Бронзови медали от олимпиада по физика донесоха наши ученици

Йордан Йорданов и Катерина Найденова извоюваха наградите в Джакарта
10 яну 2013 17:58,
36
Бронзови медали от олимпиада по физика донесоха наши ученици
Веселин Караджов взе златен медал в Талин. Снимка: архив Булфото

Българските ученици Йордан Йорданов и Катерина Найденова спечелиха два бронзови медала от Втората световна олимпиада по физика, която се състоя в Джакарта, Индонезия, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието, младежта и науката.

Световната олимпиада по физика е ново състезание, до което се допускат само златните и сребърните медалисти от предходната Международна олимпиада по физика, както и ограничен брой участници, преминали успешно предварителен онлайн подбор, посочват от МОМН.

В олимпиадата в Джакарта са участвали 72-ма ученици и студенти-първокурсници, Йордан Йорданов е заел 21-то място в общото класиране, а Катерина Найденова - 25-о място. Те са ученици от Природо-математическата гимназия в Казанлък.

Другите двама български участници са били Веселин Караджов - златен медалист от Международната олимпиада по физика, който сега е студент в Кеймбридж, и Иван Порязов - също ученик в Природо-математическата гимназия в Казанлък.

Златен медал спечели доц. д-р Виктор Иванов - преподавател във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", който е един от петимата победители на предварителния открит международен конкурс за съставяне на задачи за състезанието, съобщават от МОМН. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
29 suglasna sum. Vse pak ne pishe za pornoto na Galena ili supola na Divna...
30
0
 
14
 
! Отговори
Lili преди 11 години
БРАВО!!!! Нека тези деца и онези, които не знаем за техните постижения да ни накарат да сме ГОРДИ БЪЛГАРИ! Все така напред и нагоре. Щастлива съм с такива прекрасни и умни деца.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щастлива съм когато чета за умните деца на Родината ни.желая Ви много успехи и се гордейте ,че сте българи,където и да сте.Не го забравяйте,никога!!!!!!
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво!!!
27
0
 
14
 
! Отговори
БРАВО преди 11 години
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!!!И ПОМНЕТЕ, КЪДЕТО И ДА ВИ ОТВЕДЕ ЖИВОТА, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ И НОСИТЕ В СЕБЕ СИ ПРЕКРАСНИЯ БЪЛГАРСКИ ГЕН!!!
26
0
 
14
 
! Отговори
БРАВО преди 11 години
ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!!!И ПОМНЕТЕ, КЪДЕТО И ДА ВИ ОТВЕДЕ ЖИВОТА, ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ И НОСИТЕ В СЕБЕ СИ ПРЕКРАСНИЯ БЪЛГАРСКИ ГЕН!!!
25
0
 
14
 
! Отговори
жалко преди 11 години
Жалко, че една такава хубава новина събира толкова малко коментари...А това е може би едно от малкото неща с които можем да се гордеем и да градим национално самочувствие....:(((
24
0
 
14
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Дааа....и тук има коментари от еничъри, *** и обикновенни хейтъри, иначе не мога да си обесня злобата с която се драска тук за иначе такава прекрасна новина..Браво на децата!!!Успех и напред.....
23
0
 
14
 
! Отговори
Nina преди 11 години
Поздравление на децата и техния преподавател!
22
0
 
14
 
! Отговори
МОН-агент преди 11 години
калъфи, не се радвайте толкова, щото тия деца са от специализирани математически гимназии, каквито в другите страни няма (в белия свят математиката, както и техниката, се ползват като средство, не като самоцел)Га редовите българчета бият европейчетата на математика, тогава елате да се похвалите!Ама нейсе...
21
0
 
14
 
! Отговори
Още един бивш ученик преди 11 години
Браво! Поредното доказателство, че философията на Тео за силовия интелект работи. Школата на Тео винаги е била безплатна и отворена за всички. По наше време ( в условията на хипер инфлация ) Тео ходеше от врата на врата да събере пари да се осигури изпращането на класиралите се на Международната олимпиада по физика, защото държавата нямаше пари. И ги намери !
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой ги кара да учат грешни неща?
19
0
 
14
 
! Отговори
Бивш негов ученик преди 11 години
Браво за пореден път на Българския Учител с главна буква Теодосий Теодосиев. Тези деца не са ходили на частни уроци, а са възпитаници на Школата на Тео в Казанлък- при него почти винаги учениците му печелят челни места в олимпиадите в на световно ниво.Браво на тези умни деца които са издържали на неговото тежко темпо на учене! Браво Тео!Ако беше футболист или щангист щеше да има филми за теб, но уви не вкарвате голове, а решавате по стотици задачи по физика с поглед!
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само че това е старата физика, която е пълна с куп грешки, започвайки от това че скоростта на светлината е максималната скорост :) и т.н.
17
0
 
14
 
! Отговори
силвия преди 11 години
Мили хубави български дечица, вие сте нашата гордост, обич и нашата надежда за усилията които полагаме ние, вашите родители. Умните ни красиви деца.
16
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 11 години
Това е елита на света бе Алоооов,не по един, по два медала да вземат всички.Това са мозъци развити от кадърни преподаватели,но за да развиеш трябва да има навито рпеди това.Съжалявам дребните душици които само плюат,не се радват на успехите на другите.
15
1
 
14
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Какво браво бе? 75% от участниците получат медали, който не вземе поне бронз значи е пълна дупка.... Браво на какво? Информирайте се преди да пишете глупости....
14
0
 
15
 
! Отговори
123 преди 11 години
Казанлъшката математическа гимназия е известна с физиците.Провеждат кръйоци по физика,не платени уроци както си мислят някой.Мисля,че още е ТЕодосий,един изключителен учител .Тук парите не играят роля.С молив и лист, и прави медалисти.Браво!
13
0
 
14
 
! Отговори
iliikata преди 11 години
До ."Златен медал спечели доц. д-р Виктор Иванов - преподавател във Физическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", който е един от петимата победители на предварителния открит международен конкурс за съставяне на задачи за състезанието"
12
0
 
15
 
! Отговори
. преди 11 години
браво! следващият път- златни да са! и да останат медалисти през целия си живот!

Спонсорирани публикации