Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна

14% от сънародниците ни готови да напуснат родината и да не се върнат никога
Обновена: 4 окт 2012 20:05 | 4 окт 2012 20:05, Красимир Ангелов
850
Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна
Все повече българи гледам към чужбина. Снимка: Булфото

Всеки трети българин признава, че би насърчил децата си да отидат да живеят в чужбина завинаги. Това сочат данни от изследване на НЦИОМ, според което 36% от сънародниците ни са категорични, че биха подкрепили наследниците си да напуснат родината и да заживеят в чужда страна.

За сравнение през 2009 г. делът им е бил с 6 процента по-малко.

Всеки седми (14%) от анкетираните пък заявява, че желае да напусне България още сега и никога да не се върне повече.

Най-много желаещи да емигрират има сред хората на възраст между 30 и 39 години, като всеки четвърти от тях мисли за подобна възможност.

Намерение да работят или учат в чужбина, без да напускат страната завинаги, декларират 28 на сто от участвалите в изследването. Най-голямо желание за това има сред младите хора до 29 години, като 63% от тях изразяват подобно желание.

Според изследването 67 на сто от анкетираните заявяват, че биха насърчили децата си да отидат да учат в чужбина, което е с 3 процента повече в сравнение с 2009 г. 71% пък отговарят, че биха окуражили децата си да отидат да работят в чужбина за определен период от време.

Като цяло родителите в активна възраст са по-склонни да подкрепят емиграционните нагласи на децата си, докато по-възрастните,особено над 60 години, са категорично против, отчитат още социолозите.

НЦИОМ регистрира и по-високо от средното желание за миграция и сред представителите на ромския и турския етноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
561
10
 
25
 
! Отговори
бай Мильо преди 11 години
И аз така казвам на моите деца:Учете английски език и бягайте!!!Големият син замина преди година в Англия.Не иска да се връщасърцето ми се къса но...тук бъдеще няма.Радвам се за него.
560
2
 
2
 
! Отговори
teofil1964 преди 11 години
Не остана време и във България ще останат само стакмисти и мафия.Какво си мислите вие управляващи,че ще има народ който да се нарича Български.Няма да има такъв народ. Ще има самоМАФИЯ И СТАКМИСТИКА но няма да има кого да баламосва.Старите *** си отиват а семето им е на различно мнение.На Станишев му се иска да се върне СОЦИАЛЗМА но няма да стане.
559
2
 
5
 
! Отговори
кап. Петко преди 11 години
На онескептиците относно умишленото създаване на проблеми пред България през последните 70 години, ще кажа следното: научете се да съпоставяте ФАКТИ, РЕЗУЛТАТИ и ЦЕЛИ. Тогава ще разберете за какво ви говорят патриотите! Ето го редът на деструктивния подход към България: 1) Налагане политика отвън (1944), 2) компроментиране на България (Рим, 1981) 2) Разбиване на икономиката (1990-1999), 3) Безработица, 4) Вменяване на обреченост, 5) Демотивация на млади и стари. С цел обезлюдаване на БГ!
558
3
 
14
 
! Отговори
Toшо Галоша преди 11 години
В чужбина се живее по лесно, ако се научиш да живееш като хората там. ББ не е виновен , а политиката която се води в ВG , и това не е най лошото , най лошото е че хората се съгласяват тя да процъфтява . На които му държи заминава за чужбина , но там ти трябва зрав г-з , защото няма на кои да се уплакваш, няма чалга , няма завидения , а само работа.Така се постига нещо на " запад ".
557
7
 
9
 
! Отговори
разгневен преди 11 години
Вземаите мотиките и беж в селата , колкото искате има работа , само се оплаквате , а заведенията пълни -откъде имат пари, чужденците се чудят защо има толкова много хора по улиците по сред бял ден-какво ще намерите в чужбина -ще слугувате и бършете лаината им, успелите са изключения.
556
2
 
13
 
! Отговори
Никол преди 11 години
Искам моите деца да останат в България. Тук са всички генетично заложени връзки, които им дават сила за живот. До кога ще ни управляват продажни национални изменици. Сегашните управляващи са предатели на националните интереси. ***, които не дават и пукната пара за образование, наука и култура, за да не лъснат колко са прости.
555
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСЕКИ/трети/БЪЛГАРИН...другите двама не са българи,а български граждани,уточнявайте ги теа работи...приятно им оставане тука и дано си намерат други българи,а дано ама надали...
554
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 690 tochno tova shte napravia i go obmisliam.kakto kazah za 20g prenesoh vsichko nasam nazapad i sega vrushtaneto obratno ne e chak tolkova lesno kakto na niakoi im se struva.
553
8
 
