Пияният лекар нямал вина за смъртта на жената в Дупница

Фаталният край нямал връзка с откритите 2,47 промила алкохол в кръвта му
10 окт 2012 21:33,
80
Пияният лекар нямал вина за смъртта на жената в Дупница
Снимка: архив, Impact Press Group

Дежурният лекар няма вина за смъртта на 35-годишната пациентка, която почина в общинската болница в Дупница в събота. Аутопсията показва, че смъртта е причинена от остра бъбречна и чернодробна недостатъчност, които са били необратими.

Заключенията на медиците са, че причините нямат връзка с откритите 2,47 промила алкохол в кръвта на дежурния лекар д-р Атанас Данов, съобщи bTV.

Проверката на Регионалния здравен инспекторат, която беше назначена от здравния министър Десислава Атанасова, също не установила пропуски в работата на лекарите.

Павлина от Перник почина в болница „Св. Иван Рилски” в Дупница, където била на гости при свои роднини. Приета била в болницата, след като й прилошало. Оказало се, че е с остър хепатит и нефункциониращи вътрешни органи.

Близките на жената се усъмнили в поведението на дежурния медик и повикали полиция. При направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена пациентката, е установено, че той е употребил алкохол. Според началника на отделението обаче положителната алкохолна проба на д-р Данов е заради прием на антидепресанти.

Още по темата
Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство по случая с починалата жена в болницата в Дупница. То обаче беше срещу неизвестен извършител.

„Д-р Данов не е бил лекуващ лекар и по никакъв начин не е повлиял на лечението на пациентката,” каза ръководителят на местната здравна инспекция д-р Христо Кознички. По думите му състоянието на Павлина е било критично. За живота на 35-годишната жена лекарите положили изключителни усилия. Тя била лекувана лично от завеждащия вътрешното отделение д-р Елена Гюзелева.

Въпреки че е бил под влиянието на алкохол, д-р Данов по никакъв начин не е повлиял на състоянието на пациентката, като е продължил назначеното лечение, без след това да се появят нови симптоми, установили здравните инспектори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До аз74 Не се нервирай, а помисли малкоС тия заплати, дето уж ги вдигнали, пък те намаляли с по 200 лева, ще се радваме на всякакъв лекар .Като не си ценим кадрите, ще останат такива , дето не им пука за нас, даже и като са трезвиВсеки народ си заслужава здравеопазванетоА и не казвай, че 100 лева са стимул за лекар като западните
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вземат кръв за алкохол и на Дянков, като предлага новия данък десятък върху спестяванията, защото и това убива, ей
65
2
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
До бай Хур ти ако можеш духай бе,какво на караш нас да духаме,пожелавам ти и на теб да ти се падне такъв лекар и да видим кво ще праиш тогава.
64
1
 
2
 
! Отговори
бай Хур 2 преди 11 години
И тъй като всички сте по-умни от разследващия орган, ако не беше вярно това, че по това време не е бил на работа, не мислите ли че щеше да е първия осъден по случая и да бъде уволнен незабавно. Почнете да мислите малко, скотове такива. Извадете си главите от задниците и почнете да подлагате на съмнение всичко дето ви залива от нашите "обективни" подобия на журналисти. Искам да ви тегля една много люта псувня в момента, ама ще ме цензурират. *** сте всички до един. Духайте
63
1
 
2
 
! Отговори
бай Хур преди 11 години
Уважаеми ***, Тъй като вярвате на всичко написано и го взимате за 100% чиста монета, не се и учудвам де, вие сте си овце и затова ГЕРБ Ви упрявлява. Даже незнам защо написах Ви с главна буква, при условие, че няма как да ви уважавам, *** мръсни, време е да научите истинската история и да спрете да пелтечите, *** такива. Лекаря не е бил на работа по това време. Обадили са му се и е отишъл да помогне от чиста съвест, затова е пристигнал с линейка. Като не е на работа може да пие.
62
1
 
1
 
! Отговори
OLELE преди 11 години
Какво четат очите ми, не мога да повярвам ... Вьв всяка една европейска дьржава, този лекар няма да практикува отново, ако го хванат с алкохол. Била лекувана ЛИчно от еди кой си, ама какви са тези глупости !!!
61
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
В тази държава се вършат безобразия и никой не носи отговорност .затова сме на този хал.
60
0
 
1
 
! Отговори
таня преди 11 години
До тцътц;първо не съм ти драга и после погледни какво се случва в нашата държава и после коментирай,всичко става по-зле и по-зле управия няма.
59
1
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо. преди 11 години
Продължавайте да защитавате недобросъвестните лекари и се кръстете да не се случи нещо лошо на наш близък че тогава ще започнем да негодуваме спрямо тях . Такива лекари трябва да си ходят и пасят патки .
58
1
 
0
 
! Отговори
тцътц преди 11 години
До таня: уважаема драга танче, това НЕ е демокрация. ако не схващаш разликата между демокрация и хаотично безхаберие, съчетано с морален и интелектуален упадък, значи имаш сериозни пропуски в общата култура. :)
57
2
 
4
 
! Отговори
таня преди 11 години
Такава ни е държавата няма какво да се сърдим,който искаше демокрация е то на това е тя,всеки прави каквото си исака и виновни няма и няма и да има това е положението и все по лошо ще става
56
0
 
9
 
! Отговори
не син преди 11 години
Д-р Данов не е бил лекуващ лекар и по никакъв начин не е повлиял на лечението на пациентката, каза ръководителят на местната здравна инспекция д-р Христо Кознички. ОК,но доктор в подобно състояние няма място в болницата ! Независимо от причината,алкохол или лекарства ! Освен като пациент !
55
0
 
4
 
! Отговори
не син преди 11 години
" Според началника на отделението обаче положителната алкохолна проба на д-р Данов е заради прием на антидепресанти." 2,47 промила??!! ИЗКЛЮЧЕНО !! Никакъв шанс !
54
0
 
4
 
! Отговори
Хитър Петър преди 11 години
Тези лекари и полицаи колко грехове иматедин Господ знае.Рано или късно всеки плаща греховете си.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дасе смее ли човек да плаче ли .............
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо пък да си не пиива човека ..ми пациентите да се научат наи накрая че без мезе при доктор се не ходи и като влязат първо се вдига наздравица и после кои оцелее
51
0
 
10
 
! Отговори
Атака преди 11 години
Може ли такова безобразие!Това да ходиш пиян като *** и да лекуваш хора!
50
0
 
11
 
! Отговори
ахаха преди 11 години
Изглежда в оправданието , все едно .... не са се прехвърлили алкохолните промили към пациентката. Ако някъде в предприятие дори хванат някого с близо 3 промила алкохол ........ ще го изритата като мръсно коте. Ако е в Америка този лекар и болница ще ги къдят всички пациенти и държавата. Само в БЪЛГАРИЯ лекаря е оправдан
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми то лекар да убие човек се едно нищо не се е случило . присъди нямаТотална анархия . После защо замеряли с домати съдилищата
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България болниците и всички лекари се ползват с имунитет от перфектната ни съдебна система .Там могат да ти одрежат здрав крак . да те лекуват с над 2 промила алкохол да изхвърлят живо бебе в казана .........и въобще каквото си поискат като в филм на ужасите .Там е перфектното място за някои садист и сериен убиец защото щом е лекар значи и невинен Докато търпим тази *** наречена съдебна система устоите на цялото ни общество ще се разпадат .