Оръжейници блокираха подбалканския път

Работниците от ВМЗ-Сопот настояват да им изплатят заплатите
15 дек 2012 17:09,
106
Оръжейници блокираха подбалканския път
Снимка: Dnes.bg

Оръжейниците от ВМЗ-Сопот блокираха за час подбалканския път от София за Бургас край Карлово. 2500 работници излязоха на шосето със своите деца. Хората от Вазовските машиностроителни заводи настояват да им бъдат изплатени дължимите две заплати и три аванса.

„От есента насам всеки работник във ВМЗ-Сопот получава по 60 лева на месец, как да издържаме семействата си с тези пари”, попита една от протестиращите.

На 100 работници днес бяха раздадени хранителни помощи от БЧК. Кметът на Сопот е изпратил писма до EVN и ВиК с молба токът и водата на оръжейниците да не бъдат спирани до края на декември, защото нямат възможност да си платят сметките.

„Ако бъдат променени социалните условия, залегнали в стратегията за приватизация, синдикатите ще атакуваме решенията в съда”, заявиха от КТ „Подкрепа”.

Хората готвят протест в понеделник пред икономическото министерство.

В същото време единственият кандидат да купи предприятието е софийската фирма ЕМКО. Тя има време до 4 януари да направи оглед на активите на дружеството, да се срещне с ръководството му и с представителите на приватизационното ведомство.

Предложението си за закупуване на целия капитал на ВМЗ-Сопот, потенциалният нов собственик трябва да внесе до 15 часа на 11 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
Работник вмз преди 11 години
Борисов като се бие в гърдите с софиското мето да не забравя че вмз е спонсор на същото. А директорчето "Соенчев" да каже от къде му е колата кои му я подари??????????
87
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието е сгрешено! Какви оръжейници след като си викат мирно и тихо. Измитане на шефовете и обръщане на погледите на изток. Като бяхме във Вършавския работа и пари колкото искаш. Това е НАТО, и Паси е виновен. Малко му е да го набият на кол, но къде да го намериш като живее в САЩ и си яде от дивидентите дето му ги дадоха за разбиването на военно промишления комплекс...
86
0
 
6
 
! Отговори
Бориславова преди 11 години
Касиерка обрала 100000лв.Държавата обрала работниците от БМЗ Сопот.Държавата упражнява сила и арестува касиерката.Работниците от БМЗ Сопот взимат подръчни материали от произведената от тях продукция и арестуват държавата.Предполагам че всеки един от тях си е зглобил поне по един самовар по почина на тотя Дуся.
85
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
ЧЕСТИТА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ.Това е един от малкото останали заводи които имат пройзводство,не разбрахте ли,че на нашите послущници демократи им наредено в България да няма работещи заводи и хората да не могат и да оцелеят за сметка на една алчна група която само знае да граби.
84
1
 
5
 
! Отговори
ivan.verona.italia преди 11 години
PREMIER -- POJARNIKAR PREMIER -- MAFIOT DARJAVA -- LUDNITSA DARJAVA -- KO6MAR NAROD -- PROST NAROD -- ZASPAL NAROD -- RObSKI NAROD -- OV4E STADO
83
2
 
14
 
! Отговори
КОЛКО Е БОГАТ БОКО? преди 11 години
СЕГА ДА ИЗЛЕЗЕ БАНКЯНСКАТА ТИКВА,СИКАДЖИЯТА БОРИСОВ И ДА ИМ ОБЯСНЯВА ЗА МИЛИАРДИТЕ ПОХАРЧЕНИ ЗА МАГИСТРАЛИ,ЗА ИЗЛИШНИТЕ ПРИ КРИЗА СПОРТНИ ЗАЛИ,ЗА ВСИЧКИ ХАРЧОВЕ ОТ КОИТО ПРАВИТЕЛСТВОТО КРАДЕ ЗДРАВО,А БОРИСОВ НАЙ-МНОГО,ЗАЩОТО КАКТО Е ИЗВЕСТНО ТОЙ ДАВА ПАРИТЕ.А ЗА ДА ГИ ДАВА ТРЯБВА ДА ГИ ДЪРЖИ.ЗА МЕЖДУФИРМЕНИТЕ ПЛАЩАНИЯ,КОИТО НЕ СТАВАТ,ЗАЩОТО СИКАДЖИЯТА НЕ СЕ РАЗПЛАЩА С БИЗНЕСА И ТОЙ НЕ Е РАБОТЕЩ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА КРЪГОВЕТЕ НА ГЕРБ.НА СИКАДЖИЯТА НЕ МУ ПУКА ЗА РАБОТНИЦИТЕ.ТОЙ Е НА ВЛАСТ ЗА ДА БОГАТЕЕ
82
2
 
