Мухоморка убила жената в дежурството на пияния лекар

Смъртта й била непредотвратима, сочи експертиза
46
Мухоморка убила жената в дежурството на пияния лекар
Снимка: архив, Булфото

Отравяне с бяла мухоморка е причината за смъртта на 35-годишната Павлина Спасова, която почина в общинската болница в Дупница по време на дежурство на д-р Атанас Дамов през октомври миналата година.

Роднините на жената обвиниха дежурния лекар, че е бил пиян и предизвикаха проверка.  Тестът с дрегер, направен от полицията, отчете 2,47 промила. Дадената от д-р Дамов кръвна проба се оказа чиста, но подменена, защото е на жена.

Още по темата
Според тройната съдебномедицинска експертиза, изготвена в Националния институт по криминалистика и криминология, причината за смъртта е отравяне с бяла мухоморка.

Според експертизата смъртта е била непредотвратима, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Марияна Сиракова.

Няма диагностични пропуски и липсват категорично данни за неоказана медицинска помощ, както и за липсата на реанимационни мероприятия. Направени са всички лечебни мероприятия и не може да се твърди, че са допуснати медицински или професионални правонарушения, пише още в нея.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за отровните змии има противоотрова за гъбата няма . но това не оправдава разбира се *** който е пиян на дейурство
17
4
 
0
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
Сигурно е бил още пиян :D
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Можел е да я спаси, като и присади нов дроб и бъбреци, то тва бялата мухоморка да не е шербет!
15
1
 
9
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Мухоморката в затвора,а доктора да лекува в правителствена болница!
14
2
 
22
 
! Отговори
v преди 11 години
че се е напил това е едно на ръка, но колко трябва да е не компетентен като лекар или *** като човек че да смени кръвната си проба , кръв от жена сеир щеше да е ако и жената беше бременна та да му отчете и на него, каква гейщина и простащина е в тия болници, не е истина, господ да ни пази от доктори
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бб доведе хората до т'ва дередже - да берат отровни гъби , да ядат и после да умират по време на дежурство на пиянб лекар! срам , позор , анатема и др. ....
12
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Докъде я докарахме , че за всяка глупост и простотия да се търси философско оправдание.Понякога това минава , но понякога не. ББ , ЦвЦв и СД са лидери и идеолози на философските оправдания.Последното доказателство , че не винаги успяват , е че след подигравките на ББ и оправданието със златните пръстени на жената от ВМЗ Сопот за неизплатените заплати, днес ББ нареди на СД да се получат всички дължими заплати. Значи можело , щом се наложело , а преди ББ , СД и ДД казваха друго?
11
7
 
15
 
! Отговори
Черен Петър преди 11 години
Ака жената беще ухапана от Черна мамба, Кралска кобра или кротал, които са най-отровните змии и беше потърсила помощ шеше да бъде спасена. Самоче, това може да стане в Бутсвана, Занзибар или остров Тимбукту. В БГ си умираш и от една обикновенна мухоморка или от ръждив пирон. Стига доктора или анестезиолога да не са на повече от 3 ракии.
10
9
 
4
 
! Отговори
Алов преди 11 години
То мухоморките трябва да ги отпуснат като добавки за пенсионерите и социално слабите , а лекаря може да си е пийнал за това Бог да прости душата на жената като е видял ,че нищо не става от нея.
9
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случаят е решен! Непредотвратима смърт означава, че алкохолът не пречи и дори хирурзите могат да си пеят хайдушки песни докато кълцат. Естествено една хайдушка песен върви с каца вино!
8
4
 
23
 
! Отговори
----------- преди 11 години
Това не го оправдава че е бил пиян
7
1
 
25
 
! Отговори
не син преди 11 години
Ситуацията в България е следната : 1. Жена *** яде бяла мухоморка,естествено умира,но е обвинен доктора ! 2. Доктора е кьокютук пиян,но сменя кръвната си проба със съучастието на колеги медици ! 3. Резултатът от проверката от медик на медик естествено е " невинен "! И СЕГА КВО ПРАИМ ?!?!
6
5
 
17
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Скоро няма да останат лекари и сестри в България, тогава кой ще псуваме ми е интересно
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При всички заключения,лекар няма право да идва пиян на работа!Отнемане на лекарски преава за определен период,а при доказана вина-завинаги!
4
5
 
17
 
! Отговори
Стефка преди 11 години
Еееми щом така или иначе е щяла да почине значи няма промлеми,че лекаря е бил пиян.
3
11
 
10
 
! Отговори
Кари преди 11 години
Гарван на гарвана око не вади!Докторите ще оправдаят своя колега, дори ако той е канибал и яде от месото на пациентите си!Затова приеха и този вреден закон, дето никой не бива да ги псува, удря и пр.Че то по тази логика всички даскали са далеч по-застрашени от докторите - алкохолици и некадърници.Дайте да включим и тях в имунитета!
2
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 11 години
Мухоморката не прощава!
1
7
 
9
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Само здрав пой ги оправя такива!!! Депутатите да поправят закона !!!!