Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания!

НЦИОМ: Това е позицията на 44% от българите
Обновена: 10 дек 2012 21:34 | 10 дек 2012 21:02,
198
Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания!
Македония трябда да спре антибългарската пропаганда, сочи социологическо проучване. Снимка: архив, Reuters

Трябва да подкрепим кандидатурата на Македония за ЕС само ако Македония прекрати антибългарската пропаганда.

Това смятат 44 на сто от анкетираните в национално представително проучване на НЦИОМ, проведено между 30 ноември и 6 декември.

Такова мнение изразяват хората на възраст между 30 и 39 години, със средно и по-високо образование, със среден и по-висок жизнен стандарт и живеещите в градовете.

Не се наблюдава политизация на мненията - равни дялове от симпатизантите на ГЕРБ, на БСП и на "България на гражданите" подкрепят тази позиция.

18 процента от анкетираните са на мнение, че България изобщо не трябва да подкрепя кандидатурата на Македония за ЕС.

По-често от останалите подобни позиции заемат симпатизантите на националистическите формации - "Атака" и НФСБ.

Осем на сто смятат, че страната ни трябва безусловно да подкрепи кандидатурата на Македония за членство в ЕС, показват още данните от проучването.

31 на сто от участвалите в изследването се затрудняват да изразят мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: МакедонияНЦИОМЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
то пък една новина - все едно , че на полюса има лед :)))))))
108
2
 
27
 
! Отговори
ms13 преди 11 години
Аз си мисля,че македонците са създали Европейския съюз преди 2500 години....................питайте ги ако не вярвате :)
107
0
 
2
 
! Отговори
Уплашен човек преди 11 години
Балканските народи пощуряват весе повече и повече. Ей на тва му се вика "начален глобален бич" съпровден от трансформация, която следва заветитв на Моисей (40 години)...
106
2
 
21
 
! Отговори
евромак преди 11 години
БЮРМ требе да влезе в ЕС. Крайно време е Меркел да разбере, че е македонка. А тоя Оланд за какъв се мисли, като дедо му е македонец. Разни там Барозовци, Рампойовци... всички са с македонски корени.Требе да се сложи ред и тоя ЕС. Така не може. Историята на Европата е една , и е македонска.
105
3
 
16
 
! Отговори
Абе луди ли сте преди 11 години
За какво ни трябва тези бедни и гладни ***, да ни виснат на врата с всичките си проблеми.Ходи ли сте в Македония --там има само едно Охридсо езеро -- всичко останало е пущинак.Няма гори, няма природа -- камъняци и Албанци.
104
6
 
6
 
! Отговори
Трябва преди 11 години
Трябва да влезе Македония без уговорки.Така, ще имаме едво смехотворно подобие на държава -- определено ще бъде забавно.Второто и по-важно -- ще престанем да бъдем на опашката на ЕС.Третото -- в Европа ще се запознаят по от близо с МАКЕДОНИЗМА
103
1
 
6
 
! Отговори
Морския преди 11 години
Сливане,обединяване-за 48 часа и за Веки веков !Амин ......
102
1
 
7
 
! Отговори
Морския преди 11 години
Браво!Това решава всички въпроси-казва се - "АНШЛЮС"И Македония след 48 часа влиза в ЕС !
101
0
 
28
 
! Отговори
ел преди 11 години
Коректното заглавие всъщност трябва да бъде: Само 8 на сто смятат, че страната ни трябва безусловно да подкрепи Македония за ЕС. Това е новината, новинари от Днес.
100
2
 
18
 
! Отговори
№2 преди 11 години
Треба да се направи разлика помеу нив,т.е. да се покаже дека денешните Македонци немаат никаква врска со ант.Македонци и дека не се потомци на ант.Македонци и на нивната историа.И наважно,дека териториата Македониа не е етничка териториа само на денешните Македонци,туку териториа на коа живеат три различни нации во свои држави-РМ,Бугариа и Грциа.Советот за безбедност не дозволи само една од тие три држ.да го носи името на целата териториа.Како да се реши ова зависи од нашата влада.
99
2
 
17
 
! Отговори
№1 преди 11 години
Дали уште некому не му е асен проблемот ко Советот за безбедност го означи како разлики околу името Македониа?Постоела античка Македониа и денешна Р.Македониа.Треба да се наде начин да се направи разлика помеу едната и другата,т.е. да се покаже дека Р.М.нема никаква врска со ант.Македониа и дека РМ не е наследничка на ант.Македониа и на незината териториа.Постоеле ант.Македонци и денешни Македонци.
98
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На македонски обещания не вярвам.Да си коригират ИЗМИСЛЕНАТА ИСТОРИЯ! Да напишат на паметниците БЪЛГАРСКИ ГЕРОИ!Накрая да се извинят публично, за подмяната на историята ни и присвояване на историята ни.Сега е момента, да си върнем заграбеното.
97
5
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Македония на три ..... парчета :DТоази измислена държава трябва да изчезне като тризначки от биг брадър !
96
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Албанаците са ги купили вече
95
4
 
6
 
! Отговори
werti преди 11 години
И още. Българите са най-големите ксенофоби. Една ме пита: Ти защо живееш във Варна, като си от Х.? А аз: Защото тук учих и срещнах един състудент от Варна, с който имаме деца от 11 години. А твоят син какво прави в Испания, другият-в София? Така че, мили хора, не ги "своете" македонците, хич не ги имате за "наши". По-голямата част имате непоносимост към другите - варненци не харесват бургазлии и добричлии, пловдивчани - софиянци, а за др. градове, дори и областни казват "О, там някъде..."
94
0
 
7
 
! Отговори
МОРСКИЯ преди 11 години
МАКЕТАТА ВЪОБЩЕ НЕ СА НОРМАЛНИ.ГЛУПОСТИТЕ ПИШАТ
93
0
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
"Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания!"А ако я възобнови, след като я приемат? Защото това е напълно възможно, знаейки им манталитета! Тогава какво правим?
92
1
 
15
 
! Отговори
PAPATA преди 11 години
" Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания! " , I da zapochnat da izuchavat v uchilishte ISTORIATA, TAKAVA, KAKVATO E !!!! Inache - NE !
91
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спокоино след още 10-15 години ще станат квартал на София
90
28
 
3
 
! Отговори
makedonec преди 11 години
ej tatari svestete se-makedonsko ime nema da zagine,vas istorijata ve pamti kako soncogledki-vrtikapi,samo jane sandanski za vas site sto ste krvnici na makedonskiot narod,sloboda za makedonskiot narod vo okupiranata pirinska makedonija