Жълтите павета се окървавиха (18+)

Орлов мост отново е блокиран от протестиращите
Обновена: 19 фев 2013 22:26 | 19 фев 2013 20:11, Бойчо Попов
1362
Жълтите павета се окървавиха (18+)
Снимка: Булфото

До сблъсъци между полиция и протестиращите срещу високите цени на електроенергията в София се стигна, след като пред полицаите на Орлов мост бяха хвърлени бомбички и димки.

За поне петима ранени предава БНТ. Движението на „Цариградско шосе“ бе блокирано в 19.50 часа, след като преди това протестиращите се отправиха и към парламента. Полицията се опитваше да направи блокада, с която да спре блокадата на булеварда. 

В телевизионни предавания бяха показани мнозина протестиращи с разбити глави, а самитеучастници твърдяха, че са били налагани с палки и после им е била отказана медицинска помощ, а линейките не се допускат в района на стълкновенията. На една от показаните полицейски кола се вижда и голямо количество кръв, текло на предния ѝ капак.

Доста хора бяха бити и блъскани от полицията, предаде и "Фокус". В момента голяма част от протестиращите се колебаят накъде да продължат и скандират на място "убийци". 

Хората скандират "оставка" и "мафия", както и "Българийо, събуди се". Протестиращите издигат и плакати с надпис "За чиста и свята република" и снимки на Васил Левски и Христо Ботев. 

По бул. "Цар Освободител" и в района има доста хвърлени предмети, остатъци от дрехи, обувки, счупени щитове на жандармерията. Полицията и жандармерията бяха атакувани с димки и пиратки, както и с камъни, бутилки, буркани и др.

Същевременно от другата страна на парламента шествието на националистите от "Атака" се придвижва с факли към паметника на Васил Левски. 

Към 21 часа в района на кръстовището на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и ул. "Фритьоф Нансен" протестиращите са счупили полицейска патрулка. Жандармерията е излязла в гръб на протестиращите, които са блокирали напълно движението при Моста на влюбените. В блокадата попаднаха леки автомобили на граждани, които се движеха по пътя. Към 21,25 протестиращите се изтеглят към паметника на Патриарх Евтимий, като по пътя с камъни и ритници обръщат и контейнери за боклук. 

Очаквайте подробности!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1362
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
908
8
 
9
 
! Отговори
Нищо ви нема ,бе... преди 11 години
За комунистите --кръвта е като пикнята...немат я за нищо!Утре ,ще са пак на протестите ....за нови разтривки!За здраве....ха,ха,хаааааааааа....Комунист , разбира само от дърво.....нема лошо!
907
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
преди 16 г. Жан Виденов си отиде мирно и не се проля БЪЛГАРСКА КРЪВ ..тогава си помислих ,че икономическия кошмар който изживяхме е бил най-тежкия за българския народ ...УВИ това което стан а сега с народа е по зле от 1997 г. има повече глад и мизерия и най-лошото е че всяка веяер се пролива КРЪВТА НА НАРОДА за да се запази властта на една шайка (ГЕРБ и Б.Борисов) която защитава монополите и грабителите на България..И смятахме ,че като влезем в ЕС и НАТО ще бъде по-добре УВИ..излъгани сме
906
3
 
8
 
! Отговори
klinklin преди 11 години
Абе с тея климатици ще ви е скъп тока не, ами през носа ще ви излиза. Back to the nature!!!! Ние отдавна сме на дърва в центъра на София. И няма чез, мез и кви ли не балъци. Цепим си и ни е топличко и уютно...
905
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес се нагледах на една жалка пасмина от недорасли *** с маски на лицата, които трошиха прозорци, коли и се перчеха на полицаите, а когато им строшиха главите се жалваха от полицейско насилие. За съжаление в мелето пострадаха и невинни хора. Дайте си сметка обаче, че ако нямаше полиция, най-вероятно вече половин София щеше да гори.Аз съм за протести, но мирни и призовавам всички БЪЛГАРИ които излизат на улицата да се разграничават от небългарите с маски. Не забравяте че БЪЛГАРСКИЯ род векове наред е градил и обединявал, такъв народ трябва да сме и сега.Срам ме е че такива неща се случи
904
9
 
