Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания!

НЦИОМ: Това е позицията на 44% от българите
Обновена: 10 дек 2012 21:34 | 10 дек 2012 21:02,
198
Македония в ЕС, ако спре антибългарската кампания!
Македония трябда да спре антибългарската пропаганда, сочи социологическо проучване. Снимка: архив, Reuters

Трябва да подкрепим кандидатурата на Македония за ЕС само ако Македония прекрати антибългарската пропаганда.

Това смятат 44 на сто от анкетираните в национално представително проучване на НЦИОМ, проведено между 30 ноември и 6 декември.

Такова мнение изразяват хората на възраст между 30 и 39 години, със средно и по-високо образование, със среден и по-висок жизнен стандарт и живеещите в градовете.

Не се наблюдава политизация на мненията - равни дялове от симпатизантите на ГЕРБ, на БСП и на "България на гражданите" подкрепят тази позиция.

18 процента от анкетираните са на мнение, че България изобщо не трябва да подкрепя кандидатурата на Македония за ЕС.

По-често от останалите подобни позиции заемат симпатизантите на националистическите формации - "Атака" и НФСБ.

Осем на сто смятат, че страната ни трябва безусловно да подкрепи кандидатурата на Македония за членство в ЕС, показват още данните от проучването.

31 на сто от участвалите в изследването се затрудняват да изразят мнение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: МакедонияНЦИОМЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Абе няма ли най-накрая да ги триете тия коментари от просърбоманските мекерета ,дето пишат а и имат наглостта да коментират темите за Югозападна България ( ВИЗИРАМ ТОЯ ТИП оРЦЕ ЛИ Е КЪВ Е И ТОЙ НЕ ЗНАЕ ???
148
1
 
8
 
! Отговори
българия преди 11 години
ако проследим историята на българия ще видим, че денационализираните българи са причинили най-големите злодеяния на българите, така че в ЕС само като не променят и крадат историята ни. Цяла Европа им се смее, така че не трябва да отстъпваме и милиметър още повече и заради хората с българско самосъзнание там.
147
0
 
5
 
! Отговори
до ANTI MAKE преди 11 години
Може и да си прав, но езика и псувните ти въобще не са на място и заради тях цялото ти изказване олеква. До всички: въздържайте се да псувате в мрежата, за да ви уважават. Форумите са място за споделяне на мнения. Дръжте се културно. Който иска да се упражнява в псуване, да отиде в сръбски форум.
146
1
 
9
 
! Отговори
ел преди 11 години
ORCE, нищо против, правете каквото искате. Само трябва да признаете, че държавата ви съществува от 1945 и съответно от тогава има собствена история, бабите ви са се смятали за българи, да се откажете от териториални претенции, да махнете Пирин от порта Македония и да си смените името, както искат гърците. Не е сложно, нали?
145
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Използват нашите паспорти само за да идат да работят на запад щото с техните нямат право на работа
144
16
 
1
 
! Отговори
ORCE преди 11 години
Da prodolzam ednas zaboravete deka mozete da ni bidete tutori i da ve prasame sto sda pravime za se i sesto.So koj pamet momentirate kako ovoj *** Krasimir Uzunov od FOKUS fali treba da pravime spomenici,sali da snimame filmovi ,dali da se pravat izlozbi na steroslonenka nizevnost i slicno.Aman osvestete se nie se ja pravime drzavata kakva ni treba a koj ce ja vodi zavisi koj ce gi dobie izborite .A toa dali treba sozivot mrgu nas DA reba ama na ravnopravna osnova i se ce bide podobro taka a n
143
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До orceТова е български сайт пиши на български а не на някакъв измислен "македонски" език посърбен със сръбски думи. И веднага ти отговарям на въпроса. Ще сме доволни най-накрая да прогледнете кои са ви приятели и кои врагове и от къде ви идат корените.
142
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 149Когато България е била на три морета, Турция не е съществувала. Не знам за какви претенции говориш. А относно Македония това е поредната грешка на запада да направят една измислена държава на балканите както и Косово. Това е за да няма една силна държава на балканите.
141
11
 
1
 
! Отговори
orce преди 11 години
Uste od rano gi citam komentarite i maram da priznam deka nivoto e ispod sekoja granica.Prasanjeto e mnogu ednostavno a toa e DALI BUGARITE CE BIDAT POSRECNI I ZADOVOLNI AKO MAKEDONIJA ne vleze vo EU.Ako stvarno za vas e sreca da ne vlezeme togas dobro no posle nemoj da trazite nekoja ljubov ili simpatija zasto ako nekoj ne go sakas trgaj se i ne se obracaj no zivej si srecno.Sto ne se zaprasate kako toa TRI vojni gubite za MK i nikako da najdete nekoj da ve zasaka.
140
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро ще бъде решен проблема с името на тази държава - ще се нарича Албания и ще бъде част от Великата Албанска република, включваща териториите на днешните Косово, Албания и Македония
139
2
 
0
 
! Отговори
дядо преди 11 години
абе че е измислена е вярноно че не им се влиза в ес за да не стигнат нашия хал също е яснотака че кампанията ще продължава
138
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жал ми е за обикновенния човек в тая измислена държава.Ръководителите на македония са силно и мощно просръбски настроени и всичко това което правят е за да се присъедини остатъка от страната след като албанците си вземат това което си маркираха за тяхно към Сърбия.Как обикновенния човек не го проумява това?Действията на Груевски са в тотална вреда на македония и народа,но въпреки всичко никой не се напъва да го махне.На България хора с толкова объркано съзнание не и трябват има си ги достатъчно.
137
0
 
13
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
С корава ръка трябва да не подписваме подкрепата.Толкова години има анти-българска пропаганда и сега могат да я намалят само и само да влезат НЯМА ДА СТАНЕ които квото си е надробил да го духа>
136
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е истина в каква лъжа, живеят тези хора(македонците)
135
1
 
26
 
! Отговори
не вярващ преди 11 години
След близо 100 години сръбска пропаганда мозъците им са така промити, че никакви декларации не могат да променят антибългарската им политика.
134
4
 
19
 
! Отговори
човек преди 11 години
Аз не съм милостив като господ и не подкрепям гнусните крадливи макета!
133
4
 
31
 
! Отговори
adn преди 11 години
Моля, моля Македония е географска област. И крайно време е тази измислена "държава" да изчезне от правния мир.
132
47
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпросът е - ще подкрепите ли Македония за членка в ЕС или не.Да +Не -
131
12
 
7
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
КОГАТО ПРИЗНАВАШ ЕДНА ДЪРЖАВА....ПРИЗНАВАШ НЕЙНИЯТ НАРОД И ЕЗИКА НА КОЙТО ГОВОРИ....ЗАТОВА ПАК ПОВТАРЯМ...НЕ МЪРКАЙТЕ....
130
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Български Южен Регион Македония - БЮРМвярно бе