"Свободните" не искат репресии и доноси, искат си цигарите!

Новоучредена организация ще се бори за правата на пушачите
16 яну 2013 18:12,
324
"Свободните" не искат репресии и доноси, искат си цигарите!
Отляво надясно: Милан Миланов, Андрей Слабаков и Джоко Росич. Снимка: БТА

Новоучредената Национална асоциация на свободните (НАС) ще се бори за правата на пушачите, заявиха от организацията.

Сред членовете й са известни личности като Андрей Слабаков, Джоко Росич, д-р Милан Миланов, Орлин Горанов и водещата Мария Игнатова, Елена Ваташка, председател на Сдружението на българските футболни фенове и др.

Репресивна, неевропейска и нетолерантна нарече забраната за тютюнопушене режисьорът Андрей Слабаков. По думите му тя насърчава хората към корупция и доносничество.

Ние сме за пълна забрана на пушенето на местата, където трябва да сме заедно по принуда (като училища и др.), заяви Джоко Росич. При заведенията, където такава необходимост няма, тоталната забрана по заведенията би следвало да отпадне, категоричен е актьорът.

Забраната „унищожава“ икономиката на една стотна от българското население, възмути се пък д-р Милан Миланов,  председател на Етичната комисия при Българския лекарски съюз.

Учредителите обявиха още, че асоциацията ще се бори и срещу закони , които не работят в полза на всички български граждани. Като такива закони те посочиха този за футболното хулиганство, както и нормативните разпоредби за майчинството при второ дете, които далеч не насърчават раждаемостта.

На 1 февруари отново ще се свика митинг относно забраната за тютюнопушенето, обявиха от НАС.

Сдружението обединява активните до момента интернет групи: Сдружение на заведенията в България и Движение „Свободен Избор” с близо 10 000 членове, представители на браншовите организации на ресторантьорите и хотелиерите и представители на малкия и среден бизнес в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
1
 
! Отговори
антон преди 11 години
просветител въпроса ти е с елементарно решение на ниво 2-ри клас.тримата пушачи отиват в заведение където се пуши а вие двамката там където не се пуши.втори вариант петимата отивате на заведение на открито.така всички ще са доволни.
217
0
 
0
 
! Отговори
anjela преди 11 години
предупреждавам само някой непушач да опита саморазправа с мене особенно в заведение на открито или на места където може да се пуши така ще го опуша с БОВ че като се свести цигарения дим ще му дойде като планински въздух.толкова нахални сте станали ,че започнахте да ни се нахвърляте даже на места на които закона разрешава пушенето.оръжието е винаги с мене.
216
0
 
2
 
! Отговори
alistar преди 11 години
За цената която плащам за цигари ще пуша навсякъде! Платил съм си! А, нещо да кажете за ваксините, дето още ги разреждат с живак? При тоя акциз, пушачите дори трябва да имат безплатно здравеопазване! Банда престъпници и крадци в првителството ще ни определя нас като престъпници? Същите тия дето налагат забрани, смучат пури и да не казвам какво още смучат. Виждал съм непушачи да пушат марихуана! На какви се правите *** такива?
215
0
 
1
 
! Отговори
alistar преди 11 години
Във Франция при ограничение на скоростта 110км, аз се движа със 100, а ме изпреварват, като пътен знак. От тия ли европейски *** да взимаме пример? после Българите били невъзпитани шофьори! Нищо подобно! Тук е Европа, а там е буквално средновековен ***! При толкова много и скрити изобретения за алтернативна енергия, те ми се хванали за цигарите. Когато колите минат на електричество, и няма заводи бълващи отрови- тогава може да спра цигарите! А, сега при тоя акциз ето какво:
214
0
 