11
 
! Отговори
джандар.... преди 11 години
Алооооу , ултасите ....утре вечер, пак заповедайте ........ПАК ДА ВИ ПОРАЗКЪРШИМЕ , ХА,ХА,ХААААААААААААААААААААААА.....ФИЗКУЛТ---УРА.....аааааааааааааа!!!!!
903
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1086И от мене получаваш пиене. Еииии *** си е мамата момче, заради Бат Бойко и алкохолик ще станеш/
902
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Монкхахахахаха добре. От мене получаваш пиене по избор, ако някой ден се запознаем. Мани щом Бойко ни пречи и чушката да топнем, работата е много сериозна аааааааааахахаххахахахахахахаха
901
10
 
11
 
! Отговори
bamz3 преди 11 години
е как ще нападаш полицаи и няма да те бият алоооооооооооо затвора направо заради няколко платени *** бият нормалните хора ...които просто искат да излязат и да изразят несагласието си ... и гледам вечерта грозно цаисато животно ми говори против герб ..
900
0
 
18
 
! Отговори
ritci преди 11 години
За 20 дена протести никой не спомена основния проблем за високите сметки за ток.А той е *** !!! Който и да дойде на мястото на ЧЕЗ и ЕОН , сметките ни за ток няма да паднат,докато плащаме тока на тази пасмина.
899
10
 
11
 
! Отговори
iovo.chikrikudis преди 11 години
Софиянци .. селяни си бяхте .. и такива ще си останете. 10 дни ... десетки хиляди ВАРНЕНЦИ ви показват как се протестира
898
12
 
7
 
! Отговори
А, стига бе... преди 11 години
...тоя дъртак на снимката , ...не може да пусне толкова кръв---ше пукне на паважа!Явно ,се е боядисал ...
897
5
 
10
 
! Отговори
Лека преди 11 години
Айде стига сме си облъчвали топките с компютърна радиация. Утре пак навън!!! Лека нощ
896
2
 
9
 
! Отговори
varg преди 11 години
Това е имейлът на Европейският парламент на които пратих писмо тази вечерepluxembourg***europarl.europa.euДадох им срок от 24 часа,за да ми отговорят.
895
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай Бойкоо!
894
13
 
10
 
! Отговори
дали преди 11 години
дали не трябва да ги осъдят тия с боята за подбудителство? не се ли опитват да подбуждат насилие с това боядисване и врещене и блеене?
893
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето разликата, между нашата *** нация и ирландците например. Когато тях ги удари криза, каквато тук никой не може и да си представи, всички си дадоха сметка, че банките даващи милиони и милиарди на куцо, кьораво и сакато за щяло и не щяло са причината всиюко да се срине. Сходно тук всяко ***, живеещо на 81-ви етаж в надежда трябва да е с чисто нов луксозен немски автомобил. В България къщата няма социялна стойност, но колата да. И като заплатата 800 лева, а лизинга 1200 Бойко им бил виновен.
892
14
 
5
 
! Отговори
наужким преди 11 години
това не е никаква кръв, то се вижда, както всичко останало, псевдо! всичко ви е псевдо! и акъла също! но толкова можете, това е
891
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
mojeshe i bea tova, ma nqkoi kato se vdahnovqt, ta ne znaqt kakvo pravqt
890
9
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААААААА... преди 11 години
...НЕ САМО НА ТЕБ, ПРИЯТЕЛЧЕ!....ВИДЯХМЕ , КАК Я РАЗМАЗВАШЕ ПО ЛИЦЕТО СИ ТАЯ БОЯ---ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГО ВИДЯ!"ЗАСЛУЖИЛИ АРТИСТИ" СА ТОВА.....ХАХ,ХА,ХАА...С "димитровски награди",БЕ......
889
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ULTRAS MINYOR