Жълтите павета се окървавиха (18+)

Орлов мост отново е блокиран от протестиращите
Обновена: 19 фев 2013 22:26 | 19 фев 2013 20:11, Бойчо Попов
1362
Жълтите павета се окървавиха (18+)
Снимка: Булфото

До сблъсъци между полиция и протестиращите срещу високите цени на електроенергията в София се стигна, след като пред полицаите на Орлов мост бяха хвърлени бомбички и димки.

За поне петима ранени предава БНТ. Движението на „Цариградско шосе“ бе блокирано в 19.50 часа, след като преди това протестиращите се отправиха и към парламента. Полицията се опитваше да направи блокада, с която да спре блокадата на булеварда. 

В телевизионни предавания бяха показани мнозина протестиращи с разбити глави, а самитеучастници твърдяха, че са били налагани с палки и после им е била отказана медицинска помощ, а линейките не се допускат в района на стълкновенията. На една от показаните полицейски кола се вижда и голямо количество кръв, текло на предния ѝ капак.

Доста хора бяха бити и блъскани от полицията, предаде и "Фокус". В момента голяма част от протестиращите се колебаят накъде да продължат и скандират на място "убийци". 

Хората скандират "оставка" и "мафия", както и "Българийо, събуди се". Протестиращите издигат и плакати с надпис "За чиста и свята република" и снимки на Васил Левски и Христо Ботев. 

По бул. "Цар Освободител" и в района има доста хвърлени предмети, остатъци от дрехи, обувки, счупени щитове на жандармерията. Полицията и жандармерията бяха атакувани с димки и пиратки, както и с камъни, бутилки, буркани и др.

Същевременно от другата страна на парламента шествието на националистите от "Атака" се придвижва с факли към паметника на Васил Левски. 

Към 21 часа в района на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен" протестиращите са счупили полицейска патрулка. Жандармерията е излязла в гръб на протестиращите, които са блокирали напълно движението при Моста на влюбените. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движеха по пътя. Към 21,25 протестиращите се изтеглят към паметника на Патриарх Евтимий, като по пътя с камъни и ритници обръщат и контейнери за боклук. 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
928
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ОРГАНИЗАТОРнаПРОТЕСТ В Илиенци продават ли катюши ? По-спорно е. Важното е да внимаваме - да не се изчистим помежду си. Невъоръжените ще си стоят вкъщи и ще гледат чистката по телевизията. Лошото е, че всички дружно ще сърбаме попарата след това.
927
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
До Анонимен Кой ще защити това светло бъдаще. Волен, Доган, Р. Овч, Яне, Имат ли защитниците реална представа. Само с камъни и винкел не става. Още преди Христа робите са мятали камъни, а господарите са се къпели в жълтици.
926
6
 
4
 
! Отговори
Глупак преди 11 години
До ОРГАНИЗАТОРнаПРОТЕСТ Тебе ще те пометат, *** ще си скубе косите, а онези, олигарсите, ще си местят не крачолите, а мангизите - от банка в банка, според курса и лихвите. Метачите никога не печелят - те винаги са само метачи.
925
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българи, защитете бъдещето на децата си!България я е имало и преди Бойко Борисов.
924
2
 
7
 
! Отговори
Debeliq преди 11 години
Гледах точно този клип в интернет, полужението с полицаите не ми харесва!
923
4
 
4
 
! Отговори
Вартоломей преди 11 години
До ОРГАНИЗАТОРнаПРОТЕСТ Къде се раздава оръжието, бойното облекло и въжетата за бесилките. Самите те къде ще се вдигнат - пред Парламента ли или на Орлов мост. Жени ще бесим ли или само мъже? Ще ги погребваме ли или да си висят на въжетата. То и без това е студено. Като трябва да спим 9 часа, след това 9 часа ли ще бесим. И като свършим да си измием ли ръцете. И после ....... После ще му мислим.
922
2
 
