TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"

След дърпането на шалтера операторът продължил да излъчва програмите й
Обновена: 14 яну 2013 16:32 | 14 яну 2013 16:32,
326
TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"
Снимка: архив, Dnes.bg

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

Жалбата на телевизията срещу „Булсатком“ е резултат от конфликтните търговски взаимоотношения между тях. В петък миналата седмица TV7 преустанови подаването на сигнал в мрежата на оператора, защото двете страни не достигнаха до взаимен компромис и диалог и не подписаха договор за текущата 2013 година. Същевременно, въпреки че телевизията спря сигнала, „Булсатком“ продължи да излъчва програмите й в продължение на още над 12 часа.

Още по темата
„Към момента "Булсатком" няма договор за разпространение на притежаваните от TV7 програми. Въпреки това на 11-и януари след 00:00 ч., когато законосъобразно беше преустановен сигналът, предоставян на "Булсатком", служители на TV7 са констатирали, че "Булсатком" продължава да разпространява телевизионните програми на TV7 и Super 7, без да притежава права и разрешение за това“, посочва се в жалбите до ГДБОП и Софийската районна прокуратура.

Руси Алексиев, говорител на Софийската районна прокуратура, коментира пред Investor.bg, че ще е нужно административно време, в което жалбата да бъде придвижена и предоставена за разглеждане от прокурора.

„Би трябвало в следвашите 2-3 дни вече да бъде разгледана, а според административните в 30-дневен срок прокурорът да се произнесе по жалбата“, обясни Алексиев.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Още по темата: БулсаткомГДБОПTV7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
0
 
1
 
! Отговори
Василка преди 11 години
Аз съм на Близуто и честно казано смятах да минавам на Булсаткома. То не бяха проблеми с нета, спряха Дискавъри, а го харесвам, постоянно нещо има. Платила съм за още 1 месец и ако дотогава не са включили БТВ и ТВ 7 , съм веднага при Булсатком.
227
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
като гледам онлайн вестниците не са си дали много зор да пускат измислените сигнали на Бюрека. да му вЕрват,де.тук там само жадни за сензации и с по-малък умствен капацитет сайтчета го приемат "новинарски". та нека си лае измекярчето... и на него дните са преброени, хахаха.
226
0
 
7
 
! Отговори
тъпчо преди 11 години
Добра ви вечер на всички. На няколко питиета съм, та ша *** прощавате. Ще се опитам да го обясня простичко: Един голям, с много пари, иска да изяде един по-малък. И като изяде по-малкия, всички нас всички ще ни..........таковата де.Доооооооо....кайсиите:) И понеже съм демократ и всекви таквиз моноплни игри ме вбесяват...../да не кажа "***"/ ..подкрепете булсата. Не заради друго ами поне маааалко справедливост да има в този *** свят. Благодаря!
225
0
 
2
 
! Отговори
vrv преди 11 години
ТВ7 не ги разбирам. Както споменах по-долу имам къща в едно село, където ефирно се лови само канал 1 и бтв. Там хората нямат възможност да гледат т.н. "ефирни" телевизии и до скоро единствения начин беше с Булсат. Един вид чрез Булсат ефирната ТВ7 достигаше до много повече потребители (зрители) и съответно рекламите достигаха до повече хора. Сега как ще стигнат до тези хора. Там няма Близу. Виваком е едиствения начин, но те са по-скъпи, а хората там цепят стотинката на две.
224
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боли ме главата за 35% ното намаление на парите за реклами на бтв и тв7. Горе-долу с толкова им спада гледаемоста, значи ефирното им време става с толкова процента по евтино. Сега да ви видя, кон боб яде ли.
223
3
 
0
 
! Отговори
уууу преди 11 години
До худини я не лъжи!!! Аз съм абонат на Булсатком и като не си платя моментално ми се спира сигнала! Кви месеци, кви 5 лв... кой ви плаща да ЛЪЖЕТЕ по сайтовете бе? За *** ли ни мислите? Булсата са мизерни! Ще ги сменям!
222
2
 
