Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници

Повдигат на Октай 2 обвинения - за хулиганство и закана за убийство
Обновена: 20 яну 2013 10:09 | 20 яну 2013 10:08,
287
Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници
Снимка: Reuters

На нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници.

На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Още по темата
Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. 

„Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции заради този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

В понеделник случаят отива към Районна прокуратура, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
1
 
! Отговори
Червен пес на повод преди 11 години
А пък аз гледам на нещата по малко по-различен начин:23 години от идването на "демокрацията" т.нар. политици постоянно пренебрегват нашето мнение.През този период ние сме им отправили хиляди послания с които недвусмислено им казваме,че вървят срещу нашите интереси и те въпреки това продължават да си правят нещата които са им изгодни на тях.И след като вече ставаме все повече тези които си мислим,че така няма да станат нещата е нормално да заговорят и оръжията.И това е начин!
110
1
 
0
 
! Отговори
НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ ... преди 11 години
...КАК ФИННО ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ И СЪС ВСИЧКИ СИЛИ ВИ ВНУШАВАТ ..."ЧЕ ИМА ОПИТ ЗА УБИЙСТВО"....СЪС ОБИКНОВЕН ДЕТСКИ ТАПЕШНИК??!!!ТОВА Е ПОЧЕРКА НА КГБ/ДС.....ПО СЪЩИЯ НАЧИН СИ ЗАПАЛИХА ,ПАРТИЙНИЯ ДОМ---ЗА ДА ПРЕДИЗВИКАТ "ОТРИЦАТЕЛЕН ВОТ" НА ПЪРВИТЕ ИЗБОРИ!ДНЕС Е СЪЩОТО ----ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ГУБИ И ИГРАЕ ЛОШ..... "БАЛШОЙ ТЕАТЪР", НАРЕЧЕН "УБИЙСТВО" !/"ПАЛЕЖА," --БЕШЕ ПАК КОГАТО БЯХА НА ЗОР..../ИЗВОДА Е : ...ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ Е В КРИЗА!!!!ПОМИСЛЕТЕ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ ....ЛЪЖАТ ВИ И ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ!!!
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз ако бях ял бял хляб по програма САПАРД 4 години която този измамник уреди всички фесове щях да удрям атентатора......но не съм добре охранен.и нямам сили...
108
0
 
0
 
! Отговори
OGIN преди 11 години
ABE TRIETE NE TRIETE 6A IMA TREPANE RANO ILI KASNO . PRINCIPA 4E KATO NE GOVORIM ZA DADENO NE6TO TO NE SA6TESTVUVA VAR6I LO6A USLUGA . DAVAITE MARKU4ITE PO POJARNIKARSKI
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОСКАР ЗА доган
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По телевизията стана ясно колко българските турци се обичат по между си
105
0
 
0
 
! Отговори
Акъл море преди 11 години
Всичко.което става в тази част на Балканския полуостров,където преди се намираше държавата БЪЛГАРИЯ!!!,показва,че такава отдавна няма! Пълен хаос! Грабеж,анархия,простотия и олигофрения.И така вече 23 години,за да се достигне до върха на идиотията ГЕРБ! ..... Оттук нататък НАКЪДЕ!!!
104
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Арест и съд за башибозуците за опит за убийство!!!
103
0
 
0
 
! Отговори
Парадокс преди 11 години
Октай Енимехмедов е националист от Атака
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 106 КАКВО МИСЛИШ ПО ВЪПРОСА ЗА БОЛИВУДСКИЯ СКЕЧ ОТ ВЧЕРА !!!!!
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
със звукови патрони и кокошка не може да убие,тия в кой театър играят
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Права и свободи за башибозуците :D
99
0
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
ДЕБЕЛИТЕ КюФТЕТА (ДЕЛЕГАТИТЕ) СЕ НАХВЪРЛИХА СВИРЕПО ВЪРХО ПОВАЛЕНИЯТ ВЕчЕ АТЕНТАТОР И ДЕМОНСТРИРАХА СВОЯТА ПРЕДАНОСТ КЪМ ТЯХНИЯТ БАБАИТ ДОГАН - АМИ КЪДЕ ДРУГАДЕ щЕ ПОЛУчАВАТ МИЛИОНИ - КОЙ щЕ ВЗЕМЕ ТАКИВА ШИШКОВЦИ НА РАБОТА - ТЕ ДВЕ ДУМИ НЕ МОГАТ ДА СЪБЕРАТ ЗА ДА НАПРАВЯТ ИЗРЕчЕНИЕ -ДИВА *** Е ДПС
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кокинов шегува ли се??? На биячите да се повдигне обвинение в опит за убийство!!! Съд и затвор за тях!!!
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
турска сапунка за оли*о**ени,мога само да се смея
96
0
 
0
 
! Отговори
hbnkl преди 11 години
............................................................................
95
0
 
0
 
! Отговори
? преди 11 години
Голяма глупост,но удря по България,като държава на тотално беззаконие.*** бойко ни облъчваше чак от Виена,какъв мръсен град е.Къде е сега страхливия *** да каже две думи пред нацията?Пълно нищожество,а ние сме народ ***,избрали сме *** да управлява държавата ни,а после се чудим защо сме зле.
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как няма да се търси отговорност от делегатите!?! Та някой от тях заемат обществени длъжности, моментално трябва да им се поиска оставката!!! Не може такива хора да са в управлението на държавата и общините!!!
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОЗИ ЧОВЕК, ЩЕШЕ ДА БЪДЕ УМЪРТВЕН ОТ БИЯЧИТЕ, АКО НЕ СЕ БЯХА НАМЕСИЛИ ДВАМАТА ОХРАНИТЕЛИ!СЪД ЗА ДЕЛЕГАТИТЕ - УБИЙЦИ!
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
0