Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници

Повдигат на Октай 2 обвинения - за хулиганство и закана за убийство
Обновена: 20 яну 2013 10:09 | 20 яну 2013 10:08,
287
Покушението срещу Доган било солова изява, няма съучастници
Снимка: Reuters

На нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов, предстои да бъдат повдигнати две обвинения – за хулиганство и за закана за убийство. 25-годишният бургазлия ще бъде задържан за 72 часа, съобщи пред bTV градският прокурор на София Николай Кокинов.

По думите му данните от експертизата на оръжието, с което Енимехмедов заплаши лидера на ДПС в събота, показва, че обективно не би могло с него да се осъществи убийство или да се стигне до смърт на нападнатия.

Кокинов подчерта, че атаката по време на конгреса на партията в НДК е солова проява, решението е било взето лично от нападателя и няма доказателства за негови съучастници.

На въпрос дали мотивите за случилото се преди ден са лични, градският прокурор заяви: „До голяма степен бих казал да” и допълни, че няма доказателства, задържаният мъж да е невменяем.

Още по темата
Според магистрата не е необходимо да се търси отговорност на делегатите, реагирали агресивно срещу заплашилия лидера им млад мъж. 

„Неминуемо в такива ситуации се причиняват вреди, не сме обсъждали такава мярка. А и не е необходимо според мен. Просто изненадата беше пълна за всички в този момент”, каза прокурорът.

По думите му е твърде рано да се говори за оставки в НСО или други институции заради този случай – към момента усилията били насочени към събиране на доказателства.

В понеделник случаят отива към Районна прокуратура, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
1
 
0
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
АКО АТЕНТАРОРА ИСКАшЕ ДА УБИЕ ДОГАН щЕшЕ САМО С ЕДИН ДЕСЕН ДА ГО УТРЕПЕ )) ПРОСТО СКЕчА Е ТРЯБВАЛО ТАКА ДА СТАНЕ ))
130
0
 
3
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Защо у нас "бюджетът" няма пари и Няма да има? Защото у нас към бюджетният "сектор" са БезсмисленНо "Закачени" над 740000 човека, чрез Безсмислен "Алгоритъм" за работа, а трябва ТЕ да бъдат десет пъти по-малко - 1% BG! Ако не бъде изпълнено Основното Правило за Вярно Съотношение между "АКТИВИ-стойност-качество-ефективност-РЕЗУЛТАТ" следва просто ФАЛИТ!.Защо у нас няма Закон за Фалит на Физическо лице, а в целият ЕС го Има? Кой има Интерес от това? Защо има разплащания в Брой? Защото са Непроследими у Нас, нали! И ето Ви Огромна Неконтролирана Престъпност.
129
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо да се накажат биячите?Съгласна съм ако беше бит българин.Пък ТЕ другите да се избиват както си искат.
128
1
 
2
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
Борисов може и да е лидер на ГЕРБ, но преди всичко е премиер на държава в която вчера имаше опит за показно покушение над политик, независимо дали е постановка или не. Длъжен е да вземе отношение, длъжен е да вземе мерки и оставки. Задължително! Така е по белите държави, сега ще проличи доближаваме ли се до тях!?
127
0
 
0
 
! Отговори
Държавата е мафия преди 11 години
Минимална държава с минимум политици и администрация това е пътя за добър живот в БГ
126
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Да Гласуваме за Този, който въведе Пряка Демокрация. Гражданите Трябва да имат Възможност да гласуват за всеки по-важен въпрос,защото от това зависи Тяхното Бъдеще ( както е в Швейцария). Референдуми му е майката, но за Всичко, а не само за Белене. Тогава избори ще има Всеки месец, и политиците ще са Принудени да ни обясняват подробно, и да ни ухажват постоянно, а не както е сега, 4-5г. лапане, пък после "Потоп", но за Гражданите, a не за Тях(представителните Политици)! Да видим дали после ще има изказвания, че бил лош мат'ряла...!
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи - ***. Какво се пените, до 20 години ще сте споме. Даже и спомен няма да сте, не сте хора като хората, че да ви помни някой.
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В кадрите със звук от залата, излъчени от Ер Те Ел, както и от канала Ер Те Бе Еф, се чуват призивите на делегатите "Удряйте! Убийте го! Някой да го убие!" - по адрес на поваления нападател.Арест и съд за турците делегати за опит за убийство!!!
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Малко ли ни бяха *** да ни уронват името пред Европа ,ами сега и тези *** ще ни създадат имидж на атентаторска държава.нищо чудно тези *** да са инсценирали всичко това и сега Доган да си отиде необезпокояван в имението в Швейцария,уж от мерки за сигурност ...а можеше да бъде наистина един хубав ден за българската демокрация :))
122
0
 
