Бащата на убития от Опиц: Той е лош, съжалявам го!

Виктор Янчев иска да застане лице в лице с убиеца на сина си
Обновена: 29 окт 2012 15:01 | 29 окт 2012 13:03,
231
Бащата на убития от Опиц: Той е лош, съжалявам го!
Снимка: архив, Булфото

Бащата на 25-годишния Мариян Янчев, който бе застрелян от иконописеца Йордан Опиц, иска да застане лице в лице с убиеца на сина си.

Пред Дарик радио Виктор Янчев твърди, че няма справедливост, а към Опиц изпитва единствено съжаление.

Бащата на убития Мариян разказва, че говорил със снимката на сина си вече пет години. Той смята, че Йордан Опиц е нещастен човек:

„Той си е ловец човек и го убива директно. Ако му е направил нещо, той обаче нищо не му е направил. Решил е, че трябва да убие без значение дали ще е сина ми. Той е решил, че трябва да го убие. За мен този човек е лош. Аз изпитвам към него съжаление, съжаление към човек, който е много долен и лош. Този човек е нещастен вътре в душата си. Никога не съм давал интервюта, това е първото, и знаете ли защо, защото виновният дава интервюта. Аз не знам да съм виновен. Моето дете го няма, има един убиец, който е тарикат и се прави на интересен".

Владимир Миндов, пред чиито очи е извършено убийството на приятеля му, твърди, че двамата не са отивали да крадат в кооперацията на Опиц през февруари 2007 г.

Още по темата
„Минавахме през центъра и той искаше да отидем до негов познат. Попаднахме в една кооперация, в която не бяхме сигурни дали живее....Бяхме между стълбището, когато си тръгвахме един млад човек ни попита кой търсим и видяхме, че пред блока има много хора, видях и мъж с пистолет .....Мариян скочи през прозореца и човека с пистолета стреля по него, после ме хвана мен на пощенскта кутия, удари ме с пистолета в главата и каза: „Твоя приятел го убих, ще убия и тебе, наркомани.... Добре, че не бях с пушката. Щях да ви направя на кайма".

Бащата на убития Мариян Виктор Янчев смята, че няма справедливост: „Когато излезе от затвора Йордан Опиц, аз ще го целуна първи", казва още той.

Йордан Опиц бе осъден на 5 години затвор през септември от Върховния касационен съд.
Той бе обвинен в това, че през февруари 2007 г. е прострелял смъртоносно Мариан Янчев, който влязъл да краде в блока му.  Опиц беше осъден и да плати 300 000 лева кръвнина.

Хиляди хора се обявиха в подкрепа на художника и настояха той да бъде помилван. Наред с тези, които го подкрепят обаче, има и такива, които се обявиха "за" присъдата.

Природозащитници твърдят, че Опиц системно е стрелял по котки, а други изтъкнаха факта, че иконописецът е притежавал газов пистолет, преработен на боен.

Преди близо месец вицепрезидентът Маргарита Попова обяви категорично, че няма да допусне улицата да раздава право в България или да не бъдат чути фактите по случая с присъдата на иконописеца Йордан Опиц.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
213-ти,- ЗАЩО ДА ГО КАЗВА...- НАЛИ ОТ ТЕЗИ КРАЖБИ СЕ Е ИЗДЪРЖАЛО СЕМЕЙСТВОТО... НАЙ-ВЕРОЯТНО БАЩАТА Е НАУЧИЛ СИНА СИ ДА КРАДЕ...- ДА НЕ СА ЛУДИ ДА РАБОТЯТ, КОГАТО МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ...!!!
164
1
 
3
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
***,- НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ БЯГА, КОГАТО ГО ПИТАТ КАКВО ПРАВИ В ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ..., А ПРОСТО КАЗВА: - "ТЪРСЯ ТОЗИ ИЛИ ОНЗИ..."САМО:- ГУЗЕН БЯГА НЕГОНЕН...!!!
163
1
 
3
 
! Отговори
я,стига преди 11 години
Ама ти бе,хубавецо,не знаеш ли че синът ти е наркоман,че краде,че разбива домове.Ти си по-виновен от всички,защото си отгледал един *** и си се правил на невиждащ и нечуващ.Ако някой наркоман ти разбие и окраде дома ,нали ще зеенеш до небето бе,съднико,нещастен.За мен ти нямаш право да съдиш Опиц,той защитава дома си и според американските закони,всеки бива наказван при нарушаване на частната собственост.Млъкни и не съди другите!
162
3
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Интересно ми е кой и как е успял да докаже ,че двете момчета са влезли с цел кражба,а не,че са объркали входа както твърди едното момче!Разбита врата ли е имало , или в ръцете на момчетата е имало нещо откраднато?!Някои разбирачи биха казали :ами щом не са виновни защо е скочил през прозореца?!Ами и вие да видите из*род с пистолет в ръка ,не през прозорец,а от мост ще скочите!Затова винаги съм казвал ,из*роди ,които системно стрелят по котки,не трябва да притежават оръжие !
161
1
 
