Жълтите павета се окървавиха (18+)

Орлов мост отново е блокиран от протестиращите
Обновена: 19 фев 2013 22:26 | 19 фев 2013 20:11, Бойчо Попов
1362
Жълтите павета се окървавиха (18+)
Снимка: Булфото

До сблъсъци между полиция и протестиращите срещу високите цени на електроенергията в София се стигна, след като пред полицаите на Орлов мост бяха хвърлени бомбички и димки.

За поне петима ранени предава БНТ. Движението на „Цариградско шосе“ бе блокирано в 19.50 часа, след като преди това протестиращите се отправиха и към парламента. Полицията се опитваше да направи блокада, с която да спре блокадата на булеварда. 

В телевизионни предавания бяха показани мнозина протестиращи с разбити глави, а самитеучастници твърдяха, че са били налагани с палки и после им е била отказана медицинска помощ, а линейките не се допускат в района на стълкновенията. На една от показаните полицейски кола се вижда и голямо количество кръв, текло на предния ѝ капак.

Доста хора бяха бити и блъскани от полицията, предаде и "Фокус". В момента голяма част от протестиращите се колебаят накъде да продължат и скандират на място "убийци". 

Хората скандират "оставка" и "мафия", както и "Българийо, събуди се". Протестиращите издигат и плакати с надпис "За чиста и свята република" и снимки на Васил Левски и Христо Ботев. 

По бул. "Цар Освободител" и в района има доста хвърлени предмети, остатъци от дрехи, обувки, счупени щитове на жандармерията. Полицията и жандармерията бяха атакувани с димки и пиратки, както и с камъни, бутилки, буркани и др.

Същевременно от другата страна на парламента шествието на националистите от "Атака" се придвижва с факли към паметника на Васил Левски. 

Към 21 часа в района на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен" протестиращите са счупили полицейска патрулка. Жандармерията е излязла в гръб на протестиращите, които са блокирали напълно движението при Моста на влюбените. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движеха по пътя. Към 21,25 протестиращите се изтеглят към паметника на Патриарх Евтимий, като по пътя с камъни и ритници обръщат и контейнери за боклук. 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
968
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На Референдума БСП направиха преброяване на гласовете си. Червените активисти изкарваха хората от домовете им. Разбраха от резултатите че са м/у 8% и 10%. Видя им се малко за мераците им... И затова предприеха масови бунтове, за да привлекат случайни, блудни овчици. Сега БСП са говорителите на народа... И техни са провокаторите!
967
1
 
10
 
! Отговори
мнителен преди 11 години
Следващия път като ги изкарвате по телевизията по-хубаво ги бинтовайте ръка крак.Пък като сте тръгнали намерете някой специалист да ВИ консултира тоя дядо ако понесе такъв удар,пиши го бегал.Пълна порнография политически игрички и пак обикновения българин ще носи последствията.Как така само тези хора ги показват по тв.Не съм изненадан жаждата за влас е толкова голяма, че са способни на какво ли не.
966
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това ли искате бсп и дпс да се върнат? станишев, който помоли другарите да се затичат преди избори. протестирате срещу монополите. искам да ви видя на улицата , като дойде другаря станишев . и аз ще бъда там . до тогава не говорете от името на българите. протестираме срещу монополите . да . но не ми връщайте бсп и дпс , тая попара вече я сърбахме.
965
0
 
10
 
! Отговори
Българи преди 11 години
Хората скандират "оставка" и "мафия", както и "Българийо, събуди се". Протестиращите издигат и плакати с надпис "За чиста и свята република" и снимки на Васил Левски и Христо Ботев. "Българийо, събуди се".
964
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
През 1968г имаше международен студентски фестивал. Група младежи малко уморении имахме наглоста да покажем свободно поведение, като за минута седнахме на тротоара на бул. Ленин за което цяла нощ прекарахме на Московска.
963
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО Срам и позорАМИ припомни си преди 1989 година, КОЙ НА КОГО Е ПОСЯГАЛ. Това че ти нямаш прародител РЕПРЕСИРАН от БКП, не означава че можеш да омаловажаваш нанесените им побоища на българските деца тогава. И народа не е сигурен че снощните постановки не са отново ВАШЕ дело, защото историята ясно показва кой с какви методи си служи!!!
962
7
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Не се плашете момичета и момчета турци и комуниссти няма да вземат властта от Бойко. Атака и ВМРО -те са хората които ни трябват.
961
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДО сссАбсолютно си прав! Напълно съм съгласна - но тоя народ така и не се научи да чете между редовете и все още е напълно подвластен на елементарни и прости, НО видимо ЕФЕКТИВНИ манипулации.
960
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама как разбрахте че ЦвЦв плаща??????? ами че то най голям интерес от кървища по паветата имат интерес червените, за да могат после да идат при Слави и да му дръпнат една хубава сърцераздирателна реч - на този ден, паметта на Левски да биете народа - това няма да бъде простено и ще си понесат наказанието!!!!!!!!! МНОГО ВИ СЕ МОЛЯ СЪВЗЕМЕТЕ СЕ !!!
959
2
 
