Общо 5 лева се откъснаха от сърцата на депутатите за "Белене"

Младежи с маски събираха пари от обявилите се "за" новия АЕЦ
Обновена: 17 яну 2013 12:48 | 17 яну 2013 12:21,
186

Снимка: ЕНП
Общо 5 лева и 5 стотинки дариха депутатите, поддръжници на строежа на АЕЦ „Белене“. Акцията по събирането на средствата беше организирана пред Народното събрание от инициативен комитет „Беля НЕ“ и младежи от Единна народна партия на Мария Капон.

Участващите в акцията искат от депутатите, които подкрепят проекта „Белене“, да докажат, че думите им могат да бъдат последвани от дела. Инициаторите на събитието приканиха депутатите от БСП и „Атака“ да извадят средства от собствения си джоб, с които да се финансира строителството на новата ядрена централа. Младежите, които събираха парите, носеха маски на политици, обявили се "за" "Белене".

„Думите  и подписите трябва да бъдат следвани от дела и личен пример, така както лично всеки български гражданин ще обеднее с хиляди левове за направата на тази централа“, твърди Анатоли Асенов, член на комитет „Беля НЕ“.

В края на акцията участниците са установили, че събраната сума от депутатите не е особено висока – 5 лева и 5 стотинки. Сумата ще бъде описана в протокол и дарена на Националната електрическа компания по банков път, в качеството й на фирма-партньор на „Атомстройекспорт“.

Според комитета „Беля НЕ“ сумата между 23 млрд. и  5,05 лв. ще бъде събрана от българския народ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
0
 
1
 
! Отговори
СГС преди 11 години
На 7-ми декември 2012 г. регионалния вестник kozloduy-bg.info/index.php публикува материал за съмнителни търгове със старо оборудване, продавано на една частна фирма, на силно занижени цени. В края на този кратък материал се казва буквално следното Припомняме, че на официален въпрос от Kozloduy-bg.info, зададен преди повече от месец за странна продажба на касети със свежо ядрено гориво на фирма Квант инженеринг, все още в редакцията няма отговор, въпреки че отдавна изтекоха изискуемите срокове за това. Наша информация сочи, че горивото е закупено също на силно занижени цени. Оч
146
0
 
1
 
! Отговори
3goro преди 11 години
До Пурко То Бтв-то е като Топлофикация -няма отърване .:)Osiris 1001 възхищавам се на упоритостта ти, дано те разберат , но надали..
145
0
 
3
 
! Отговори
Osiris1001 преди 11 години
Такъв все още няма подписан, но са сключени вече 13 анекса на обща стойност над 1 млрд. евро. България дължи ежемесечно по 5 млн. евро на "Атомстройекспорт". Руската компания в момента строи и реакторите за централата.
144
0
 
3
 
! Отговори
Osiris1001 преди 11 години
Руската държавна компания "Атомстройекспорт" (дъщерно дружество на "Росатом") беше избрана за строител на втората атомна централа в България през 2006 г. Две години по-късно между дружеството и българската НЕК е подписано споразумение, с идеята един ден да бъде сключен истински договор.
143
0
 
0
 
! Отговори
Пурко преди 11 години
До Radiacionen topbtv не го ли спряха?
142
0
 
2
 
! Отговори
Osiris1001 преди 11 години
Националната електрическа компания (НЕК) и "Атомстройекспорт" удължиха за 13 пореден път срока на действие на споразумението за АЕЦ "Белене", съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
141
0
 
0
 
! Отговори
Radiacionen top преди 11 години
до битивито Аз не игнорирам- противниците игнорират!
140
0
 
0
 
! Отговори
Car преди 11 години
ОсЕрис, с какво ще си караш електромобила след 20-25 години? Когато нефта свърши и стане лукс да си караш автомобила с ДВГ. Всичко ще се движи с еленергия, не се заблуждавайте. А то ще е съвсем скоро. Вече има изцяло електромобили - маркетинг менаджери вече са изготвили производствените планове за автомобилите за следващите 10 години.
139
0
 
1
 
! Отговори
observer преди 11 години
Мария Капон си търси ракета носител. По-елементарен човек от нея рядко може да се види. Че и "публична личност". Отврат. А смешните и напъни предназначени за.... Някой изобщо обръща ли и внимание.
138
0
 
1
 
! Отговори
3goro преди 11 години
До Radiacionen tip Те хората са си ги написали, вие само трябва да го подредите и проумейте.Предполагам ще игнорирате доводите на противниците,така работата ще спадне значително !:)Притеснявам се ,че времето не е достатъчно !Успех.
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е ли Мария Ка****? Пълни простотии и от къде им идват в главите подобни глупости. За незнаещите: НЕК е възложител, а Атомстройекспорт Главен изпълнител. Съвсем несъществена разлика по силата на ЗУТ, но едва ли Капон е виждала този закон, както и много от журналистите пишещи глупости. С тия пет лева мацката маскирала се като Станишев да си купи презервативи, за да не ражда *** като тия до нея.
136
2
 
2
 
! Отговори
Да я има! преди 11 години
Моля, подсетете ме коя беше тази Мария Капон. Българска патриотка или нещо друго? С този чисто българска фамилия сигурно е такава.Тези смехотворни улични скечове трябва да се заплащат, както на разни мимове, жоонгльори, улични музиканти-буфосинхронисти, просеци трябва да им се подхвърлят стотинки! Но тези не работят за стотинки, бъдете уверени! "ДА!" за АЕЦ "Белене"!
135
0
 
0
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Айде, сега всички, които са против, да си напишат доводите. И всички, които са за- също! Да видим кой списък ще е по- дълъг. И по- смислен, ама по същество!
134
0
 
0
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
до битивито Ааааа, той моя отдааавна е със синдрома на охлюва! :) Може и от Чернобил да е хахахахаха Обаче, виж, с този със снимката и брадата- там няма мерене- чупи ***!!
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С парите на народа е лесно да се строи. Иначе ще се връщат комисионните от джобовете на комунистите. Затова е този популизьм.
132
0
 
1
 
! Отговори
Osiris1001 преди 11 години
до 141Кои държави купуват ток знаеш ли ?А като производствената цена на дока от Белене е 4 пъти по висока от тази на Козлодуй кой будала ще купи? ще напълните гушите на банките
131
0
 
1
 
! Отговори
Банко преди 11 години
Браво!!!!
130
0
 
1
 
! Отговори
3goro преди 11 години
До Гюро Михайлов Кво сеа ще си ги мерим ли ?:)
129
1
 
1
 
! Отговори
до 132 преди 11 години
Спираш плащанията на ромския етнос и строиш Белене за 2 години.Та хайде спри със спекулациите. А че сме фалирали,... това вече е факт.Всички финансови възможности и резерви са изчерпани, взехме заеми. Май стигнахме дъното.
128
0
 
0
 
! Отговори
Гюро Михайлов преди 11 години
Тоя, с битивито- и на теб май не ти е много.