Над 370 хил. лв. източили касиерка и главна счетоводителка от БАН

Едната се оказа нова "калинка" - с фалшива диплома
Обновена: 20 ное 2012 15:33 | 20 ное 2012 15:33,
117
Над 370 хил. лв. източили касиерка и главна счетоводителка от БАН
Снимка: архив, Булфото

371 000 лева са източили главната счетоводителка и касиерката в Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН от средата на 2010 г. до края на август тази година. По-голямата част от парите са от националния бюджет. Това съобщи днес на пресконференция проф. Стефан Хаджитодоров - главен научен секретар на БАН.

Заместник-председателят на БАН проф. Евгений Николов, който изпълнява и функциите на председател на академията, уточни, че нарушенията са установени от дирекцията "Вътрешен одит" към БАН при направена проверка в института през август и септември тази година. 

Установени са нарушения при формирането на работните заплати, като някои от служителите в администрацията са получавали по-високи заплати от тези на доцентите и професорите, съобщи проф. Николов.

Той добави, че са били подправени първични счетоводни документи, открита е и фалшива диплома от УНСС на главната счетоводителка на института.

С решение на директора на института към БАН е била уволнена касиерката, а главната счетоводителка засега се разминава с уволнението си "заради поредица от болнични листове".

Докладът от проверката е депозиран в БАН на 3 октомври и е подписан от покойния председател на академията акад. Стефан Додунеков. 

На 11 октомври два пакета с документи с нарушенията в института са били предадени в прокуратурата и в Главната дирекция "Национална полиция".

Годишният бюджет на Института по експериментална морфология и патология при БАН е около един милион лева, каза проф. Хаджитодоров.

Проф. Николов пък коментира, че в академията има прозрачност навсякъде и във всичко, включително и в неприятностите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: банпариизточване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам да бъде издадено родословно дърво на работещите в БАН.
48
3
 
12
 
! Отговори
Мартинес преди 11 години
В България вече трудно ще намериш честен човек!Всеки втори краде,лъже и ***.Давайте само такадо 100-200 години ще се оправите.
47
5
 
2
 
! Отговори
valya.doncheva преди 11 години
От всички калинки и калинчовци, най ме е стреснал Иво Димов, когото герберите бяха сложили в Парламентарната комисия по ОБРАЗОВАНИЕ ?!?! Добре, че димитровградчани саможертвено спасиха българското образование, като го избраха за кмет. Но не носел наказателна отговорност, защото дипломата, която размахваше пред камери и за която говореше по телевизията, не бе открита, а за депутат и кмет висше не се изисквало.
46
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей,тия са наследство от тройната ламя!Ама много крадът бе.И сега само си представям какво ще стане ако Станишев успее да се докопа догодина до кокала,а и дружината която е покрай него.Много са огладнели тия хора ей,откакто Бойко дойде на власт.
45
3
 
5
 
! Отговори
fdhg преди 11 години
КО ПРАИТИ УА КРАДЕТИ ЛИ УА ?МАЛКИ ДУШИЦИ .
44
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Където и да бръкнат все смърди.Цялата държавна машина работи от старому. Научени веднъж да точат държавата и да крадат, кадрите на БСП не могат да се спрат.С всичките им кусури, браво на ГЕРБ.
43
1
 
5
 
! Отговори
ДЯНКОФ преди 11 години
Къде спахте господа от централно управление.Как се разпределя бюджетната субсидия???За едни може -та да се източат,за други които не са от вашите не може!!!Да се провери дирекцията на г-жа Андреева ,там да се види за какво става на въпрос!! Има и едно звено СБК,там как се боядисва и ремонтира!!!!!
42
3
 
5
 
! Отговори
SP преди 11 години
Най-важното е заплатите да са минимални, това е приоритет на всички държавни учреждения. Явно, за да може да се източва!
41
10
 
8
 
! Отговори
До 56 преди 11 години
Парите са откраднати след 2010 г - чети внимателно неграмотен гербаджия.
40
5
 
5
 
! Отговори
епидемия преди 11 години
тези калинки само от БСП умират, напръскаите ги
39
12
 
7
 
! Отговори
?? преди 11 години
ГЕРБ какво прави 3 години, има ли още калинки неназначени на отговорна работа, ако трябва да издирим още?Голямо котило е цялата им партия барабар с шефовете ББ и Цв Цв.
38
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха ха ха червените кадри пак се издъниха.Няма я БСП да ги покрие.
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво , че са ги хванали и дано проверката не е тендециозна. Дано да се извършат подобни проверки повсеместно в администрацията за да видим откъде ще изкочи заека. Да не се окаже, че навсякде има подобни злоупотреби? На БГ администрация и трява подобен вид контрол и то постоянно , защото господата и дамите във властта честичко се самозабравят и се чувстват недосегаеми. Жалко, че случаят е изключение а не тенденция ... Дано нещата тръгнат в по - добра посока, БГ има нужда от това
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълно е с "калинки".Жалкото изчадие гл.експерт в ДКЕВР по евроинтеграция което ходи от старец на старец и гради кариера. 42 годишна кукунделка без семейство и деца и само измрели старци след нея. Срам за Семерджиев, че държи такава служителка, която е падение за цялата ДКЕВР. С тези фалшиви дипломи уредени от старците с които се е търкаляла едва ли би могла да е полезна с нещо в комисията. Цяла България страда от гнусните "калинки"
35
11
 
11
 
! Отговори
калинки преди 11 години
ГЕРБ ги пръсна като зараза тези калинки
34
9
 
10
 
! Отговори
асистент в БАН преди 11 години
Чакам най-големите защитници на БАН-Гоце Първанов и Станишев да се изкажат по въпроса. Нали не мислите, че можеш да си крадеш цяла година без някои академици да знаят.
33
5
 
11
 
! Отговори
Тодор Живков преди 11 години
Другарки и другари,това е крупна кражба.20 години заточение вСибир.
32
3
 
11
 
! Отговори
а преди 11 години
Добре са се пооблажили, ама сега ще им излезе през носа. Тези жени не разбраха, че в БАН могат да крадатСАМО АКАДЕМИЦИТЕ. Да получаваш по няколко хиляди лева без да ходиш на работа и да се отчиташ сам пред себе си е наистина далаевра. Пък си е и законно. АлександъЙорданов казваше "По малко (не много малко, но завинаги"
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво на чочарките!!!Оправни жени.Де да бяха всички българки такива.......ама не са.Конгратулейшънс!!
30
2
 
1
 
! Отговори
ДО 42 преди 11 години
Яедин се позна моментално.

Спонсорирани публикации