2
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
210-ти,И частната собственост е неприкосновена...НО ПОМИСЛИ - КОЙ Е ВИНОВЕН...?ПОМИСЛИМинавахме през центъра и той искаше да отидем до негов познат. Попаднахме(???) в една кооперация, в която не бяхме сигурни дали живее...(??? не му знаят името, нито адреса, но го търсят???). Бяхме между стълбището, когато си тръгвахме един млад човек ни попита кой търсим и видяхме, че пред блока има много хора (!!!), видях и мъж с пистолет... (ПРОПУСНАТО - "ЧОВЕКА КАЗА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ...!!!)... Мариян скочи през прозореца и човека с пистолета стреля"ДА ПОМИСЛИМ!- БАНДИТИТЕ ВИЖДАТ, ЧЕ ИМА ЧОВЕК С ПИСТОЛЕТ, КОЙТО МОЖЕ ДА Е И ЦИВИЛЕН ПОЛИЦАЙ!!!- ЕДИНЯ БАНДИТ НЕ ИЗПЪЛНЯВА ПРЯКА ЗАПОВЕД НА ЧОВЕК С ПИСТОЛЕТ, В ПРИСЪСТВИЕТО НА МНОГО ХОРА - НОРМАЛЕН ЧОВЕК НЕ ГО ПРАВИ!!!- ДРУГИЯ СЕ ПРЕДАВА И СИ Е ЖИВ ДО ДЕН ДНЕШЕН...!!!Великият Български народ казва: - ГУЗЕН НЕГОНЕН БЯГА...!И ОЩЕ ВЪЛКЪТ (бандита, наркомана) КОЗИНАТА СИ МЕНИ НРАВА НИКОГА!!!Убития бандит имал 70 80- задържания, но при 81-вата неуспешна кражба е невинен!!!
160
2
 
0
 
! Отговори
4akala преди 11 години
nikoi nqma pravo da otnema 4ovehki jivot ...ako ubitoto mom4e e moi brat to toq OPIC ve4e da e pri nego na nebeto...........
159
10
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 11 години
Този *** Опиц трябваше да лежи 10 години и най-добре *** в затвора. Бащата на момчето е прекалено милостив, на негово място лично щях да му отрежа главата. И щеше да ме моли да действам по-бързо...
158
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако на бай Опиц му се размине панделата, гаранция там повече няма да се краде. Дали оттук не се налага извода че трябва да застреляме по-някой и друг наркоман дето идва да краде от вкъщи и да се оправят нещата.
157
3
 
24
 
! Отговори
муми преди 11 години
А бащата на наркомана е примитивен и безотговорен баща. Дали не е знаел за честите срещи на сина му с правоохранителните служби? *** - загубил е сина си много преди физическото му убийство. А е и *** - изказва мнение при това със самочувствие.
156
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е начина! Когато законите, съда и полицията не защитават изкарващите си с честен труд прехраната, а престъпниците , щом бяга - стреляш, влезе ли с взлом - стреляш !Съучстникът му какво да каже, че са отишли да разбиват и крадат ли ?Ако Попова има възражения срещу уличното павосъдие, нека да направи правораздаването работещо и справедливо !
155
5
 
19
 
! Отговори
Дo 195 преди 11 години
Няма данни през повече от 60 г. живот на Опиц да е стрелял 20-30...90 пъти хей така без причина по хората! Стрелял е веднъж по някакъв индивид, с над 90 задържания от полицията, който не се е подчинил под дулото на пистолета му да изчакат органите на реда! А е имал в себе си и отверка, която вероятно е насочил срещу Опиц, но съда приема тезата, че "не е безспорно доказано"! Едва ли лично на теб са ти обирали апартамента няколко пъти и вилата отделно за да ръсиш такива "мъдри" мисли!
154
1
 
35
 
! Отговори
Бащата на социалната преди 11 години
*** счита, че е в правото си да определя кой е добър и кой - лош?! Ами защо тогава не е успял да възпита сина си?Приятелят и съучастник на наркомана-крадец твърди, че не са влезли там за да крадат. Ами кой е луд да си признае "*** се"?Попова не желае да се защитаваме от крадците. А какво желае? Като ги заварим у дома си, да ги черпим с кафе ли?Онези, които одобряват присъдата на Опиц, искам да ги питам: Ако ги оберат 37 пъти, те как биха постъпили при 38-ия опит за обир?
153
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как и за момент въпросният баща не съжали, че е "възпитал" по такъв начин въпросния син!
152
1
 
17
 
! Отговори
Георгиев преди 11 години
Когато се изказва, Госпожа Попова да се сети , че имено хората от "улицата " я направиха вице-президент, което, само мое лично мнение, тя не заслужава ни най-малко. Даже и заради това ,че обиколи половината партии от политическия небосклон в България с надеждата да се докопа до държавна ясла. А политиците в страните, които точно заради такива като нея не искат да ни приемат в тяхното семейство, се вслушват най-вече в гласа на хората от улицата. На това се казва Демокрация госпожо Попова!
151
1
 
7
 
! Отговори
kiko преди 11 години
SADA PAZI PRESTAPNISITE ZA6TOTO TE SA ZLATNA MINA ZA MAGOSTRATI ADVOKATI I SADII !!!
150
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажи му журналисти и не го обиждай повече - Огромната колосална вина за всичко станало в страната ни последните 23 г. се дължи и на журналистите.
149
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ах как ме цензурираха гейовете журналисти, понеже споменах качествата на бащата на убитата *** ;)
148
5
 
38
 
! Отговори
Светльо преди 11 години
Знаете ли какво ме притеснява? Че обществото ни е изпедерастяло. Ние сме се превърнали в едни градски кокони. Жал ни е за животните... понеже Опиц бил ловец, значи непременно е лош, понеже стрелял по бездомни животни, значи непременно е лош..На село хората не разсъждават така. Там хората къртят земята и си вадят хляба с едни черни ръце. И знаете ли, човешкият живот някак си е по-стойностен за самите тях - те поставят човека на първо място, а не животното... Кучетата пазят. Котките ловят мишки
147
2
 
14
 
! Отговори
Ори преди 11 години
Като чета коментарите из родните медии по този и подобни случаи и все повече се убеждавам, че у нас повече от 30% от населението са или престъпници или хора, които са потенциални такива. Абе що за народ е това дето симпатизира на *** и бандити. И после политиците ни били криви ми те от тоя народ идат не от луната.
146
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-голяма измислица не бях чел!