2
 
! Отговори
alistar преди 11 години
До 276! В стара европа пушат навсякъде! Преди 2 месеца се върнах от Испания, като обиколих и Франция и Италия! Особено в испания се пуши на поразия! Като не си виждал, не пиши глупости ***! *** двуличието! Същите тия, дето не понасят дима от естествени треви, се качват на колите си и само за километър отравят въздуха, колкото 200 пушачи за година, а тая разлика, че горят нефт! В Испания още влизат с кучета в банки и в супермаркети (Меркадона) Виждал съм куче в количка за пазаруване!
213
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
До Анонимен 58 Абе бунак ти децата си в кръчмите ли си ги държиш бе.Нямат ли си дом.Айде стига простотии. Там ли ги възпитаваш горките?
212
0
 
1
 
! Отговори
Соло преди 11 години
До Анонимен 184 A как си с гаджетата?Остава ли ти време за тях,от толкова грижи за здравето ти?
211
0
 
0
 
! Отговори
etaj_5 преди 11 години
До банкеръ: Най-напред се научи да пишеш грамотно.
210
1
 
0
 
! Отговори
Край преди 11 години
Е Слабаков бащати при Бай Тошо си пушеше у кръчмата ама после се посини да скача по митингите. Е кой сега е по-свободен ти или той тогава. Тъжна работа.
209
1
 
0
 
! Отговори
Просветител преди 11 години
До nobi,А бе, друго си е, като ти отговори интелигентин пушач!! Ентелигентен та дрънка!!
208
0
 
2
 
! Отговори
nobi преди 11 години
До Просветител - Ами 3ма отивате в едно заведение 2 *** в друго и всички са доволни. Аз не искам компанията на мрънкалници нешушачи и нямам такива познати с които излизам по кръчми. И не искам и да имам
207
0
 
0
 
! Отговори
Просветител преди 11 години
До Стефанов - 284,Виждам, че преливате от потенциал! Бихте ли отговорили, какво ще се случи, според вас, ако имаме ситуацията, която съм описал??!! Какво е мнението Ви?
206
3
 
0
 
! Отговори
anonymous преди 11 години
Tezi puk kak sa se izkazali.. Niama po-evropeisko neshto ot tova da se zabrani pusheneto na obshtestveni mesta.. Kato iskat da se zavirat v taini dupki i da pushat sa si namerili nachin.. No da ne prechat na drugite.. nikude ne vijdam korupcia...
205
2
 
1
 
! Отговори
Pate преди 11 години
Не знам, защо изобщо ги отразяват по медийте. Като всяка цивилизована държава и в нашата са приети необходимите мерки срещу пушенето на обществени места.
204
0
 
3
 
! Отговори
Пипи дългата цигара преди 11 години
И какво търсят мушмуроците дето не пушат под тази статия? Оти не одите на къра да дишате чист въздух?
203
1
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
До annetaz-272-"Наистина ли мислите, че ние искаме тези закони да се спазват? Ние ги искаме нарушени. Няма начин да управляваме невинни хора. Единствената власт, която правителството има, е да репресира престъпниците. Когато няма достатъчно престъпници, можем да ги създадем. " - Вярно е и е толкова близко до ума, че не мога да проумея възраженията.
202
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 11 години
До Просветител-282 - Защо искаш други да ти кажат какво да правите? Изглежда смяташ, че някой трябва да взимат решение наместо тебе, защото нямаш потенциал за това или не искаш да поемеш отговорности!
201
3
 
1
 
! Отговори
банкеръ преди 11 години
Що ни отклонявате вниманието от съществения проблем бедността,а ни занимавте с разни пушачи дето,като отидат в европа пушат където е разрешено а тук навсякъде.Нали точно тези искаха да са европеици.Като искат да пушат да си правят частни партита с пропуски и да си пушат кои ги спира.За кръчмите и без това са много да фалират хич не ми дреме.То кораба потънал те за знамето се връщат.
200
1
 
1
 
! Отговори
Просветител преди 11 години
Задавам на пушачите следният въпрос :Отиваме на кръчма компания от 5-*** души, 3-*** пушачи и двама непушачи. Къде ще влезем, в салона за пушачи или в салона за непушачи??!!
199
0
 
1
 
! Отговори
до 281 преди 11 години
до 281защото сме *** и долен народ, който гледа само в чуждата паница и се радваме на чуждото нещастие...ето защо...