Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна

14% от сънародниците ни готови да напуснат родината и да не се върнат никога
Обновена: 4 окт 2012 20:05 | 4 окт 2012 20:05, Красимир Ангелов
850
Всеки трети българин към децата си: Бягайте завинаги от тази страна
Все повече българи гледам към чужбина. Снимка: Булфото

Всеки трети българин признава, че би насърчил децата си да отидат да живеят в чужбина завинаги. Това сочат данни от изследване на НЦИОМ, според което 36% от сънародниците ни са категорични, че биха подкрепили наследниците си да напуснат родината и да заживеят в чужда страна.

За сравнение през 2009 г. делът им е бил с 6 процента по-малко.

Всеки седми (14%) от анкетираните пък заявява, че желае да напусне България още сега и никога да не се върне повече.

Най-много желаещи да емигрират има сред хората на възраст между 30 и 39 години, като всеки четвърти от тях мисли за подобна възможност.

Намерение да работят или учат в чужбина, без да напускат страната завинаги, декларират 28 на сто от участвалите в изследването. Най-голямо желание за това има сред младите хора до 29 години, като 63% от тях изразяват подобно желание.

Според изследването 67 на сто от анкетираните заявяват, че биха насърчили децата си да отидат да учат в чужбина, което е с 3 процента повече в сравнение с 2009 г. 71% пък отговарят, че биха окуражили децата си да отидат да работят в чужбина за определен период от време.

Като цяло родителите в активна възраст са по-склонни да подкрепят емиграционните нагласи на децата си, докато по-възрастните,особено над 60 години, са категорично против, отчитат още социолозите.

НЦИОМ регистрира и по-високо от средното желание за миграция и сред представителите на ромския и турския етноси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


850
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
581
3
 
3
 
! Отговори
EMIGRANT преди 11 години
Do BPF JIVEI SI BLATOTO .AZ SI PRIBRAH DECATA OTDAVNA . BIAGAITE OT BALGARIA .
580
0
 
16
 
! Отговори
ДО 717 преди 11 години
С КАКВО ДА СЕ БОРИШ? С ПОЛИТИЦИТЕ, С КОРУПЦИЯТА, С ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА /НА ВСЕКИ 6М. СМЕНЯМ ШАРНИРИ, БИАЛЕТИ,ТАМПОНИ/, С ПЪТНАТА ПОЛИЦИЯ, С НАП, НОИ, С НЕУРЕДЕНАТА ДЪРЖАВА, КАКВО ИМА ХУБАВО В БГ... МЛАДИТЕ НА 20-25 Г. С ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ И АМБИЦИИ, ПО-ДОБРЕ ДА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, В БЕЛИЯ СВЯТ! ТУК Е МРЪСНО, БЕДНО, МИЗЕРНО,..
579
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Овцата чалгясала , на където и да я подкарат на там и отива !!!!! Но винаги към заколение ! Аз не съм модерен , никога не съм слушал чалга в студентски град и никога не ми е минавало през главата да бягам .
578
3
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Между нашият народ и благоденствието има само две прегради. Първата преграда са мръсните управляващи, доказани родоотстъпници и душмани - но това е преграда, която може да бъде елиминирана само с няколко куршума. Втората преграда е собственото ни малодушие. Ако бяхме народ - такъв, какъвто сме били преди сто години, на бойкоборисов и сие тиквите сега щяха да са набити на колове !!! НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ !!!Български Патриотически Фронт
577
9
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Жалка, робска *** е огромна част от тоя народ, затова сме на тоя хал !!! Що за "родители" са подобни ***, които ще пращат децата си - да стават емигранти без родина, защото ги мързи да си вдигнат г.зовете и да излязат на улицата, за да защитят правата си и правата на децата си ??? Не родители, а *** !!! Земята ни е хубава, плодородна, с отличен климат, с огромни подземни богатства, страна, която решителен народ може да превърне в цъфтяща градина.Български Патриотически Фронт
576
2
 
