Музикаутор: bTV ни дължат 2,5 млн. лева, от 2 г. не са плащали

Булсатком и телевизията спорят за нещо, което нямат право да ползват
Обновена: 15 яну 2013 16:52 | 15 яну 2013 16:20,
67
Музикаутор: bTV ни дължат 2,5 млн. лева, от 2 г. не са плащали
Снимка: Архив Булфото

bTV дължат над 2,5 милиона лева за авторски права на Музикаутор, "Булсатком" и другите кабелни и сателитни оператори отказват да плащат, заявяват в съобщение до медиите от сдружението за колективно управление на авторски права.

"bTV Медиа Груп" и "Булсатком" продължават да спорят за авторско съдържание, което и двете страни нямат право да ползват. Това е един от най-емблематичните примери за нарушение на Закона за авторското право и сродните му права. Според експертите по авторско право казусът между "bTV Медиа Груп" и "Булсатком" е „избирателно” позоваване на закона, твърдят от сдружението.

Според Музикаутор и двете страни в спора ползват, както намерят за добре, съдържание като музика и филми - едните, като не плащали договорените и дължими суми, а другата -  без изобщо да имат договор.

Позицията на Музикаутор е, че е редно, преди да се разберат помежду си, двете фирми да са уредили отношенията си с тези, които притежават изключителните права за това съдържание. Иначе сме свидетели на странната ситуация -  поводът за спора да е нещо, което те нямат право да излъчват и препредават.

bTV имали дългове от над 2,5 милиона лева към Музикаутор за авторски права за музика в излъчваните от телевизията филми и продукции. От 2 години от медията не са се сещали да си плащат, въпреки че имат действащ договор.

От Музикаутор смятат за парадоксално това, че bTV е направила кампания за защита на авторското право, след като те са единствената ефирна телевизия, която не си плаща.

“Ние трябва да защитим правата на членовете си както в лицето на българските автори на музика, текст и аранжимент, така и на всички чуждестранни носители на авторски права, представлявани от Музикаутор на територията на България, и затова използваме и ще използваме всички законови средства, включително търсене на правата и дължимите суми по съдебен ред”, категоричен е Ясен Козев, председател на управителния съвет на Музикаутор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 11 години
Булсатком не са тези които трябва да следят дали някой си е платил авторското право. Мен също не ме боли дали филма който ми пускат е краден, пиратски и т.н. Има си органи да се сезират, ако не стане нищо има и съд
14
0
 
5
 
! Отговори
Praetoriani Legio преди 11 години
До 8 "А бе..., на Сандалич как и беше истинското име?" - Анка Сали.
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе как 2 години ще работиш и ще продаваш нещо и да не си искаш парите!? Тия са за прокурор. Така вече ще е честно!
12
0
 
1
 
! Отговори
martony преди 11 години
До 7 Може да нямат договор с Музикаутор, но да имат с други дружества, като Профон, БГаутор, ЕАЗИПА и много други!
11
0
 
6
 
! Отговори
А преди 11 години
Музикаутор за мен не са прави. Не може едно и също нещо да се плаща 2 пъти - 1 път телевизията, 1 път доставчика. Редно е да си плаща БТВ, и това да е вкл. в цената която иска от Булсатком и другите. "продължават да спорят за авторско съдържание, което и двете страни нямат право да ползват" - от това изречение следва, че едва ли не цялата програма на БТВ и всички програми на Булсатком 100% от времето излъчват защитено от авторски права съдържание...
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bulsat da spre da izlicva turski kanali v paketa si
9
0
 
6
 
! Отговори
Dan преди 11 години
До сега Булсатком, бяха монополисти, за българите в чужбина, сега обаче от Би Ти Ви искат да им вземат пазара с "ВОЮ", обаче нещо не са преценили удара, май защото гледам, нещо няма много реклами вече по Би Ти Ви и ко., а само си рекламират каналите и филмите в последно време, т.е. няма лапачка от реклами нещо на последък!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турските телевизии ТВ7 и БТВ да се изнасят към Анкара, и без това в Бг ги гледат само ***.
7
0
 
6
 
! Отговори
vulva kuneva преди 11 години
До абонат на булсатКЕНЕФ Е БТВ това са те.
6
0
 
4
 
! Отговори
Бах тъ Вай преди 11 години
Би ти Ви...? Не беше ли Бах тъ Вай или аз не си спомням нещо.А бе..., на Сандалич как и беше истинското име?
5
0
 
0
 
! Отговори
Гарвани преди 11 години
Парад на осраните г*зове, това виждам аз в медиите.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мюзикаутор, така е честно!
3
0
 
7
 
! Отговори
Професора преди 11 години
Музикаутор да внимават,че току виж Бареков прати Гдбоп и на тях.Поздравления на музикаутор,че в тези тежки времена на медийно затъмнение и мутризация надигат глас срещу тиранията на мутрите.
2
0
 
4
 
! Отговори
преди 11 години
бъдещето не е на ефирните и сателитни телевизии, много по-добре е да са през интернет :)
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
би ти ви-то отдавна замина у клозето.