Цял завод затворен заради тонове развалена мръвка

Част от месото било със срок на годност 2009 г.
Обновена: 13 окт 2012 20:02 | 13 окт 2012 20:02, Бойчо Попов
161
 Цял завод затворен заради тонове развалена мръвка
Снимка: Reuters

Тонове развалено месо станаха причина за затварянето на един от най-големите месокомбинати у нас, съобщава Би Ти Ви. Общо 4,2 тона негодна суровина са открити в предприятието, което се намира в Силистра.

Сред тях има и 20 килограма месо, чиито срок на годност е изтекъл през 2009 години. В момента контролните органи проверяват дали под някаква форма, например в преработени продукти, месото не е стигнало до крайните потребители. От ръководството на предприятието увериха, че то не е било влагано в производството.

"Това е сборно месо - агнешко, телешко, свинско. Въпросът е, че няма никакви документи и срокът му на годност е изтекъл от 2009 година, което е недопустимо за такова предприятие. Това е едно от най-големите предприятия в България. И не можем да се излагаме пред света, както и нашите потребители да са потърпевши", каза шефът на Агенцията по храните Йордан Войнов.

Месокомбинатът в Силистра е раздиран от сериозни скандали вече година, заради криза в управлението. Новите шефове твърдят, че производство почти няма. Не знаели и за тоновете развалени меса.

В момента в предприятието тече пълна ревизия. А Войнов уверява, че ще последват дисциплинарни наказания, очакват се и уволнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
2
 
! Отговори
До 146 преди 11 години
Преди няколко години ми се наложи да вляза в цех за кренвирши....там си е е...ло майката.От тогава не смея и да си помисля да хапна такова нещо,даже не знам как да го нарека.
128
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крикор и Гарабед отворил кепабчийни един срещу друг. При Крикор никой не влиза, При Гарабед пълно с народ - Крикор пита Гарабед - Гарабед, как правиш тия кебапчета,- е- как, как - 50 процента месо и 50 процента л-----на, ......Ааааа, ама ти и месо ли слагаш?
127
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Преди двадесет и няколко години в нашият град имаше ,покрай реката ,около два километра заето от постройки, където се отглеждаха прасета ,телета ,кокошки, пилета,зайци и т . н. Месо ,яйца ,мляко, колкото искаш .Сега и *** не можеш да срещнеш по тези места.
126
1
 
5
 
! Отговори
BKP преди 11 години
До Кашчей Безсмертний- mnogo dobre kazano, edno vreme nqmashe golqm izbor, ama vinagi imashe dostatuchno, i gladni nqmashe. Komunizma si beshe rai , nqmashe griji , vsichki bqhme priqteli, imashe uvajenie, a ne kato dnes. Karieri mechti, za kakvo, samo stres i nervi. Sega zaradi vasheto sds sam se iznesal na drugiq krai na sveta, che da ne umiram ot glad, i sigurno shte kajete che sam ogranichen, i prost, ama sam si izpulnil misiqta v jivota, imam semeistvo, deca, i pochti sam gi izuchil
125
0
 
24
 
! Отговори
ИВАН КОСТОВ И БДС преди 11 години
нямате си И ПОНЯТИЕ КАКВО ЯДЕТЕ. РАБОТЯ В МЕСОКОМБИНАТ ПОДОБЕН - РАЗВАЛЕНОТО И ВЪРНАТО МЕСО СЕ ПОЧИСТВА И ПАК ВЛИЗА В САЛАМА ОБРАБОТЕНО С ХИМИКАЛИ, ДОБАВЯ СЕ 4% ПРЯСНО МЕСО И ГЪСТА ***-СУСПЕНЗИЯ ОТ ХИМИКАЛИ И КОСТНО БРАШНО ОТ СМЛЕНИ КОЖИ,ЧЕТИНИ,ПТИЦИ ЧОВКИ ГАРНИРАНИ ОТ ПОЛУТЕЧНА СОЯ ГМО. ДОБАВКИ ЗА ВКУС С ЧУВАЛИТЕ, ДА ВИ КАЖА ВОНИ ОТВРАТИТЕЛНО. СЕГА НИЩО НЕ СЕ ХВЪРЛЯ И КОПИТАТА И ОПАШКИТЕ И РОГАТА ЯДЕТЕ. СОЦИАЛИЗМА Е РАЙ СПРЯМО СЕГА. ПЪРВИ СМЕ ПО ВНОС ОТ КИТАЙ НА ПТИЧИ ЧОВКИ? ДА ВИ Е СЛАДКО!
124
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво сте се разревали бе. Сигурен съм че става въпрос за дълбоко замразено месо, нищо му няма. Не ви ли се е случвали вкъщи да ядете кайма или да сготвите месо което сте замразили преди година или повече?
123
0
 