8
 
! Отговори
До НЕДЕЙТЕ преди 11 години
NO NIE SE BORIM BE HORA ZA KAKVA BORBA GOVORITE I ZA KAKVI GLUPOSTI..KOI SE BORI NIE SME SI S NAVEDENI GLAVI EDVAM SVARZVAME DVATA KRAIA I TVA LI E BORBATA....PO DOBRE DA SI HODIAT V 4UJBINA OT MLADI ZA6TO DA IM MINE JIVOTA V PROSTOTIA BEDNOTIA I ZASPALI HORA
575
1
 
8
 
! Отговори
do belomorec преди 11 години
emi az ne vijdam borci za svoboda..ne vijdam golemi sta4ki ili protesti...a navedni glavi,taka po dobre da biagat sred po buudni hora za6toto 6te im otide jivota ,a borcite sa edinici i se razmivat s masata
574
6
 
8
 
! Отговори
Беломорец преди 11 години
Аз земята и народа на Васил Левски , Христо Ботев , Гоце Делчев и Тодор Александров няма да оставя , на тях да не им е било по-лесно ? НЕ било е много по-трудно , но са останали и са се борели.
573
2
 
19
 
! Отговори
dd преди 11 години
докато има слабоумни като Дянков да определят заплатите според големината на града ще бягаме и няма да се връщаме.
572
2
 
2
 
! Отговори
леля преди 11 години
ДО 706 БРАВО ТАКА Е
571
4
 
5
 
! Отговори
н преди 11 години
Всеки българин казва на ГЕРБ: "Бягайте завинаги от тази страна"
570
3
 
14
 
! Отговори
НЕДЕЙТЕ преди 11 години
Защото мюсюлманите само това чакат."Завладяват" територии, без пушка да гръмне.Временните неудачи,са повод да бъдем още по-амбициозни ,за това ДА ПРОМЕНИМ И ПОДРЕДИМ ЖИВОТА СИ ТАКА, както НОРМАЛНИТЕ И ТРУДОЛЮБИВИ НАРОДИ.Не се ПРЕДАВАЙТЕ.БОРЕТЕ СЕ!!! Никой народ не е получил благоденствието си наготово и поднесено на длан!!!!
569
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 11 години
Ако от тези 14% половината вместо да дават акъл, бяха обсадили парламента, тази държава щеше да се оправи и нямаше да се налага да го дават този акъл.
568
0
 
2
 
! Отговори
do 678 преди 11 години
jalko e ako si napravil decata si edinstveno s nadejdata 4e 6te te gledat na starini. decata se pravqt s liubov i za da moje6 da si prodalji6 roda . apaka ako ostaree6 vse 6te nameri6 koi da te gleda ako pak li ne ima re6enie -vajeto
567
1
 
0
 
! Отговори
do 678 преди 11 години
jalko 6te e ako si napravil decata si samo s nadejdata da te gledat na starini. decata se pravqt za da si prodalji6 roda . apak katoo ostaree6 vse 6te si nameri6 nqkoi da te gleda ako pak li ne vajeto i taka...
566
10
 
16
 
! Отговори
Панталеев преди 11 години
Стойте тук БУНАЦИ бачкаите за без пари ,а гадовете стават свръх богати покрай вас,възпитавайте си децата да бъдат мачкани и послушни и милейте за Хубавата ни РОДИНА ,докато мошениците покрай вас я ОГРАБВАТ.
565
4
 
17
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Мила Родино, ти си земен рай! Твоята хубост, твоята прелест ах те нямат край!!!Уважавайте себе си, рода и народа си! Недейте да слугувате "в тъз' тежка чужбина - немили, клети недраги"!Ходил съм на три континента и по-хубаво от България няма. Трябва обаче човек да е упорит и работлив. Вярно, *** добре живеят на запад, но някои ни ги връщат от време на време. Истинският БЪЛГАРИН не е *** и се оправя сам! Такива винаги успяват навсякъде. Съжалявам те бай Мильо - не си прав!
564
10
 
9
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Бягайте от страната, за която Ботев и Левски си проляха кръвта, бягайте мишоци!
563
3
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
бай МИльо, глупав си, много глупав. Всички сте егоисти и алчни хора...
562
3
 
3
 
! Отговори
mango s bg passport преди 11 години
айде ваште да си намергьт друга држава и без тва не сЬ интегрирахте с нас, а нии се интегрирахме и с бат Бойко и с ЕС и с който ни кажат брачедите ни от Шевген.

Спонсорирани публикации