неща има в тая скапана държава.момето е бутало някому и пере пари, герберджийница е тая работа, фалшивата страна българийка не е нашата родина, тук всичкое далавера и фалш, млади човеко разбери го и ако си високо образован напсувай всичко иотиди в нормални държави да твориш, защото тук на бедност ще смърдиш.
36
2
 
14
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Лъжеш! Съзнателно и нагло! Собственик съм на 19 дка земя в Силистренско.Предлагат ми 19000 лева В други райони на България е много повече.Кого обслужваш? И щом за теб 150000-200000 са нищо пари,то ти също си мошеник и крадец ,или учаСваш в далавери,които ограбват честните българи.Аман от такива некадърни и прости адвокати на измамниците