12
 
! Отговори
киро преди 11 години
От 15 години се занимавам в тоя бранш ....порно.Ще идва комисия но преди това са ни предупредили и накрая нищо,всичко се крие по камионите те си тръгват и ИГРАТА ПАК ЗАПОЧВА.......А министъра и проверяващите си я занаят тая игра на Жмичка????С тонове сме изяли пилешки кости (БЕЛЛА,САЧИ,ЛЕКИ,НАРОДЕН) и после момчетата по два метра а момичетата с бакенбарди и мустаци за жалост.....
122
0
 
1
 
! Отговори
друг анонимен преди 11 години
До Анонимен: не 2 а 5 хотела притежава.... и не един а 3 магазина БИЛА .... и 1000 овце в балкана.... аман от разбирачи и статистици.....
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NEMA DA SE PLA6ITE AKO ZNAETE KOLKO UMRELI KU4ETA STE IZQLI ZA 23 GODINI V SALAMITE I KREMVI6ITE NAPRAVO 6TE SI POVARNETE 4ERVATA. AZ ZATOVA STANAH VEGETARIANEC O6TE PREZ 90 tA GODINA ZA6TOTO ZNAEH KAKVI SALAMI I MESO 6TE PROIZVEJDAT DRUGARITE MUTRO-KOMUNETA.
120
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Още не Поправка годините са 30
119
0
 
4
 
! Отговори
Още не преди 11 години
40 години оттам краде Стефан Райчев, та сега ще остави други да лапат вместо него ли?
118
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, като лютеница без консерванти, която, дори отворена, се разваля след 6 месеца
117
2
 
19
 
! Отговори
До 130 преди 11 години
Веселяк, не се радвай, че гръцкия хляб и след 5 дни е без мухъл- отровен е с консерванти. Нормално , чистия хляб след 3-4 дни трябва да е плесенясъл.
116
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че то всички месопреработватели са така. Ама тези нещо са настъпили управляващите по мазола, няма друго обяснение.
115
0
 
3
 
! Отговори
до 120 преди 11 години
Недей, че ти повярвах. Сигурно си ги загради с 5 метрови стени, за да ги имаш. *** нямате ли си, или чакат да ги наредиш във фризера и на суджуци, че да те навестят?
114
1
 
27
 
! Отговори
Селянка преди 11 години
Бедна ви е фантазията какво месо ядем ,от умираща крава вързана на улицата,от умрял кон задните бутове от метилява умираща овца ,всичко това се купува на безценица и вкарва в най близката ,,регламентирана,,селска кланица има ХЕИ,има и ветеринари корумпирани до мозъка на костите си всичко става с тяхната благословия.Замразеното вносно месо е най малкия проблем,проблема е с нашето месо,виждам и ме е гнус да хапна какъвто и да е колбас.
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проверете и комбинатите на Бони оборот да видим там за какви количества става въпрос това е пак разчистване на конкуренцията!
112
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми, хората няма да си хвърлят месото. Като не им го купуваме, когато е прясно напоено с вода, после прясно замразено, накрая ни се предлага като салам, кренвирш, наденица, кюфтета и други форми. Очевидно здравето на хората е на заден план. Не казвам нищо ново, за което предварително се извинявам. За храната преди 10.11.89г., по-леко с възторга. Който е ходил на бригада в консервна фабрика, например, като ученик или студент знае какво имам предвид.
111
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой беше писал по-долу за вкусния хляб от преди 1989. Преди месец бяхме в Гърция и купихме черен хляб 350грама за 0,90евро. Ядохме на 2 пъти и останало 1 парченце, което сме донесли в багажа случайно. На 5-я ден след покупката му, жената го намира, вади го оглежда го и регистрира, че няма грам мухъл. Българският хляб на 4-я ден е мухлясъл видимо. Не го ядохме естествено, но разликата се наби в очите. Цената на кг хляб в Гърция обаче е около 2,30евро т.е хляб от 830гр би струвал 3,73лв.
110
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
125, няма как да мислиш за мечти, когато не си се наял. Има си пирамида на потребностите, ако не знаеш какво, потърси я Гугъл вместо да се правиш на много извисен тука.