7
 
! Отговори
JBL преди 11 години
Ако беше Левски сега жив сам ще се да си сложи въжето като види на какво положение е България,че от ден на ден все по зле става.
921
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уф, абе много ви се ще да стане митинг ама... Ше ви "лайк"-нем във фейсбука, споко.
920
2
 
8
 
! Отговори
Горда БГ жена преди 11 години
До ИзправенГорд БГ Мъж И докато размахваш винкели, ножове, ятагани, джобни ножчета и лееш кръвта на врага, а той лее твоята, тези дето ви дърпат конците и на двамата, ще потъркват доволно ръце, ще чакат анархията да стане пълна /в неделя ще бъде, нали/ и след това ще пълнят джобове. Убийците никога не са прокопсвали. Файдата е за тези, които раздават ятаганите.
919
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ех та се ненамери някое камикадзе да взриви парламента и президентството начело с гадните *** Жандармеристи майка ви де*ба нещастни да видите как се бие невинен народ *** долна !!! Вместо да сте с народа вие сте продив народа гадни ушеви !!! Ще дойде и вашият час!!
918
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за мен да бият пенсионери и жени, някак си не иде.Да си ходи този, който е наредил това безобразие!
917
3
 
5
 
! Отговори
gosho преди 11 години
Хаха а до скоро като битите бяха все ултраси ? *** , *** все полицията невинна. Сега като посегнаха и на вас са нажежихте нещо . Ушев на кафево !
916
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ии, ба*и.... утре трябва да ходя на един курс за масажи и казаха да си носим камъни, речни. ама ся се притеснявам като ги разнасям тия камъни така в торбичка, да не ме помислят за някой *** провокатор.....
915
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има и жени, бити по време на бунтовете!Къде сте бе български мъже?Защитете жените и децата си!
914
7
 
9
 
! Отговори
Възмутена! преди 11 години
Хората с маски, които се правят на мъже, но само, когато са с камък в ръка. Лигльовци малки! Трябва организаторите на протеста да сложат правило без маскирани! На всичко отгоре хвърлят и бягат - жалки типове! И това ми било мъже! А го отнасят невинни хора... Но няма да мине номерът. Няма да позволим на платените агитки да съсипят протестите и да уплашат хората! Не са познали!
913
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета коментари и много от тях ме карат да се срамувам че съм българка...Как да бъдем уважавани след като ние самите не се уважаваме и обичаме като хора.Чета за маики и подобни разни.Нямате ли срам от вашите деца че четат повечето от просташки коментари....
912
15
 
9
 
! Отговори
хх преди 11 години
"Полицията и жандармерията бяха атакувани с димки и пиратки, както и с камъни, бутилки, буркани и др."Как да го разбирам??? Прави са хората,че този протест го предизвикаха ПРОВОКАТОРИ и целта е да се подкопае вярата и надеждата в Бойко.Защото не са малко тези,които му вярват и оценяват направеното от Б.Б,,
911
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе кви брутални кадри бе, просто синята агитка са се объркали, че днес има мач на левски и са излязли да се сбият с малко полицаи и червени. нищо особено. по "случайност" се е случило да си търсят мача точно където протестират протестиращите.
910
4
 
6
 
! Отговори
1001до1013 преди 11 години
Беднотия мизерия и немотия е за тези дето ги мързи нищо не идва даром а я се варни назад във времето да не беше по-добре НЕЕ пак си бяхме бедни само че сега я се огледай около теб как малко по малко се съживява всичко строи се а преди не се случваше НИЩО имахме корупция навсякаде нямахме пари от европа спрени пак заради тази КОРУПЦИЯ И МАФИЯ не оправдавам и сегашните но поне има светлинка в тунела
909
2
 
5
 
! Отговори
hmm преди 11 години
Само като чета коментарите Ви, ясно защо сме зле, та Вие и майките си мразите! пянки, неудачници, полицайченца, наркомани, продажни *** и тн. и тн., а бе БРАК и това си е!!! Да ви е сладко на всичките като 1083 1082 1080 1077 и тн. и тн. България и Българите над всичко и всеки, а не коментари от някакви *** грешки на природата!!!