0
 
! Отговори
DUDUKA преди 11 години
До фалит ще ви докарам, БУЛСАТКОМЦИ - АЗ ДУДКА ВИ ГО КАЗВАМ. Моята първа дружка Боко ТИКВАТА ще ви довърши!
221
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък съм на мнение, че тези, които искат да минат на Вива или Близу, трябва да го направят, за да се опарят лично. Българинът е първосигнален и в такива случаи не обмисля действията си, така че заслужава да получи един хубав шамар, за да се осъзнае. Така че - минавайте уважаеми, за да видите как група ТВ-*** ви правят за смях.
220
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха, този измислен сюжет само доказва посредствеността на ТВ7 . един охранен репортер, сгънал вестник/ папка/ под мишница ходи да разнася сигнали по институциите. фалш за снимките. да се бяхте постарали малко, че да е по-достоверно, хахахахах. няма д аспра дя се хиля на тая жалка сценка...
219
0
 
6
 
! Отговори
vrv преди 11 години
Бил съм абонат на Близу, като за 4 години цената на цифровата телевизия беше към 29 лева. Лятото минах на Булсат тъйкато близу спряха всички дискавърита, а имам къща извън града и с Булсат можеш с една такса (за около15 +2 лева) да гледам и на двете места същите канали, като при Булсат първите 2 месеца бяха безплатни (пълен пакет). Доволен съм от Булсат и няма да ги сменя. От каналите които спряха най-гледания беше Супер 7 (детски), но сега децата ми минаха на другите канали, от които губят Тв7.
218
0
 
2
 
! Отговори
СмаХнат преди 11 години
До 241 Ванина Извинявай ама не си в час, когато са подписали лиценз за национална ефирна телевизия са се задължили да предоставят сигнала ефирно без такси (визирам бТВ и ТВ7), а останалия бълвоч не е ефирен и няма разходи за БТК. Така че рекета е страната на бТВ иТВ7 , а като се замисля че всички стари филми от бТВ се въртят по ТВ7 (Ало,ало, Двама мъже и половина и други) се питам ЗАЩО ЛИ? Я някой от прокуратурата да се замисли, а не да ми пукат розови балони.
217
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Една пробита стотинка не давам за БТВ и ТВ 7.Булсат ако вдигне цените заради тия мизерни телевизии може да ме загуби като абонат!Аз не съм се абонирал заради тези боклучави канали, а заради Хистори, НГ, Анимал Планет, Дискавъритата и най-вече заради спорта по ТV+ и Film+Sport. По тях не дават как ритат бистришките тикви и 130 килограмовия им център-нападател, а Меси и Роналдо!
216
0
 
4
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Худини, няма кой да отговори...Елементарно е- има договор за n-канала на еди каква си цена.Някои се спират, а на тяхно място се пускат други.На края на месеца ти отбиват и от таксата.Излиза, че чуждите канали са по джоба на БСК.Както и това за 80% приходи...а нима няма разходи???Нима не плаща за заплати, ремонти и на други телевизии???Не ти ли се струва, ченякои от коментарите са по поръчка?:)
215
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОСФОР тв турски канал
214
1
 
0
 
! Отговори
недоволен гражданин преди 11 години
От пълен пакет, 20 канала ми останаха, ама не искат по-малко пари за тях нали.Кое му е справедливото тука?
213
0
 
3
 
! Отговори
дзвер преди 11 години
Димитрова...к'ви са корупционните дела на БСК? Кой са подкупили и за какво?Или те са взели подкуп от някой? Защото това е корупция...вашето е нездравословна злоба.
212
5
 
0
 
! Отговори
chao преди 11 години
Булсат са просто едни посредници и разпространители! Какво толкова правят те с 80те процента печалба, които прибират? Създават ли нещо? Творят ли нещо? Или просто трупат капитал с който сега да започнат в бизнеса с мобилни услуги?
211
0
 
0
 
! Отговори
мамчето преди 11 години
Аз да не съм благотворителен център, че да им давам пари на тея за нищо. То и да бях, едва ли точно тея ......бих захранвал
210
4
 
0
 
! Отговори
АНТИ Булсатком преди 11 години
Булсатком взе решение от името на стотици хиляди души! Никой не може да ме убеди, че това е нормално! От момента в който Булсат е предложил договорите си на всички тези хора и те са ги подписали, той вече носи отговорност за тези хора! Не знам какво е станало, че да се стигне дотук, но просто не е редно оператор да го допусне, камо ли операторът на който най-много хора са гласували доверие!
209
2
 
0
 
! Отговори
шоколад преди 11 години
Махайте се от тази смотана сателитка. Само ви взимат от парите, нищо не дават в замяна