Алкохолната проба на дупнишкия лекар е чиста, но е на жена

Не е ясно има ли връзка поведението му със смъртта на пациентка
Обновена: 14 яну 2013 14:32 | 14 яну 2013 10:33, Веселина Йорданова
28
Алкохолната проба на дупнишкия лекар е чиста, но е на жена
Снимка: БулФото - архив

Алкохолната проба на лекаря от Дупница е отрицателна, но на жена, съобщи Марияна Сиракова, говорител на прокуратурата в Кюстендил.

Случаят е от октомври миналата година. 35-годишна жена от Перник почина в болница "Св. Иван Рилски" в Дупница, а при направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена тя, е установено, че той е употребил алкохол.

Тестът с дрегер показа 2,47 промила алкохол в кръвта му, а проверката бе направена, след като роднини на пациентката се усъмнили, че той е пиян. Впоследствие имаше и информация, че д-р Атанас Дамов е взел медикаменти и това е причината за резултата от теста.

Още по темата

Експертизата, направена в Националния институт по криминалистика и криминология в София, е категорична, че пробата, оставена за анализ, е чиста за алкохол и медикаменти, но е на жена. Сиракова посочи, че пробата е била подменена.

Материалите по делото, включително и експертизата, са изпратени на медицински одит при Министерството на здравеопазването. Извършва са и проверка за това какъв е редът за съхранение на кръвните проби в болницата и кой е имал достъп до тях, казаха още от прокуратурата.

Все още не е готова експертизата за това дали има причинно-следствена връзка между поводението на лекаря и смъртта на пациентката.

Директорът на болницата в Дупница може да наложи само административно наказание на колегата си според правилника за вътрешен ред в дупнишката болница, съобщи пред БТА директорът на здравното заведение д-р Любомир Таушански.

Той посочи, че при него няма документация във връзка с резултатите от направената експетиза на пробата за алкохол на д-р Атанас Дамов. Д-р Таушански посочи още, че пробите за съдържание на алкохол в кръвта се съхраняват по специален ред. Те се пазят в куфар в Спешния център в Дупница, ключ за който имат само служители на полицията в Кюстендил.

Д-р Таушански каза още, че засега няма да предприеме никакви мерки срещу колегата си д-р Дамов, тъй като не разполага с официална документация от направената експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това за хромозомният анализ е така.Другото-съмнително и няма да издържи в никой съд в света.Но как е изследвана кръвта в статията не се споменава.Но вярвам,че ще се разбере след време.Както е казал Любиша Самарджич-"Добро се брзо чуе,али рджаво йош брже".
23
2
 
0
 
! Отговори
До к.20 преди 11 години
Обадили са се на жената на лекаря и са питали как се държи докотора в леглото: като мъж или като жена. Съпругата му отговорила,че до обяд се държи като мъж, а следобяд - като жена, понеже обича да пие по време на и след обедната почивка и го е страх да не си забрави някъде топките я в някоя медицинска сестра, я под някоя маса, затова ги дава на жена си на съхранение. Питайте лицето, написало к.16, то ще ви обясни този факт по-подробно. Оставете тези с ДНК анализа: те са същите доктори като Дамов: през обедната почивка пият, а сетне продължават. Въобще в Дупница няма доктор да не пие и съдия, прокурор и следовател, камо ли общинар начело с кмета да не е човек на Галевите.
22
2
 
0
 
! Отговори
XXL преди 11 години
;)))...у-у-у-у,хе,хе,хе,ьхе....м.ВиРеТу,пак се изходиха неподготвени.;))...Е,гати и университетите..е,гати и инСтйтутити,,е,гати и спйцялистити,е,гати и ЛуиДьоФинесовците;))е,гати срамъ ;))) Сигурно и урината ще се окаже,че е и на женска *** накрая-бременна ;)))
21
2
 
0
 
! Отговори
Бухаха преди 11 години
На милиционерите ако им дадат проба кръв от културистка ще се закълнат в децата си, че е мъж.Ама то милиционер бе. В институт някакъв, но пак си е *** ушев.
20
2
 
