284 минали през травматологията на "Пирогов"

187 от тях са приети в болницата след снеговалежа
8 яну 2013 10:55,
4
284 минали през травматологията на "Пирогов"
Снимка: архив Булфото

284 пациенти са прегледани по спешност от травматолозите в “Пирогов“ след снеговалежа в столицата, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

От тях по спешност са хоспитализирани 187. 43 са със счупвания на костите на опорно-двигателния апарат. Една част от пострадалите са оперирани още вчера, а друга е подготвяна за операция днес.

Най-младият пациент е 30-годишен мъж, който е с порезна рана на ръката. Най-възрастният пациент е 90-годишна жена, която има счупване в областта на раменната става.

Сред пациентите са и 6 деца, едно от които е с чуждо тяло в лявата длан, а останалите 5 са със със счупвания.

Тази сутрин са приети 2 жени, пострадали заради поледицата. Едната има счупване в областта на ръката, а другата на глезена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
nevermind преди 11 години
До студент миналата година и аз бях със счупен глезен точно от поледицата пък не съм пенсионер - на 32 съм - в отделението беше пълно с още млади жени на мойта възраст пак със същите травми кой на ръка кой на крак
3
0
 
1
 
! Отговори
dony.georgieff преди 11 години
Ало, Плевнелиев, ти ли писа статията, сине български, тази снимка е от Стара Загора.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Студенте, повечето от тези хора отиват точно на лекар, но са се отзовали не при този, за когото са тръгнали. Че човек даже и за хляб до магазина да отиде, може да падне.Иначе си прав, на майка ми миналата година в Пирогов искаха да купим набор от "пирони" за 800 лв. от посочен от тях магазин, от които щяха да изберат един. Така и не разбрахме за кого остават останалите.
1
3
 
5
 
! Отговори
студент преди 11 години
Само се чудя ,тези пенсионери къде ходят в това лошо време . Те не искат да разберат ,че като си счупят краката влизат в тежест на децата си!Стари хора ,стойте си у дома и не причинявайте нещастие да децата си !!