11
 
! Отговори
гост преди 11 години
До Срам и позор !Говорите глупости! Не видях никъде озверели полицаи, които да бият без причина. Даже това ако беше в която и да е друга държава, нямаше да бъде позволено- полицията да стои и да я замерят с камъни, бутилки, да трошат колите и още други лумпенски прояви. Полицаите в България са без права. Ако не се намесят - стоят и гледат, ако се намесят бият. Самият протест защо не се разграничи от хулиганите, защо не се дръпна назад,възрастният мъж защо не ги спря?Бях там и ви казвам от 1лице
958
8
 
3
 
! Отговори
eli преди 11 години
Видяхте ли сутринта по Нова тв пострадалия човек, който разкри номера. Каза, че докато всичко е било спокойно, в един момент един от полицаите се доближил до групичката от футболни фенове и е казал: "Минаваме на вариант Б" и тогава изведнъж е започнала агресията, побоите, кървищата и арестите. Значи от една страна премиера и Делян Добрев привикват спешно Пеловска и правят театъра с нея, а от друга страна ЦвЦв плаща на млади хора, някои от които може би още деца, за да извършват провокации.
957
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Тоя с червената боя по главата го гледах как се маже с ръцете по лицето нарочно и се бута в полицаите.А позираше пред камерите като манекенка на първо дефиле . А защо се мажеше по лицето , сигурно така му е наредено.
956
0
 
5
 
! Отговори
ASI преди 11 години
kakvi *** samopoglednete samo na shtita znameto-emblemata i vida....tova mi govori mn rabotii tia URUDI sa na onia MAJKI P*DERAST horatadali negi beshe SRAM da udariat CHOVEK na vazrastta na BASHTASI
955
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой може ли да ми каже кои са тези лица на протеста?Питам,защото нито ги знам,нито ги познавам,а те говорят от името на народа.Организация ли са, какво.Някой ако знае моля да сподели.
954
1
 
16
 
! Отговори
ДО ПОЛИЦИЯТА преди 11 години
ВСЕКИ С КАЧУЛКА И КЪРПА НА ЛИЦЕТО-Б О Й
953
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА БАШ ЧЕНГЕТО ,ДРУГАРИТЕ ОТ БСП И КОМПАНИЯ МУ СПРЕТНАХА АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ- ПЛАТИХА НА НАРКОМАНЧЕТА ПРОВОКАТОРИ ДА ХВЪРЛЯТ БОМБИЧКИ И БУТИЛКИ СРЕЩУ ПОЛИЦАИТЕ И СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНА МЕЛЕТО.ТАКА БЕ И ПРИ ЩУРМА НА БИВШИЯ ПАРТИЕН ДОМ,КОГАТО ТРЯБВАШЕ СПЕШНО ДА СЕ ИЗГОРЯТ ДАСИЕТАТА И ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ВЪНШНОТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА И ДА СЕ ЗАЛИЧАТ СЛЕДИТЕ НА ВАЛУТНИТЕ РЕЗЕРВИ И СОБСТВЕНОСТТА ИМ В ЧУЖБИНА,ТАКА Е И СЕГА!!!
952
1
 
4
 
! Отговори
българска работа преди 11 години
вместо да се протестира за по-висока заплата се протестира за премахване на ЕРП с надеждата,че сметките няма да са толкова големи
951
5
 
22
 
! Отговори
Ник преди 11 години
БСП и ДПС са платили на *** да предизвикат безредиците.Но не им се получи замисъла.Затова тук техните платени драскачи пикаят кръв.Не трябва да позволяваме на коалицията БСП-ДПС да се върне на власт.Всички срещу БСП-ДПС и турцизацията!
950
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чичката се писал екшън-герой.
949
8
 
10
 
! Отговори
Кочо преди 11 години
Истината е някъде между всички "свидетелски" показания. Аз имам едно логично обяснение на агресивното поведение на индивида от снимката към полицаите и театралното размазване на кръв по лицето. Крадеца вика "дръжте крадеца"?

Спонсорирани публикации