0
 
! Отговори
Лаборанта преди 11 години
Естествено, че не са правили анализ на ДНК. Най вероятно са пуснали изследване за естрогени. И като са намерили са решили, че пробата е от жена. Ако се стигне до дело, вероятно ще бъдат изумени като разберат, че Естрадиол, Естриол и Естрон се произвеждат от надбъбречните жлези и тестисите при мъжете.
19
3
 
0
 
! Отговори
ттт преди 11 години
И сега децата му вместо баща, ще си имат още една майка.
18
2
 
1
 
! Отговори
Спокоен преди 11 години
Няма как да се определи дали дадена кръв е на жена или мъж без дълбок, хромозомен анализ на ниво ДНК. В България тази технология липсва. Някой пак се е изказал неподготвен.
17
2
 
0
 
! Отговори
Ъъъ, моля ?! преди 11 години
"Експертизата, направена в Националния институт по криминалистика и криминология в София"- Това е абсолютно достатъчно за да съм наясно, че тия си съчиняват. В този `институт`, по `морфология на косми` , държаха един скитник сума време в ареста, докато им кажат от Австрийска лаборатория, че космите не били на човек, а на куче. Забравихте ли случая с убитата жена в парка ?
16
3
 
0
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Е затова ги бият лекарите понеже няма справедливост, подменена била пробата, не бой ами пребиване
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кажете името на хапчето да си произвеждам РАКИЯ.2.47 промила = 1+ л концентрат.
14
2
 
0
 
! Отговори
марко преди 11 години
До АДВОКАТ Да невинен е.Успял да премине под дъгата.
13
2
 
0
 
! Отговори
Льольо преди 11 години
Имайте впредвид,че хората в Дупница и района около този град са най-големите *** в ЮЗ България. Някаква странна смесица от македонци и шопи: шопска простотия и инат и македонска злоба и отмъстителност. Половината , ако не и повече жители на градчето са такива, а останалата половина са техни роднини. Там навремето имаше институт за начални учители е..ха му мамата; имаше техникум към ТУ-София и него го закриха. Останаха само двамата Галеви и техните ***. Галевите изфъскаха не без помощта на съдиите , но техните сподвижници започвайки от кмета, минавйки през шефа на РУП, районния съдия, районния прокурор и т.н останаха и продължават да движат нещата по галевски. Като и този *** лекар: сменил урината, ама първо взел такава от човек, който не е пил, и второ: урина на жена! А бе льольо, ти жена ли си: да не би половината ден да си с топки, а втората половина на деня и тогава,когато си дежурен, да си оставяш топките на съхранение при жената
12
3
 
0
 
! Отговори
DUBLIN преди 11 години
A kogato xorata pi6at 4e sa mafia v beli prestilki vie se sardite-bixte li iskali takav doktor da "lekuva" maika vi ili deteto vi...?
11
2
 
1
 
! Отговори
Грую преди 11 години
#12, взели са проба от жена, щото сигурно е била единствената трезва в болницата :)
10
3
 
1
 
! Отговори
do 12 преди 11 години
Напротив, точно толкова глупави са. Вече в София останаха почти само мародери по болниците, пък представям си какво е в Дупница.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В никакъв случай не сикам да оправдавам лекаря, но ми се струва доста съмнително, ако той или някой негов колега реши да подмени по някакъв начин пробите, да направи тази глупава грешка да го направи с проба взета от жена. Всички лекари са наясно как се правят кръвните изследвания и какво се проверява в тях. Явно цялото разследване е пълна пародия
8
3
 
1
 
! Отговори
АДВОКАТ преди 11 години
Всичко е точно ,човека е чист от алкохол,а това за жената не е свързано с делото,и доктора е НЕВИНЕН!
7
3
 
1
 
! Отговори
Пипи преди 11 години
Република Дупница пак се прояви!
6
4
 
2
 
! Отговори
ЗОРО преди 11 години
СРАМ!!!!!
5
3
 
0
 
! Отговори
SofiaDPD Crime Lab преди 11 години
Да не би Супер Боко да е назначил Horatio Caine в МВР та взеха да правят такива анализи ??