0
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
.На бедните хора не им достига много, на алчните - Всичко.Няма значение дали сТЕ се продали или са Ви купили - все ще трябва да си го отработите Като ***.Когато Ви набиват нещо в главата,обикновено Ви изкарват Акъла.И Важните Клечки са от дърво.Утре, утре, винаги Утре и така минава Животът за Теб.Търговците и ПолитициТЕ продават това което не са Направили,крадците и ПолитициТЕ - това което не е Тяхно,проститутките,ПолитициТЕ и ЖурналистиТЕ - това което Не Би Трябвало да Продават.Кой още Твърди,че светът не се крепи на Търговията?
121
0
 
1
 
! Отговори
128 ДО 135 преди 11 години
До 135 ЗАЩОТО Е ПРЕМИЕР !!!!! ЗАЩОТО ИМАШЕ ОПИТ ЗА ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИ ЛИДЕР !!!! ДАЛИ ОПИТА Е УСПЕШЕН ИЛИ НЕ ,ДАЛИ Е ЦИРК - ТРЯБВА ДА ИМА ОФИЦИАЛНА ПОЗИЦИЯ НА ЛИДЕРА НА ПАРТИЯТА И МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ Т.Е. НА Г-Н б.БОРИСОВ !!!!!!
120
0
 
0
 
! Отговори
брей преди 11 години
Нали беше опит за убийство и българите са виновни!!! Тези въобще съзнават ли какво направиха с техният цирк!!!???!!?!?!??!?
119
0
 
1
 
! Отговори
Democracy $! 2013! преди 11 години
Времето настъпи...За политициТЕ у нас, от преди 23г. до Днес, да наметнат бял чаршаф и бавно да поемат към политическите гробища, защото Там е Мястото на политическите трупове.РБългария е на Последно място в ЕС, и още по-лошо в Цяла Европа, и най-лошо - Ние сме на Последно място в Целият Свят! Къде е причината за това? - Правилно в "НашиТЕ" "Представителни" политици до Сега.Техният Резултат от работата им за 23г. до Днес е нула 0, даже е още по-зле, защото е две нули 00.Гражданите са Длъжни при Този Резултат - просто да Пуснат Водата след ПолитициТЕ! ПВП!
118
0
 
0
 
! Отговори
миро преди 11 години
сапунката е пълна,не са били даже и стоп патрони за газов пистолет,те все пак могат да донесат леки увреждания от близко разстояние,в тази комедия са били звукови патрони като в театрална постановка
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еййййй толкова институции в тази държава.................кой ще защити ЕНИМЕХМЕДОВ?
116
0
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В преди 11 години
БОРИСОВ МЪЛчИ ЗАщОТО ЗАРАДИ НЕГО МВР И НСО И ДАНС Е ПЪЛНО С НЕКЪДЪРНИЦИ - ОТ КОЛКО ГОДИНИ БОРИСОВ УПРАВЛЯВА ПОЛИЦИЯТА -??? --- КОЙТО НЕ РИТА ТОПКАС ПРЕМИЕРА ФУТБОЛИСТ ,, НЕ СТАВА ЗА МИЛИЦИЯТА -САМО ВЕСКО МАРИНОВ Е ПРЕДАН )))
115
0
 
3
 
! Отговори
Пенчо Питанката преди 11 години
Г-н градският прокурор на София Николай Кокинов.Ще има ли повдигнати обвинения,нанесли побоя над ..така наречения.. похитител???Раздел II Телесна повредаЧл. 128. (1) Който причини другиму тежка телесна повреда, се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.(2) Телесната повреда е тежка, ако е причинено: продължително разстройство на съзнанието; постоянна слепота с едното или с двете очи; постоянна глухота; загуба на речта; детеродна неспособност; обезобразяване, което причинява завинаги разстройство на речта или на сетивен орган; загуба на единия бъбрек, слезката или на к
114
1
 
2
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 11 години
Еййй,*** то снощи колкоз пъти го дадоха как са пули Доган пред пищова и яз толкоз пъти виках-ай наздраве и накрая толкоз са омотах,та не мога са освеста бе...ми то от "наздраве"половин кило мастика опрасках-значи много пати са го дали тоз кодож по талавизиата.Ми то туй момче некой го излъгал,та го пратил с трици маймуни да лови,па то и кат си нема много акъл,та тръгнало да излага терористите...ми то требва и те да го фанат та да му дръпнат един бой щото за смех ги напрай бе-плаши Пею гаргите...
113
1
 
0
 
! Отговори
смехурко:)))))))) преди 11 години
До продажната прокуратура на таз сапунена сцена не искат да стигнат до сценаристите от ДПС с което пак доказаха колко са продажни.До върха в партията който я създадоха и са платили да се направи.Ако стигнат до тях ще измият позора за България и ще покажат кой са съдателите и
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Niamate li 4uvstvo, 4e Dogan pak ni NATRAPI edin grozen scenarii, s koito nie bulgarite niamame ni6to ob6to ?