16
 
! Отговори
бате Нешо преди 11 години
"Стани, стани, юнак балкански,от сън дълбок се събуди"и в Родината си остани.
552
0
 
3
 
! Отговори
do 686 преди 11 години
kato misli6 taka, za6to ne se vyrne6 v BG????? - za6toto v germania ima zakoni, koito se spazvat, uredeno e i ako iska6 da raboti6 ima rabota. na BG i triabvat o6te 1000 god za da se smeni malko misleneto i mantaliteta.
551
6
 
25
 
! Отговори
Andreev преди 11 години
И аз като млад човек съм готов да се махна от България и никога да не се върна... плюя на управляващите, плюя и на системата !! Срамота е голяма част от Българите едва едва да покриват елементарните си нужди при положение, че се ограничават...
550
15
 
4
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Точно там нямаш приятели, имаш оргомни сметки и реално всичките ти пари отиват в това...Системата е система навсякъде.Не бъдете егоисти, променете себе си първо!
549
12
 
9
 
! Отговори
otvun преди 11 години
I kude shte otidat, molia? az jiveia v chujbina /EU/ veche 20 g i moga da kaja che niama hubava chujbina.imam rabota dom i semeistvo no vsichko si ostava chujdo! ot sutrin do vecher triabva da govoria chujd ezik, imam poznati no ne i priateli,vremeto e kofti i chakam s neturpenie liatoto da se potopia sred rodnata si mila sreda.ne smiataite che kato vzimam pari v evro tova znachi che sum zabogatial.danusite tuka sa mnogo po-strashni ot bulgarskite i vsichko koeto kupuvam e v evro. Hliaba e 2 evr
548
5
 
16
 
! Отговори
Буров преди 11 години
Целенасочено изселване на българите от нашата законна зема ! Това е точното определение на умишленото безхаберие в политика, икономика, духовни практики и образование... Цели 600 години се опитват да ни махнат от България с оръжие и с тормоз, но все не успяват. Българската земя Господ я пази и ще я опази, но трябва усилие и от самите нас! Първо да върнем външната си политика, а след това и икономиката !
547
26
 
9
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Имам роднина, отгледана в чужда държава от комплексирани родители и не знае български. Вече ги заряза и се върна в България и учи усилено български и много я е яд, че майка й не я е научила. И много други се върнаха. Останаха там само, тези, който са ненужни на страната си. Но те са просто зъбни колелца в илюзията, която им е дал консуматорския запад.Изоставят Раят и отиват в дупето на дявола...
546
23
 
7
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Моят досег с имигранти ми показва, че в 90% от случаите това са комплексирани хора, жалки и оплакващи се от света, и наистина такива хора имат нужда от здрава система да ги храни, докато те си мързелуват.Ето човек, който дори НЕ Е научил детето си на български. Това може само комплексиран човек да направи, като нашият език, нашата държава е НАЙ-старата в ЕВРОПА. Проблемите са в главата на страхливите ни сънародници.
545
2
 
29
 
! Отговори
smotan преди 11 години
Такова гонене на българи не е имало в историята ни. 22 години всеки ден ти казват "Изчезвай" от тук.
544
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами тогава защо не заминават? Кадърните се оправят навсякъде, даже и в България. Но всъщност истината е, че 90% от българите са "оплаквачки". Все нещо им пречи. А има и доста способни, които се оправят, но се оплакват по инерция.
543
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" Емигрантите не са наясно как е в България " ....аха още един откри топлата вода.Точно обратното "колега"... МНОГО добре сме на ясно даже.БГ без парите които НИЕ изпращаме и помощите от европа е "-О".
542
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
въпросът не е вън или вътрев България . а къде може да се реализираш и да живееш по добре. аз например 90 % от роднините ми живеят в чужбина и не живеят по добре от мене . плащат високи наеми , имат също кредити като тук и то за по 30 години , общо взето не са сполучили кой знае колко.

Спонсорирани публикации