Час пик по границата

Преглед на печата на 2 септември
Обновена: 2 сеп 2012 11:45 | 2 сеп 2012 11:45, Красимир Ангелов
31
Час пик по границата
Движението по граничните пунктове е натоварено. Снимка: Булфото

Сериозен трафик по българската граница има в последните дни, акцентира "Стандарт".

Хиляди българи задръстиха входовете на страната. Те масово се връщат от почивки в чужбина и граничните служители едва смогват да обработят документите им, разказаха служители на контролно-пропускателните пунктове.

Дълги опашки се извиха пред гишетата на митниците до Гърция, Турция и Румъния.

Досущ като в Европа тази година и наши фирми разпуснаха служителите за целия август. В понеделник обаче всички са на работа и бързат да се приберат. Усилен трафик отбелязаха и на пунктовете между България и Турция.

Истинско стълпотворение обаче е на входа за Сърбия. Там се струпват турските гурбетчии, които пътуват за Германия, Италия и Австрия.

"Пенсията не е мотив да си четиризвезден генерал", коментира "Труд". Повод е постановление на МС, според което след напускане на системата на МВР главният секретар ще бъде приравнен в резерва на армията към най-високото военно звание - четиризвезден генерал.

МВР от години е девоенизирано. Мнозина, които са чакали да стават полковници, генерали, изведнъж се превърнаха в комисари, инспектори и полицаи. За да прецакат политиците, които им отнеха пагоните, от МВР измислиха парадните си униформи, на които имат право да слагат пагони.

И понеже са наистина парадни, сиреч театрални, можеш да си слагаш колкото си искаш звезди, уточнява изданието.

"Кривото огледало на парламента", коментира "Преса". Във вторник депутатите ще се върнат на работа. Ще ги очаква обновена сграда. Ще влязат ли обаче наистина на чисто, или ще се върнат пак със старите кавги, политическа злоба и лобистки нюх?

Дали ще си дадат сметка, че от 1 септември започва да тече последната политическа година на този мандат и е редно да се замислят не как са влезли, а как ще излязат от сградата на жълтите павета, пита в свой материал изданието.

"Готвим вдигане на доходите", отбелязва "Телеграф", като цитира вицепремиерът Цветан Цветанов.
Той обясни, че през последните два месеца финансовото министерство е отчело нарастване на потреблението, което означава по-големи приходи за бизнеса, а  оттам и за хазната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зимата като пътувах NY - London - Sofia , v samoleta London Sofia , преобладаваха руснаци които на летоще Sofia излизаха със ски . Като отчетат и зимата ЗАВИШАВАНЕ , нито се завишава за народа , нито от това ще построят заводи , от там ще доиде пълната заетост и увеличени заплати и задър. На млади инженери , иконом .технически кадър...
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано ги вдигнат повече, че ми писна от тия задръствания и всеки *** и пульо да ми се прави на уличен джигит...
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А с комунистите какво ще правим.Упорито отказват да ходят на работа тези мързели, и се жалват във форума,че Бойко и Дянков не хранят и поят,отбили ги от държавната хранилка.
17
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз мисля че не са от почиващи българи ами са от работещи зад граница и сега се прибират за малко да си починат седмица две и после пак на работа
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V chujbina e mnogo po-evtino i izgodno da se pochiva- obslujvane, ceni, izbor. ne znam zashto si mislete che chujbina e skupo i e samo za bogatashi. Edna pochivka v turcia i gurcia ne move izobshto da se sravni s bg, da ne govorim za nerealno nadutite ceni tuk. Ako imaha pari,horata shtiaha da sa na bahamite, maldivite, tenerife, majorka, a ne gurcia i turcia. I vse pak te sa mnogo po-dobur i evtin variant ot bg
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хелоу,тиквочи,много бързо се наспахте след нощната смяна,бягайте да спите,че пак ви очаква бдение цяла нощ! мухахахахаха
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На снимката, на гробарската чума електората ,си прибира данъка!
13
3
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 11 години
Не плачи ТИКВО и без да си го признаваш,цял народ знае,колко си ***!Затова и ще ви ИЗМЕТЕМ!
12
5
 
11
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 11 години
"извиха пред гишетата на митниците до Гърция, Турция и Румъния""стълпотворение обаче е на входа за Сърбия""връщат от почивки в чужбина"почиващите българи се редят на Терминал 2 и др. летища. Тези са някви скотове друсащи се в автомобили от моргите на западна европа виснали в колони като друсан кебаб в собствен сос. Прошляците кога ще се научат на култура някой да ги светне на къде е терминал 2. Много моля
11
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"висшата партийна номеннклатура" ти да не си роден на 09.11.1945г.от всичките ми познати които ходят на почивки в чужбина никой не се занимава с "далавери", не знам от къде имаш тази информация ама много си заблуден
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на почивка ходят хората които РАБОТЯТ
9
5
 
26
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
това че някой ходи в МОЛ-а, не значи че пазарува
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Непрестанни задръствания, в моловете фрашкано с народ, по курортите всички хотели заети, място не можеш да си намериш. А сме били бедни, а?
7
9
 
16
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Пик за ден два означава , че примерно 2000 човека се връщат по едно и също време и то главно в почивните дни . Останалите милиони са си тук и прибират реколтата за да живеят икономично до повишението на доходите , които вече са намалели с цените на тока , горивата , хляба и даже водата . Нищо ново в световния нов ред . Всичко ще се реши през третата световна !
6
4
 
8
 
! Отговори
bolka преди 11 години
"Той обясни, че през последните два месеца финансовото министерство е отчело нарастване на потреблението, което означава по-големи приходи за бизнеса, а оттам и за хазната."Да, възможно е да е нараснало потреблението заради чуждестранните летовници. Иначе, няма как да нарастне от страна на обикновените българи, като се има предвид увеличението на безработицата, масовото затваряна на магазини и непрекъснатото увеличение цените на стоките и услугите при замразени заплати и пенсии.
5
7
 
16
 
! Отговори
загубен преди 11 години
Незнам колко е скъп бензина,това лято където и да пътувах, все чаках на опашка за да заредя,а около мен нямаше баровци с джипове или мерцедеси -S класа..всичко поскъпнало а в магазините с пълни колички пак опашки на касата,за летните отпуски не ми се говори,по морето и планинските курорти беше фрашкано,пътуващите извън България също правеха задръстване,само по селата беше спокойно,но не видях работещи по полето.Какво става ,как става,обяснете ми!?
4
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Досущ като в Европа тази година и наши фирми разпуснаха служителите за целия август"- ПРОПАГАНДА, ЛЪЖИ, ПРОПАГАНДА, ЛЪЖИ......!!!!!!!!!!!!!!
3
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"някой май послъгва че беден.... а ??????"-по скоро всички яко лъжат,че са бедни...
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами август ходят на почивка. Държавните служители и заплатите са им добри .След като задръстването е голямо за влизане и в Сърбия значи Турците се връщат към Германия и Австрия , защото децата им започват училище.
1
5
 
12
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Аз съм беден, но съм ***!