15
 
! Отговори
СПИМ СПИМ преди 11 години
Вси4ки работници да тръгват към София, а ния остналите да не дремем като п*тки тоя път, а пред народното вси4ки заедно....хем да подкрепим работниците хем да им кажем на ония 4е така ве4е не може. Те си правят гаргара с нас както им се прище......тиквуня май излезна най-големия диктатор комунист който някога сме имали.
81
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОРЪЖИЯТА КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТЕ ВЗИМАИТЕ ГИ И КЪМ СОФИЯ
80
0
 
8
 
! Отговори
Бай Вълчо от Хисаря преди 11 години
До 86 пост- анонимния.Що, не си напишеш тел. номер бре,нах***ник .Та да те видя колко си смел./*** герберска мутра си ти.Ти и твоите побратими от улицата.Затова ГЕРБ в ИСКЪРО
79
0
 
11
 
! Отговори
Име То преди 11 години
Не е имало друго правителство досега, което толкова усилено да е лизало американските г*зове. Докато това е така, мизерията ще продължава и народа ще изнемогва.
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз ако работех там със сигурност щях да прибягна до саморазправа..
77
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички *** гербери,ВМЗ-Сопот към момента е държавно предприятие,всички работещи там дължат нещастието си на държавата и по точно на ГЕРБ!
76
7
 
4
 
! Отговори
жоро преди 11 години
***, не разбрахте ли че всяка появила се партия, която е СРЕЩУ СОЦ-КОМУНИЗМА веднага взима властта! Така беше с СДС , С царя, с ГЕРБ и така е защото НАРОДА ВИ МРАЗИ!
75
6
 
3
 
! Отговори
тошко преди 11 години
Станишеф каза да взимат автоматите и да отиват в Балкана. Там ще ги чака др.Меликов и братя Галеви. Всички на Бузлуджа - скарата и бирата ги чакат!
74
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страхливците никой не ги уважава. За какво да им плащат заплати, като те мършите месеци наред са работили без пари??! За какво да им обърне внимание някой, като най-много да поврякат малко и след няколко шамара да свият опашки. Българинът е страхлив, затова и е обречен. С тия страхливи *** ще стане същото като с мършите от ОЦК.
73
1
 
1
 
! Отговори
gladen rabotnik преди 11 години
До Оферта to sas sergiqta lesno ama nqma za prodan to vsi4ko e prodadeno pak i da nee qbalka da si go vzima6 v djoba kat si tragva6 ot rabota
72
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ги гледам /протестиращите/, определено не виждам интелигентни физиономии. По-скоро ми приличат на ***. Напълно си заслужават участта. Утре или в други ден може и ние да сме на ред. Никога не се знае, знае ли се. Така да се каже на печелившите честито, на останалите-не губете надежда до следващия тираж.
71
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички имат договори нали така! Значи в момента предприятието не изпълнява неговата част от договора! А това означава че работниците са кредитори на завода и имат пълното право да предавят претенции за собственост!Когато не си плащаш кредите банката ти взима имуществото нали така! Предлагам на работниците да влизат във владение!
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вземат повечко готова продукция и да тръгват към министерския съвет, по пътя ще се присъединят още много желаещи.
69
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато нашите родители са работили за символични заплати /гледал съм фишове на покойната ми майка от 1972 г. със заплата 43 лв./, тези от ВМЗ са вземали статици левове и са афиширали икономически просперитет. Но, идва за всеки Видов ден. Сега те са в немилост и какво? Аз трябва да се чувствам съпричастен. Те бяха ли на това мнение преди 50 г. Такъв е живота. Живота е колело. Днес си отгоре, утре отдолу... Всичко друго е суета.